2013. november 30., szombat

2013. november 29., péntek

Kicsi költségvetés? Jöhet az OSB konyha!

Az olcsó megoldások, felesleges kiadások minimalizálásának idejét éljük, a recesszió kreativitást hív elő…
A konyha minden lakás/iroda költségvetésének egy elég húzós tétele, érdemes tehát átgondolni, hogy milyen funkciót kell ellátnia, valóban szükség van-e szuper-saválló, ősidőkig tökéletesen funcionáló csoda-bútorra, vagy megteszi egy szerényebb darab is.
Elég sok iroda keres meg, akik  - a bizonytalan piaci környezet miatt - nagyon kevés büdzséből szeretnének valami ütős, kreatív dizájnt. Hiszen ki tudja, a vállalkozás megéri-e a jövő hónapot. Sajnos ez van, kesergés helyett pedig neki kell látni a sz.rból várat építeni. Nem lehetetlen. Az OSB-nél már tényleg nincsen sokkal lejjebb, talán épp ezért dívik egyre inkább bútorlapként használni.
Mint ebben az irodában konyhának. Megfelelő felületkezeléssel egészen ellenálló lehet. :)
Forrás: Home Adore
SHARE:

Munkaközi fotók: alakul a kedvenc fürdőszobám

Unokatesómék lakásának felújításában segédkezem éppen. Talán emlékeztek, amikor klasszikus inspirációt gyűjtöttem egy csokorba (ITT). A korábban preferált, tisztán fekete-fehér koncepciójuk akkor esett kútba, amikor - legnagyobb örömömre - beleszerettek ebbe az extra mintás, kicsit cementlapra hajazó (egyébként 60x60-as) járólapba. A padlólap finom szürkéjéhez találtam egy zseniális mázas kerámia csempét, amely a falra került.
A lakásban eredetileg is volt egy lábaskád, ez most itt árválkodik felújításra várva. Hamarosan indul...
Folyt.köv.! :)
SHARE:

2013. november 28., csütörtök

Hétvégi programajánló: Art Market Budapest 2013

Izgalmas programot ajánlok a hétvégére.
Ma indult a harmadik alkalommal megrendezett Art Market, amelyen több, mint 20 ország kiállítói (galériák és művészek) vonulnak fel műalkotásaikkal. Ennél autentikusabb helyszínt nem is találhatnátok arra, hogy ismerkedjetek a kortárs európai művészettel, személyesen találkozzatok az alkotásokat jegyző művészekkel, eldiskuráljatok az művekről, és vásároljatok egy egyedi, különleges tárgyat az otthonotokba.
Természetesen ott a helyem, csak bele ne szeressek valamibe, mert már nincs üres falam se... :)
Helyszín: Millenáris B-C-D épület, Budapest
Nyitva tartás: csütörtök-szombat vasárnap 11:00-20:00, pénteken 11:00-22.00. A művészek későn kelnek... :)
SHARE:

Eklektikus elegancia Angliából

Ma egy olyan eklektikus otthonnal érkeztem, amelyre inkább a tudathasadásos jelző illenék. Bár kicsit furcsállom, hogy a ház egyik része (a rusztikus-modern alsó konyha-étkező-nappali) ennyire elüt a másiktól (klasszikus emelet), de az egyes helyiségek önmagukban olyan remekbe szabottak, hogy a bemutatásukat kár volna kihagyni. 

A rusztikus étkezőben azért már visszatükröződik valami a további hangulatokból…  
A háttérben viszont egy kis minimál.
Ládák, bontott tégla, ipari lámpa és pop artosra hangolt firka fal. Ez egy újabb vonal a dolgozóban. Önmagában szemlélve zseniális. 
Van borszoba is. 
Egy tipikus angol háznak jellemzően két nappalija van. Egy kényelmes elfekvős-tévézős, és egy szalon. Esetünkben ez így néz ki:
Isteni ez a könyvespolc, és gyönyörűek a színek! 
A szülői hálóhoz kád is jár. 
Romantikusan szeretik. 
A gyerekszoba ötletes. 
A patchwork cementlap vidám hangulatot kölcsönöz a gyerek részlegnek. 
A fürdőben is. 
A szülők fürdőszobája klasszikus hangulatú. 
Gyönyörű lábaskáddal. 
A ház teraszát is gondosan megtervezték. 
És így néz ki kívülről. Kéne… :)
Építész: Leivars
Forrás: HomeAdore
SHARE:

2013. november 27., szerda

10 karácsonyi ajándék ötlet az internetről

Az Internetes vásárlás alapszabálya, hogy nem csak magyar oldalakon érdemes körülnézni, hiszen sokkal bővebb kínálatból meríthetünk, ha egész Európát, sőt az egész világot pásztázzuk… 
Az Etsy weboldal összeköti a kisebb kézműves termékeket értékesítő gyártókat a vevőkkel, így remek áron juthatunk csodálatos dolgokhoz. Én most a lakberendezési aspektusból releváns kínálatot szemléltem, de érdemes mást is itt keresni!

Egyik kedvencem a fenti képen látható madaras kerti dísz, amelyet Spanyolországból rendelhetünk meg ITT

Aztán csodálatos párnák is elérhetőek. Remek árakért főleg a kelet-európai készítőket érdemes átnézni, akik még mindig olcsón kötnek. Ezt egy bolgár shop kínálatában találtam (ITT): 
Zseniális lámpákkal is találkoztam a weboldalon, igaz, jellemzően amerikai kínálatban. Az alábbi lámpát is onnan hozatnám be (ITT), nagyobb darabszám esetén már megéri a szállítás:
Az Etsyn rengeteg féle-fajta print közül választhatunk, amely remek dekorációs alternatíva kisebb költségvetés esetén is. Ajándéknak pedig szuper! Például ITT.
A 3D nyomtatás a sütőipart is forradalmasítani fogja. Legalább is, ami a dizájnt illeti. Mert elég különleges formák készíthetőek… Megrendelhető ITT.
Miért ne lehetne egy kozmetikai termék vicces? Lego szappanok INNEN.
De csomó vintage használt termék is fellelhető az Etsyn. Ez a bársonyláda például Írországból érkezhet hozzánk (INNEN):
Aztán itt van két tipp konyhatündéreknek. Vágódeszka Angliából (INNEN):
Vagy gyönyörű konyharuha szett Törökországból (INNEN):
Szerintem nagyon szép ajándék egy kézzel készített váza is, amelyet Portugáliából lehet megrendelni (ITT):
Siessetek, karácsonyig még kiszállítják.
SHARE:

2013. november 26., kedd

Fontos, hogy menő legyen a porszívód?

Marhára nem érdekel, menő-e, csak szívjon - mondod most... Eddig egyetértettem. A héten viszont kaptam egy kis leckét, hogy nem csak az alapdarabok között érdemes nézelődni.

A sztori a következő. Felkeresett a Samsung, hogy elküldik futárral a legújabb porszívójukat. Megkértek, hogy teszteljem a VC20F70HNBN/GE névvel ellátott fejlesztést (simán megjegyzitek, nem?), és írjak róla, amit akarok. Magabiztos, gondoltam én…

Kibontottam a dobozból és hozzáláttam a gép beüzemeléséhez, ami mondjuk addig nem bonyolult, hogy összedugom a különböző csöveket.

Nem a reklám kedvéért, de nekünk is Samsung porszívónk van, csak egy egyszerűbb kivitel... Ott figyel a háttérben! Azt is nagyon szeretjük.
Azért a tesztalany jóval mutatósabb. Arra gondoltam, komolyan veszem a feladatomat, és összehasonlítók egy "mezei" porszívót a VC20F70HNBN/GE-vel. Először a tesztdarabot, aztán a sajátunkat, aztán - komolyan - egyszerre a kettőt.

Ami elsőre a legmenőbb a teszt darabban, hogy nagyon könnyű navigálni. 3D-sen jobbra-balra mozog a feneke (=Motion Sync Design™ ), ez egyébként nagyon szexi is!
Volt mit porszívózni...
Szóval bekapcsoltam a gépet, meglehetősen csendesnek tűnt, gyorsan összehasonlítottam a másikkal, és tényleg. Aztán felporszívóztam a nappalit a Samsung VC20F70HNBN/GE-vel. Mi a különbség?

- Remekül szív, de a másik is nagyon jó…
- Használatban viszont tényleg sokkal kényelmesebb. Egyrészt, mert a már említett kialakítás miatt könnyedén fordul, aztán a kereke jó nagy, simán gurul parkettán és szőnyegen is. A rúd kialakítása olyan, hogy van rajta egy fogó, ami tényleg ergonomikus. Vicces volt, hogy a porszívó menet közben egyszer csak kikapcsolt. Na - gondoltam - még a végén leverik rajtam az árát... Aztán láttam csak, hogy ezen a fogón van ám három gomb. Egy teljesítményszabályozó, egy ki-be kapcsoló (ezt nyomtam meg véletlenül), meg egy "csend" gomb. Ez utóbbit ha megnyomom, akkor gyorsan kis teljesítményre, így halkabb működésre kapcsol, ami mondjuk jól jöhet, ha hosszabb lélegzetű hívás érkezik édesanyámtól... Azt egyébként nagyon élveztem, hogy a markolati teljesítmény szabályzón tudom ki-be kapcsolni a gépet. Apró kis különbség, de valahogy szuper.
Pik-pakk felnyaltam a nappalit… Ezután peidig nekiláttam szétszedni. Egyetlen kis könnyed pöccre leszedhető az egész első tartály, amiben a kosz van. Semmi dzsuva, semmi zsákból kiömlő por, meg ilyenek.
Egy mozdulattal kinyitható, és kiönthető a por. Én megszokásból a teraszra vittem, de nem kellett volna, mert itt semmi nem repül mellé.
Mielőtt nekiláttam megírni a posztot, átkutattam a porszívó dobozát, hogy mindent kipróbáltam-e, erre a kezembe akadt a por-szenzor. ÁÁÁ, pedig ezen már a leírásban is olyan jót mulattam, hogy a világért ki nem hagytam volna!!!
És íme, ott világít az érzékelő:
Ismét beüzemeltem a gépet - megint rácsodálkoztam a kézre eső szuper kapcsolóra - és elkezdtem porszívózni. Mindenhol zöldet jelzett - jó munkát végeztem - ám egyszer csak a tálaló szekrény alatt pirosra kapcsolt. Na, tessék. Aztán vissza zöldre, és utána még kicsit - néhol a bútor alatt - pirosra váltott, de amikor alaposan felporszívóztam, már csak zöldet mutatott. Legkevésbé vagyok tisztaságmániás, nekem elég, ha csak annyira "steril" a környezetem, hogy épp nem látszik a kosz, de aki komolyabban veszi nálam a takarítást, annak ez igazán hasznos eszköz lesz. Nekem egyszerűen csak szórakoztató volt.
Egy ilyen poszt végére illik konklúzióval előrukkolni, jöjjön hát.

Kellene nekem a Samsung VC20F70HNBN/GE  Igen, nagyon. Kompakt, egyszerűen kezelhető, kényelmesen használható, a tisztítása is maximálisan átgondolt, a porszenzor vicces, és ezentúl csak olyan porszívót akarok, amelyiket a markolatánál lehet kapcsolgatni!

Ezt tudja a Samsung VC20F70HNBN/GE:
• 5 év garancia
• Kosz érzékelő szenzor
• Motion Sync Design™: könnyed mozgás, a vezetés élménye
• Porzsák nélküli kivitelv
• 2000 W teljesítmény
• Szívóteljesítmény: 360 W
• Parketta kefe
• 2nállású NB 810-es alap szívófej
• Ciklon generáló kamrás rendszer a magas szívó erő fenntartására
• Beépített 3 az 1-ben tisztító fej: réstisztító, poroló, kárpittisztító
• Markolati teljesítményszabályzó
• 2 literes portartály kapacitás
• Mosható H13 Hepa szűrő
• Elő mikró motor szűrő
• Portartály telítettség jelző
• Teleszkópos alumíniumcső
• Gumi kerekek
• Kábel hosszúság: 9 méter
• Automata kábelfeltekerés
• Méretek nettó (mm): Szélesség: 342 Mélység: 481 Magasság: 308 Súly: 9,22kg
• Zajszint 79 (dB/A
SHARE:

Új párnák a hálónkban :)

Tegnap az Ikeában jártam. Igazából függönyt néztem a lakásunkba (ehhez is kell majd némi hack, ugyanis a belmagasságunk messze meghaladja az Ikea átlagot - erről érkezik majd poszt…), de a textil osztályt járva nem tudtam ellenállni néhány új párnának.
Így érkeztek meg hozzánk az új darabok.

Egy FJÄLLTRAV (2.490 Ft), amelyik pont olyan kékes-zöld, mint a falunk:

Egy LAPPLJUNG RUTA (2.490 Ft), ez harmonizál a saját készítésű koffer asztallal, és a fekete Thonet székkel.
És vettem még egy világos beige lenvásznast (a bal szélen), amelyiken szép hímzés van, de ezt sehol nem találom a weboldalon… Ez kicsit olcsóbb is volt.

(A hálószobánk alakulásának posztja ITT)
SHARE:

2013. november 25., hétfő

Gratulálok a "Szép a nappalid? Mutasd meg és nyerj" játék nyertesének!

ÉÉÉÉS, tádádám, tegnap éjfélkor lezárult a Térkultúra "Szép a nappalid? Mutasd meg és nyerj" játéka!!!
A játék keretében két hét állt rendelkezésetekre feltölteni egy jó  minőségű képet a nappalitok egy szépnek/kreatívnak ítélt részletéről, ezután pedig egy hétig tartott a szavazás időszaka, amikor buzdíthattátok barátaitokat, ismerőseiteket, vagy az ismeretlen nagyérdeműt, hogy voksoljanak a Ti lakásotokra. 44-en pályáztatok a 15.000 Ft-os Ikea vásárlási utalványra, a szavazati időszakban pedig összesen 2374 voksot adtatok le kedvenceitekre.  Ez nagyon szép szám, elképesztő sikernek élem meg, nagyon köszönöm mind a pályázók, mind a játékosok részvételét!!!
Úgy tűnik, ezúttal a kreativitást értékeltétek, hiszen a játék nyertese - 364 szavazattal - nem más, mint a fenti, "raklappali" címmel feltöltött, egyedi szoba lett. Gratulálok hozzá! Biztos vagyok benne, hogy a fődíj nagyon jó helyre került, és a rendelkezésre álló keretet maximálisan ki tudják majd használni. Ki tudja, talán egy Ikea  hackről is érkezik majd beszámoló…
Még egyszer gratulálok a nyertesnek, és mindenkinek nagyon köszönöm a részvételt. Ígérem, hogy hamarosan érkezik egy új játék, ahol még értékesebb főnyereményért indulhattok. Addig is kövessétek a blogot, ötleteljetek, tuningoljatok.
ITT megnézhetitek a többi kedvencemet is, a játék linkje (ITT) pedig még egy hétig él.
SHARE:

2013. november 24., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Svédországban tölti a htévégét. A 39 m2-es lakás kis költségvetésből készült, mégis minden procikájában stílusos. Lehet, utánozni! :)
Forrás: planete deco


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.