2013. október 10., csütörtök

A mi házunk: alakul a gyerekszoba!

Végre-valahára rávettem magam, hogy feltuningoljam a gyerekek szobáját. Őszintén szólva nagyon nem fűlött a fogam hozzá, rettenet nehézségekkel kellett ugyanis megküzdenem. 
Miután tele vagyunk gyerek cuccokkal, kötözés után az összes létező, máshová el nem paterholható polcos elem, doboz, irodaszekrény (stb.) bekerült a gyerekszobába. Tér az van, 40 m2-ről beszélünk, az eredmény viszont elég siralmas lett: a fal mellé tolt ilyen-olyan tároló alkalmatosságok egy kietlen térben. Az ágy körüli rész így nézett ki, nem valami vidám látvány, valljuk be:
Bár rettenetesen utáltam a látványt, halogattam a projektet, mert mindig arra gondoltam, hosszú távon lehet, hogy nem is ez lesz a gyerekek szobája (előzmények ITT), hiszen, ha összenyitjuk magunkat a ház másik felével, egész más szobaelosztás válik logikussá. Tapétában gondolkodtam, de az is drágább lett volna, mint amit átmenetileg megengedek magunknak, de gondolkodtam egy óriási táblafesték-vár felfestésén is, ehhez meg az időt és kreatív energiát nem találtam... :)
Na, de mire nem jó egy buli szervezése... Szombatra nagyobb társaságot invitáltam magunkhoz, ilyenkor mindig új lendületre kapok, elvégre egy lakberendező otthona mégsem lehet szedet-vedett. (Pédául, amikor beköltöztünk - ez egy pénteki nap volt, ekkor jöttek a teherautók, és vitték át a dobozokat/bútorokat egyik lakásból a másikba - szombati napra óriási lakásavató házibulit rendeztünk. Esküszöm. Képzeljétek, mindent szépen elrendeztünk az eseményre, ennél nagyobb hajtóerő nincs a földön. Imádom megdöbbenteni az embereket! :))
Na szóval körülnéztem egy kicsit a neten, hogy mihez is kezdhetnénk ezzel a sivár falfelülettel, és több ötlet elegyítésével összeraktam a magunkét. Kiválasztottam egy szép kék színt, ami jó a szőnyeggel, meg a feketével (mert további terveim is vannak, majd posztolom, ha készen van minden...), és kiszámítottam, hogy 4 db Ikea Ribba képtartóra lesz szükségem. Délután négykor jelentem meg a festékboltban, és fél hétre kész voltam mindennel. :) Kevés idő, de mekkora változás, nem?
A falat elég volt egy rétegben festeni (mosható selyemvényű Héra - SE1960 színkóddal), a képtartókra pedig könyveket tettem.
A legjobb az egészben, hogy a hálószobánkból is meglehetősen harmonikus a rálátás. Ez elég fontos egyébként, mert nap közben teljesen összenyitjuk a tereket. A kék pedig összehozza a nappalit és a gyerekszobát. 
Most olyan jó kedvem kerekedett, hogy gyorsan folytatom a többit is, mielőtt megint elhagy a lendület...  Jó lett, nem? :)
SHARE:

7 megjegyzés

  1. anré: szupermenő! grat!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez tényleg szupr lett! Meg is ihlettél vele, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! Megkérdezhetem, hogy gyerekszobaszonyeg és a babzsák-szerü fotel honnan van? Köszi! Reka

    VálaszTörlés
  4. Köszi, Réka! A babzsák-szerű fotel egy Ligne Roset Togo :). A gyerekszobaszőnyeg egy régebbi Ikea termék, elég hosszan elérhető volt, de már nem kapható sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Petra, tényleg szuper lett! Nekem is épp a szőnyeggel kapcsolatban van kérdésem: nekünk is pont ilyen van, de egyrészt eléggé szöszölődik másrészt folyamatosan jön belőle vmi fehéres-sárgás por, ami a szőnyeg alatt gyűlik. Te tapasztaltál ilyet? Régen vettük, de mostanában kezdtük használni, és épp készülök kidobni. De ha ez a jelenség megszűnik / megszüntethető, akkor persze megtartom! Előre is köszönöm a választ! És gratulálok a villám-alakításhoz!

      Törlés
  5. Ups :) én meg jól lebabzsákoztam! A fiamnak keresek valami menô babzsákot, kicsit be vagyok szükülve. Köszi a választ! A szönyeg fantázianevére nem emlékszel véletlenül? Réka

    VálaszTörlés
  6. De kár e köré a gyönyörű asztal köré ilyen nyomoronc székek!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.