2013. november 20., szerda

Szeretettel Toszkánából - Fattoria Lavacchio

Pénteki fotós posztomban elbúcsúztam Tőletek, és elindultam hosszúhétvégézni barátnőimmel Toszkánába. Egy Olaszországban élő barátnőnk szervezett le nekünk mindent, szinte vakon indultunk útnak, a szállásról, programokról csak hozzávetőleges elképzeléseink voltak. Így történhetett meg, hogy amikor a késő esti érkezés után reggel felébredtünk és kinéztünk az ablakon, leesett az állunk. :)
Három napot töltöttünk a bűbájos Fattoria Lavacchio (ITT) vidéki vendégházban, amely maga volt a megtestesült csoda.
Nem kis birtokról van szó, nagy mennyiségben készül itt olíva olaj fehér és vörös bor. De nem csak kóstolón vettünk részt, hanem személyesen a tulajdonos házaspár mutatta be nekünk a készítés csínját-bínját, örömeit (és buktatóit): szüreteltünk olíva bogyót, meglátogattunk egy olaj malmot, teszteltünk helyi olajakat és részt vettünk egy olíva olaj kiállításon. Ugyanígy ismerkedtünk a Fattoria Lavacchio borkészítésének sajátosságaival, megnézhettünk, hogyan fejlődött a technológia évszázadok alatt, és nem utolsósorban végigkóstoltuk a repertoárt. Nem is egyszer... :)  
Készítettem néhány képet (szemezgettem a barátnőiméből is), fogadjátok szeretettel. És mindenkinek csak javasolni tudom: irány Toszkána!!! :)
Mi a főépületben laktunk. 
De bérelhetőek házak is. 
A ház cicája egy tündér, mindenhova velünk tartott. Itt épp azt várja, hogy végezzünk az olíva szürettel...
Mi szorgalmasan gyűjtöttük a muníciót. 
Időnként ilyenek történtek... 
Azért szivárvány nélkül is elég szép a táj. 
Sergio, a chef minden nap remekelt. A napi háromszor három fogás kicsit meredek vállalás volt, így este igen csak elkélt a titkos recept alapján készült finom és erős babér digestivo... :) Nálunk csak ogre néven futott...
Az olíva kiállításról nem csak olajat hoztunk haza. :)
Köszönjük ezt a felejthetetlen hétvégét! :) Biztosan vissza jövünk! 
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.