2013. november 11., hétfő

Barokk ágy felújítása

Úgy döntöttem kihasználom, hogy lendületben vagyok (a gyerekszoba felújítás után - itt és itt), és nekiállok a régóta halogatott franciaágy projektnek is.
Sokáig gondolkodtam, milyen legyen a Vaterán vásárolt stíl barokk ágyunk, tök sok jó ötletet lőttem a neten (korábban írtam is róla egy posztot itt), míg végül elhatároztam magam a zsákvásznas verzió mellett. Ilyesmi hangulatot szeretnék elérni:
Körülnéztem a neten, a Meskán pont találtam 2 méter megfelelő minőségű lenvásznat, gyorsan meg is rendeltem. Összesen 3600 Ft-ot fizettem érte, plusz 900 Ft-ot a postázásért. 
Aztán a textilhez nézve kiválasztottam a megfelelő festéket. A nyíllal jelölt S-1002 Y színre esett a választásom. Elmentem a festékboltba, és a Trilak Aqua selyemfényű zománcfestékből kevertettem ki a kiválasztott színt. 1 liternél nem kellett több, vettem még egy csiszolópapírt, egy ecsetet, meg egy hengerfejet, mindezért összesen 4200 Ft-ot fizettem. 
Itthon kihúzogattam a szögeket, amelyekkel a kárpitozott betét a kerethez volt rögzítve. 
Aztán kivittem a teraszra a keretet, és OTEX átlátszó alapozóval végigmentem rajta. Maradt még a gyerekszoba szekrény projektből egy csomó... Vártam egy napot a száradással, eközben készült az alábbi fotó.
Azon gondolkodtam, hogy mi legyen a belsejével. Megpróbáljak-e nekiállni magam, vagy hívjam a kárpitost. Végül győzött a lustaságom, amúgy is kiderült, hogy Árpiék a városban vannak másnap, így el tudják vinni áthúzni a darabot. (Az így megspórolt időben megterveztem egy megrendelő két gyerekszobáját...:))
Amíg dolgoztak a betét kárpitozásán, én szépen lefestettem a keretet három rétegben. Amikor már megszáradt (de még ici-picit puha volt), fogtam a csiszolópapírt, és finoman megdörzsöltem a kiálló részeknél. Az élekre mentem rá, mintha tényleg a sok használattól kopott volna meg. Egy-kettőt belecsiszoltam a lapos felületekbe is, de csak éppen hogy. Ilyen lett (bár ezen a rossz minőségű képen nem igazán látszik a lényeg...):
Aztán meghozta a kárpitos a betétet, és belecsavarozta keretbe. Pont olyan lett, amilyet szerettem volna. (Csak információként mondom, hogy a kárpitozásért 15.000 Ft-ot fizettem).
Állati boldog vagyok a végeredménnyel! :) Egyébként igazán nagyot az eredeti helyén üt, az átalakításról még a héten érkezik a poszt: rá se fogtok ismerni hálószobánkra (átmeneti állapot ITT).
SHARE:

8 megjegyzés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.