2013. október 31., csütörtök

Én csináltam: régi kofferből kisasztal :)

Sokszor írtam már tárolásról, patinás régi kofferek pedig mindig előkerültek a témában. Így jött korábban az ihlet, hogy nekem is kell ilyen. Leütöttem a Vaterán egyet, többet is szerettem volna, hogy egymásra pakoljam őket, és így tároljam a gyerekek játékait, de valahogy elfogyott a lendület. Azóta kerülgetjük ezt az ütött-kopott darabot, igazi feladatot csak a költözködéskor kapott szegény.
Aztán valahol belebotlottam egy fotóba, és azonnal tudtam, determinálódott a kis koffer sorsa: éjjeliszekrény lesz belőle! Vagy lerakodó asztal. Egyszóval lábakon fog állni.
Leütöttem egy kecses lábú retro dohányzóasztalt 1500 Ft-ért, és még másfél hónapig gyűjtöttem az energiát a megvalósításhoz... :) Kár volt annyit várni, mert nem kellett több a művelethez, mint két-három óra, és kész lett a valaha volt legviccesebb DIY munkám.

Az asztal lapját is felhasználtam a művelethez, mert a keményített koffer azért annyira nem stabil, hogy közvetlenül rögzíthettem volna lábakat.
Így aztán körberajzoltam a koffert az asztallapon, és nekiláttam kivágni a téglalapot a szúrófűrészemmel. A nyáron volt egy Agip akció, gyűjtöttük a pontokat, és jó olcsón vettem egyet. Imádom!
A kivágott darab szépen belehuppan a kofferbe.
A következő műveletet nehéz volt kigondolni, de végül csak megoldottam... :) Először felrajzoltam a fém lábtartók lyukait a kofferre. A koffert az oldalára állítottam, az asztallapot beleraktam és a felrajzolt jelek mentén átfúrtam a bőröndöt, és kicsit belefúrtam a fába, hogy a csavarok szépen belemenjenek majd. Ehhez a művelethez (az asztallap nekinyomása a koffer aljához) segítő kezet kellett igénybe vennem. 

Szorri a képminőségért. Azt hittem, elromlott a rendes gép memória kártyája, de - mint ma reggel Dani rávilágított - csak egy pöcköt állítottam el rajta, így írásvédett lett. :) Én és a technika...  Az iPhone ennyit bír sötétben:
Végül lefestettem a lábakat. Egy nagyon enyhén szürkített fehér festékkel estem neki (más is ezzel lesz lekenve ám, de ez egy következő poszt története). 
Néztem-néztem a pilinszka lábakat, de nagyon üresnek éreztem a kompozíciót. 
Így előkerült a jó öreg táblafesték, majd kapott az asztal egy biciklis nadrágot és fekete zoknit hozzá.... 

Voilá: kész a leendő éjjeliszekrényünk! :) Az alatta található kis kosárba kerül majd a kézkrém, zsepi, orrcsepp, azaz minden gyorsan hozzáférhető (és avatatlan szemnek is publikus) éjjeli cucc.
De lefestettem a belső asztallapot is, hogy a kevésbé publikus dolgok is méltó helyt kapjanak... :) Így akár nyitott fedéllel is használható a koffer. 
Őrült menő lett, nem? 

SHARE:

4 megjegyzés

  1. szia Petra,

    szerintem igazán menő a lábra festett fekete csíkoktól lett.. ettől zseniális :) És nagyon cool a fekete lámpa is mellette, az is DIY?

    Szép napot
    Panca

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Panca! Sajnos nem, a lámpa kicsit többe fájt... BoConcept. :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, nagyon klassz lett!

    (És külön tök szuper fotó-háttér a fal ;) ... nagyon jó döntés volt :) )

    VálaszTörlés
  4. Ezek a hazi csodadolgok mindig nagyon jol sikerulnek neked! Irigylem is a kreativitasod :) elarulod kerlek hogy honnan szerzed be a tablafesteket? derus napot! Lola

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.