2013. október 1., kedd

Nyitott konyhaszekrény

Újabban nagyon szeretem az ilyen nyitott elemeket a konyhában, persze csak ha van hely ilyen luxusra... Lelazítja a bútor amúgy szigorú vonalait.
A képből - az asszimmetria ellenére - kiegyensúlyozottság sugárzik, ez pedig annak köszönhető, hogy az anyagokat, színeket tökéletesen átgondolták. Azon túl, hogy a szürke beton visszaköszön a padlón-falon-pulton, megvalósul a jó lakás - szerintem - egyik legfontosabb ismérve - a fa építészeti és belsőépítészeti elemek összhangja. Az ablakkeret és a konyhabútor ugyanolyan fából készült, vagy legalábbis megtévesztően hasonló a színük, és struktúrájuk.

Minden építkezőnek ajánlom: legelőször azt gondolja át, hogy a padló, nyílászárók, beépített bútorok, és minden, ami fából van, miként tud összhangba kerülni (általánosságban azt mondanám, hogy a látszó felületeknél 1-2 típusú fafajtánál több ne nagyon szerepeljen). Úgy veszem észre, a lakberendező nélkül elkészült lakásoknak ez a legeslegnagyobb gyengesége.

Hiába a legszebb dió konyha, ha egy cseresznye ablak virít felette, megette a fene! És fordítva.

Ez a mai jó tanácsom. :)

Kép forrása: style files
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Nagyon igaz!! S mit gondolsz, mi tévők legyünk ha már tele vagyunk ilyen hibával? Egyféle színű, és nagyon szép az összes nyílászáró, de utána kaptunk ajándékba egy kis fenyőtfát, amiből valaki konyhabútort csinált nekünk- önmagában nagyon guszta- továbbá készült egy önmagában szintén zseniális lépcsőburkollat, ill. korlát, (abból az erdőből jött hozzá az ajándék cseresznyefa, ahol réges rég a papám volt az erdész), ezeken kívül örököltünk egy figyelemreméltó tölgyfa tálalót, sötét színű, (először utáltam, de már nem ... ), olyan van benne anyag típus, továbbá itt vannak még a régi életünkből az ikeás könyvespolcaink, ki tudja hányadik árnyalat és struktúra...A férjem , és sok mindenki szerint lefesteni a FÁT, az kisebb bűncselekmény. Ha valaki először bejön hozzánk, az első, amit mond, hogy milyen barátságos ez a sok fa. Barátságos, de én megőrülök tőle... Örökké azon töröm a fejem, hogy mi a megoldás.........Jááááááj. Segítség!!!!!!!!!!!! Hálás vagyok, hogy valaki megért. :D Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Hát, ilyenkor már nincs mit tenni. A kevésbé értékes fát nyugodtan le lehet festeni - ilyen például a fenyő, de ez az Ikeás bútornál is járható út. Ennél jobb most nem jut eszembe. Kitartás! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.