2013. október 24., csütörtök

Berendezem: skandináv konyha étkezővel

Szuper-egyszerű, mégis nagyon guszta skandináv-eklektik-rusztik konyha étkezőre bukkantam a neten. Nagyon megtetszett az egyszerű enteriőr, gondoltam segítek Nektek összehozni egy hasonlót, ha épp konyha projektben vagytok.
Igaz, nem foglalkoztam az olyan csavarokkal, mint a konyhapultból asztallá avanzsáló munkalap, de ez a része egy jó asztalossal kivitelezhető (akár kicsit drágábban akril felülettel, akár jobb áron munkalapból gérbe vágva).
Csapjunk bele.
A falat meghatározza a kis fehér csempe, szerencsénk is van, a Zalakerámia olcsón gyárt hasonlót 15x15-ös méretben Carneval néven. A legjobb áron - 1790 Ft/m2-ért - ITT találtam. Antracit fugával és kötésbe rakassátok fel.
A látvány lényegi eleme még az inox felületű alsó konyhaszekrény. Szerencsénkre az Ikea gyárt ilyet, Faktum Rubrik néven elérhető. Ebből a kosaras változatból 22.400 Ft egy 60 cm széles elem.
A szekrényre pult is kell, a NUMERÄR-nak csak az oldala inox, egy 2,46 m-es darab 19.900 Ft.
Kelleni fog még egy jó kis inox páraelszívó. Kürtős verzióban igazán jó teljesítménnyel (650m3/óra) találtam egy Maistert 25.500 Ft-ért.
A fotón meghatározó bútordarab a légies, fehér polc. Jó hírem van, az Ikea kínálatában újonnan megjelent a  porfestett acél FJÄLKINGE, és bár nem a legolcsóbb (39.900 Ft), de nagyon szép.
Kéne még két fehér magas konyhaszekrény. Van ám van a Faktumnak ilyen is (41.500 Ft és 53.600 Ft)!

A szép fekete lámpa természetesen a híres Beat Light Wide Tom Dixontól. Az eredeti körülbelül 310 Eur (kapható például a Solinfonál).

Ha spórolunk, tele az Internet kamu változatokkal... Az Azzardo Chink például csak 22.500 Ft. Mondjuk azért nem egészen ugyanaz...
Étkezőnek pont megteszi egy egyszerű, fehér asztal. Az Ikea Melltorp szép formájú, a 8.990 Ft-os ár pedig verhetetlen. 
És végül, a székek teszik fel az i-re a pontot.. Van, amin nem érdemes spórolni: Lina Nordqvist Family székei szoborként jelennek meg a térben. 
Persze van, akinél ez nem elhatározás kérdése... Nekik azt ajánlom, addig kutassanak, amíg nem találnak az Expresszen/Vaterán/Apródon valami hasonlót. Egy kis csiszolás, és új kárpit csodát tesz ezekkel a pálcás székekkel. Ez a szett konkrétan INNEN van, és 12.000 Ft-ért elvihető. 
Na? Egész pofás lenne, nem? :)

Eredeti kép: design and form

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.