2013. szeptember 2., hétfő

Az olvasó kérdezi: hol kaphatók antik botanikus printek?

Nemrég a következő olvasói levél érkezett a postaládámba:

"Kedves Petra!
Segítségedet szeretném kérni a csatolt fotókon látható antik (vagy antik hatású) botnaikus, állatos képek, illusztrációk felkutatásában.
Kisfiam szeptemberben kezdi a 4. osztályt és éppen a szobája felújítása folyik, ám nagyon nehezen találunk olyan képeket, amit szívesen kitennék a falra. Mivel a gyerekmagazinokban található poszterek minőségükből adódóan szóba se jöhetnek, elkezdtem első körben inspirációt keresni.
A pinteresten sok olyan gyerekszobáról készült fotóra bukkantam, ahol nagyon klassz képek vannak a falon, de sajnos ezek megvásárlási lehetőségét nem tüntetik fel.
Esetleg meg tudnád mondani, hol kapható Magyarországon ilyesmi?
Külföldi webshop is szóba jöhet.
Köszönöm a segítségedet!
Rita"

Ritának elküldtem már a válaszomat, de arra gondoltam, ez talán Titeket is érdekelhet, hiszen nem csak a gyerekszobába, de bármelyik helyiségbe marha jól mutatnak ezek a régies képek.

Persze a gyerekszobákba különösen jók, hiszen talán a gyerek tudományos érdeklődésére is hatással lesznek. Én például Gerald Durell mániás voltam, rendszeresen "Az amatőr természetbúvár" c. könyv szerint indultam neki a Mechwart tér - Pap kert szuperizgalmas természeti zónának... :). Szóval nálam maximálisan bejött volna a dekor.
De becsempészhetjük a természetet az étkezőkbe is:
...vagy a nappaliba:
Sőt, a hálónkban is jól mutat:

És, hogy hol lehet beszerezni őket? 

1. Megrendelhetsz kész nyomatokat az Etsy honlapon keresztül. Beírod a keresőbe, hogy "botanic picture", és kiad egy csomó lehetőséget (ITT). 

2. Keresel magadnak megfelelő felbontású képeket a neten, és kinyomtattatod. Én például mindig nagyon elégedett vagyok a "Képek méretre" szolgáltatásaival, akik egyébként akkor is megsegítettek minket, amikor egy családnak igazán szüksége volt rá (az Álomépítőkben). Persze a neten találsz a lakóhelyedhez közeli digitális nyomdát is, biztos ők is jók. Elena Grecucci pinterest oldalán (ITT) rengeteg jó minőségű, jó méretben nyomtatható fotót találtam! A kezdő képet is az ő gyűjtéséből mixeltem össze. 

Jó dekorálást kívánok! :)

Fotók: houzz

SHARE:

2 megjegyzés

  1. Kedves Petra es Rita!
    Az eBay-t is tudom ajanlani, a 'botanical prints' keresesre 68 ezer talalat jott be. Jo keresgelest!
    Aloha,
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. És nem utolsó sorban a metszetek, nyomtatványok "hivatalos" árusítóhelye az ANTIKVÁRIUM! Ott nem csak antikvár (és új) könyveket lehet ám kapni, hanem metszeteket (rengeteg témában!), régi térképeket, más ritka nyomtatványokat, eredeti és reprint kiadás is van. Szóval érdemes végiglátogatni pl. a Múzeum krt-on lévő lelőhelyeket! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.