2013. november 26., kedd

Fontos, hogy menő legyen a porszívód?

Marhára nem érdekel, menő-e, csak szívjon - mondod most... Eddig egyetértettem. A héten viszont kaptam egy kis leckét, hogy nem csak az alapdarabok között érdemes nézelődni.

A sztori a következő. Felkeresett a Samsung, hogy elküldik futárral a legújabb porszívójukat. Megkértek, hogy teszteljem a VC20F70HNBN/GE névvel ellátott fejlesztést (simán megjegyzitek, nem?), és írjak róla, amit akarok. Magabiztos, gondoltam én…

Kibontottam a dobozból és hozzáláttam a gép beüzemeléséhez, ami mondjuk addig nem bonyolult, hogy összedugom a különböző csöveket.

Nem a reklám kedvéért, de nekünk is Samsung porszívónk van, csak egy egyszerűbb kivitel... Ott figyel a háttérben! Azt is nagyon szeretjük.
Azért a tesztalany jóval mutatósabb. Arra gondoltam, komolyan veszem a feladatomat, és összehasonlítók egy "mezei" porszívót a VC20F70HNBN/GE-vel. Először a tesztdarabot, aztán a sajátunkat, aztán - komolyan - egyszerre a kettőt.

Ami elsőre a legmenőbb a teszt darabban, hogy nagyon könnyű navigálni. 3D-sen jobbra-balra mozog a feneke (=Motion Sync Design™ ), ez egyébként nagyon szexi is!
Volt mit porszívózni...
Szóval bekapcsoltam a gépet, meglehetősen csendesnek tűnt, gyorsan összehasonlítottam a másikkal, és tényleg. Aztán felporszívóztam a nappalit a Samsung VC20F70HNBN/GE-vel. Mi a különbség?

- Remekül szív, de a másik is nagyon jó…
- Használatban viszont tényleg sokkal kényelmesebb. Egyrészt, mert a már említett kialakítás miatt könnyedén fordul, aztán a kereke jó nagy, simán gurul parkettán és szőnyegen is. A rúd kialakítása olyan, hogy van rajta egy fogó, ami tényleg ergonomikus. Vicces volt, hogy a porszívó menet közben egyszer csak kikapcsolt. Na - gondoltam - még a végén leverik rajtam az árát... Aztán láttam csak, hogy ezen a fogón van ám három gomb. Egy teljesítményszabályozó, egy ki-be kapcsoló (ezt nyomtam meg véletlenül), meg egy "csend" gomb. Ez utóbbit ha megnyomom, akkor gyorsan kis teljesítményre, így halkabb működésre kapcsol, ami mondjuk jól jöhet, ha hosszabb lélegzetű hívás érkezik édesanyámtól... Azt egyébként nagyon élveztem, hogy a markolati teljesítmény szabályzón tudom ki-be kapcsolni a gépet. Apró kis különbség, de valahogy szuper.
Pik-pakk felnyaltam a nappalit… Ezután peidig nekiláttam szétszedni. Egyetlen kis könnyed pöccre leszedhető az egész első tartály, amiben a kosz van. Semmi dzsuva, semmi zsákból kiömlő por, meg ilyenek.
Egy mozdulattal kinyitható, és kiönthető a por. Én megszokásból a teraszra vittem, de nem kellett volna, mert itt semmi nem repül mellé.
Mielőtt nekiláttam megírni a posztot, átkutattam a porszívó dobozát, hogy mindent kipróbáltam-e, erre a kezembe akadt a por-szenzor. ÁÁÁ, pedig ezen már a leírásban is olyan jót mulattam, hogy a világért ki nem hagytam volna!!!
És íme, ott világít az érzékelő:
Ismét beüzemeltem a gépet - megint rácsodálkoztam a kézre eső szuper kapcsolóra - és elkezdtem porszívózni. Mindenhol zöldet jelzett - jó munkát végeztem - ám egyszer csak a tálaló szekrény alatt pirosra kapcsolt. Na, tessék. Aztán vissza zöldre, és utána még kicsit - néhol a bútor alatt - pirosra váltott, de amikor alaposan felporszívóztam, már csak zöldet mutatott. Legkevésbé vagyok tisztaságmániás, nekem elég, ha csak annyira "steril" a környezetem, hogy épp nem látszik a kosz, de aki komolyabban veszi nálam a takarítást, annak ez igazán hasznos eszköz lesz. Nekem egyszerűen csak szórakoztató volt.
Egy ilyen poszt végére illik konklúzióval előrukkolni, jöjjön hát.

Kellene nekem a Samsung VC20F70HNBN/GE  Igen, nagyon. Kompakt, egyszerűen kezelhető, kényelmesen használható, a tisztítása is maximálisan átgondolt, a porszenzor vicces, és ezentúl csak olyan porszívót akarok, amelyiket a markolatánál lehet kapcsolgatni!

Ezt tudja a Samsung VC20F70HNBN/GE:
• 5 év garancia
• Kosz érzékelő szenzor
• Motion Sync Design™: könnyed mozgás, a vezetés élménye
• Porzsák nélküli kivitelv
• 2000 W teljesítmény
• Szívóteljesítmény: 360 W
• Parketta kefe
• 2nállású NB 810-es alap szívófej
• Ciklon generáló kamrás rendszer a magas szívó erő fenntartására
• Beépített 3 az 1-ben tisztító fej: réstisztító, poroló, kárpittisztító
• Markolati teljesítményszabályzó
• 2 literes portartály kapacitás
• Mosható H13 Hepa szűrő
• Elő mikró motor szűrő
• Portartály telítettség jelző
• Teleszkópos alumíniumcső
• Gumi kerekek
• Kábel hosszúság: 9 méter
• Automata kábelfeltekerés
• Méretek nettó (mm): Szélesség: 342 Mélység: 481 Magasság: 308 Súly: 9,22kg
• Zajszint 79 (dB/A
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Na ez klassz a poszt eleje lemaradt! Akkor újra írom :(
    Tehát, ez a mai poszt remekre sikeredett! Igaz nem lakberendezés de igenis fontos, mert szerves részét képezi annak. Hiszen hiába egy gyönyörű otthon, ha ellepi a kosz. Maximálisan fontos az, hogy milyen gépek veszik körül az embert, hiszen nem mindegy mennyi időt tölt el az ember pl. takarításra és milyen hatékonysággal. Mert valjuk be őszintén, ha valami nagyon nehezen megy annak nem szívesen lát hozzá az ember, viszont ha van egy praktikus, gyors, megbízható segítség ezen esetben ez a szuper kis porszívó szinte örömmel vettem bele magam a porszívózásba.
    Egyébként erről a tesztelésről a férjem jutott eszembe, mert imádja a mindig egyre okosabb samsung telefonokat tesztelni, mindig mindent kipróbál stb…
    Bár sajnos őt még nem kérték fel erre, így a saját pénztárcánk terhére tesztelget :D
    Visszatérve a samsungra mindig forradalmian új megoldásokkal, részletekkel rukkol elő. Desingban is tökéletes mindig minden termék, és ami még szintén fontos tartós és megbízható szervízháttérrel rendelkezik. Bár nálunk még sosem fordult elő, hogy az általunk vásárolt samsung termék meghibásodott volna, pedig rengeteg van, mert márkafüggőek vagyunk!
    Szóval igen: I LOVE SAMSUNG

    VálaszTörlés
  2. A szőnyeg (porszívótól függetlenül) nagyon szép! :)
    Tutumutti

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.