2013. november 4., hétfő

Kék lett a hintaszékünk! :)

Nem kevesebb, mint három éve ütöttem le a Vaterán ezt a kecses vonalú hintaszéket. Nem volt rá a világon semmi szükségem, nagyon nem is volt hova rakni, de hát beleszerettem... Egész jó állapotban vettem át, de nem tudtam megbarátkozni a lakkozott bükk sárgás árnyalatával, így három éve készülök felújítani. Az elmúlt fél évben az új teraszunk viszonylag esőmentes övezetében várta sorsa jobbra fordulását, a mostoha körülmények meg is viselték kicsit.
Most benne vagyok a bugiban (megírtam: gyerekszoba projekt, szekrény festés, koffer éjjeliszekrény, meg még amiről nem is meséltem eddig...), nekiláttam a csiszolásnak a hétvégén még az eső érkezése előtt. Hűűűű.... Marha sokáig tartott, anyáztam közben rendesen. Régen nem spóroltak a lakkal...
Még a múlt héten kerestem egy - olyan provanszos - gyönyörű világos szürkés kékes színt a Trilak kínálatából, az SE1980 kódú színre esett a választásom.

Úgy döntöttem, a széknek csak a felső részét festem le, a lábai fa színűek maradnak. Miután még régebben megbeszéltem egy szakemberrel, hogy az olíva olaj pont remekül megteszi bútorra is, nem haboztam azzal lekenni a szék lábait (mi úgyis már csak őrségi olajakkal ízesítünk). Kár, hogy nem csináltam előtte képeket a csiszolt változattal, hogy meg tudjam mutatni mennyivel mélyebb, élőbb lett így a fafelület. Várok egy-két hetet, hadd igya be jól, aztán átdörzsölöm még egyszer.

A végeredmény teljes egészében megfelel az elképzeléseimnek. Csak tudnám, hova rakom... :)
SHARE:

8 megjegyzés

  1. Ebben az esetben nagyon de nagyon tetszik a kétszínűség! :) Ki gondolta volna, hogy ez a babakék ilyen jól fog állni ennek a széknek! De magában nem lenne ilyen hatásos. Rám is vár néhány - Ikea Roger, néhány Thonet és egy másik régi szék - szinte sóhajtoznak, hogy kezdjek már velük valamit. Én meg az ihletre várok, ezért ebben a témában nagyon jól jönnek most az ötletek.
    És abba ne hagyd, Petra, nagyon jól megy neked ez a bugi :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, én is megszenvedtem a tökre hasonló székemmel, kb. 3 hónapig csináltam nyáron az egész garnitúrát 4 székkel és 1 asztallal. Nekem fehér lett minden úgy, hogy festés után pár nappal sok helyen belecsiszoltam durva és kevésbé durva papírral felváltva, így most teljesen provanszi hangulatú az étkező. Nagyon tetszik a választott színed, én is hasonlót keresek, jó hogy megírtad, hogy melyik szín ez. Viszont őszintén szólva nekem csöppet jobban tetszene, ha az alján a hinta rész, ami a padlóval érintkezik az is ilyen kék lenne vagy az egész szék kék, és a hinta rész piros. Na az lenne csak az igazán vagány. :) Eleinte én is ezt választottam, mármint az én székeimnél, de végül nem volt a fa olyan jó állapotban a lábánál lent, hiába csiszoltam feketés maradt (az előző tulaj a félig nyitott teraszon tárolta télen nyáron, nem is értettem...) Mindenesetre ügyes vagy! Én is szék és fotelmániás vagyok, illetve lakberendező, kezdő. Sokban hasonlítunk! :) További sok sikert kívánok! Panni

    VálaszTörlés
  3. Csak így tovább Petra, nekem bejönnek a bugijaid! :-)

    VálaszTörlés
  4. Esetleg kisorsolhatod a kommentelők között ;o))))
    lud

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Ha valaki vissza-visszatér ide, mert annyira szereti ezt a széket (mint én), annak figyelmébe ajánlom, hogy most kapható ugyanilyen az artkraftnál:http://loftdesign.hu/szekek-fotelek/palcas-vintage-hintaszek/

    VálaszTörlés
  6. Egy éve teljesen beleszerettem ebbe e hintaszékbe! És most itt áll a nappalinkban, ugyanis az olx-en is hirdettek egy ilyet - 6000 forintért. Ráadásul meglepiból az egyik kedves barátunk elhozta nekem. Úgy örültem neki, mint a Mikulásnak!! :)))
    Az enyémnek kicsit lazák a szálai, azt majd ragasztanom kell.
    Egyébként az új lakásunkon nagyon is látszik, hogy legtöbbet a Térkultúrát és Kicsiházat olvasom. :)))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.