2013. szeptember 16., hétfő

FraMe - a művészet benne(d) van! :)

Múlt hét csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban jártunk Danival. Már jó ideje fenem a fogam a Schiele kiállításra, most a Múzeum+ Design program keretében sok egyéb izgalmas programmal kapcsoltuk össze a látogatást, többek között meghallgathattam az átlátszó betont kifejlesztő, ezzel számos díjat bezsebelő Losonczi Áron előadását, aki nem csak nagy feltaláló, de rendkívül humoros ember is... :)

A legérdekesebb mégis a nyáron kiírt ajándéktárgy pályázat pályaműveit bemutató kiállítás volt (amely egyébként még három napig, szeptember 19-ig megtekinthető!).
Ahogy ez lenni szokott, a zsűri marhára nem arra kattant rá, amire - szerintem - a fiatal dizájnérzékeny közönség tenné... Most megnéztem a múzeum weboldalán a nyerteseket, és nem azt akarom mondani, hogy nem láttam a cuccaikat, de finoman szólva is könnyedén átsiklottam felettük...

A Térkultúra zsűrije egyöntetűen a Kovács Kristóf, Székely Kinga és Vágner Orsolya hármasnak ítéli a fődíjat a FraMe keretes átlátszó táskáért.
A tervezők szavaival: "a keretes termékek a múzeum általános motívumvilágát felhasználva válnak mindennapi, népszerű divatcikkekké. A keret a mindenkori vizuális művészet meghatározó velejárója, előnye, hogy nem egy konkrét múzeumi emlékhez, műtárgyhoz kötődik, hanem egy mindenki számára értelmezhető általános szimbólum. Egy forma, ami erősen asszociálható a múzeummal, de könnyen tovább is gondolható, egyedi design tárggyá alakítható. A keretes táska viselője a keret belsejét saját holmijával, ha úgy tetszik saját magával tölti ki, ez lehet a termék népszerűségének kulcsa ma, amikor a lehető legtöbb felületen próbálunk magunkról ’beszélni’. A táska magán viseli a múzeum névjegyét, de a viselő saját hirdetőfelülete is egyben."
Teljes pályázati anyaguk megtekinthető ITT. Klikk a képekre! :)

Nekem kell egy ilyen!!!!

SHARE:

1 megjegyzés

  1. A triónak a másik két "találmánya" is szuper! A kitűző kifejezetten tetszik, az önirónia remek dolog :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.