2013. december 4., szerda

HÖST: 2013 dizájn díjas étterme

Nem csak a magyar bár és étterem divatot határozza meg ipari-rusztik napainkban, az egész világon végigsöpör a trend, gomba mód nyílnak a laza, szándékosan "lekoszlott" vendéglátóhelyek, ahol akár otthonkában is fesztelenül költhetünk el egy vacsorát. Sőt úgy leszünk csak igazán trendik… :)
A "UK and International Restaurant & Bar Design Awards" 2013-as mezőnyének jelentős részét teszik ki ezek a loftosra hangolt helyek, a rangos magazinok szerkesztőiből és sztár dizájnerekből verbuvált zsűri pedig nagy arányban ezekből válogatott az élre.
Következzen 2013 egyik legjobbja, a Norm Architects büszkesége, a dán HÖST étterem, ahol a kiiduló elvnek egy hamisítatlan skandináv farm minimalista beltéri kontextusba helyezését jelölték ki.
A végeremény végtelenül letisztult, mégis barátságos és meleg. A fa gerendák, a rusztikus bútorok ellensúlyozzák a padló hideg betonját, a pálcás székek és a visszafogott díszítés pedig behozzák a skandináv egyszerűséget. 

Hű, de elnéznék Koppenhágába… Addig viszont a dizájn virtuálisan érkezik, az étel pedig házhoz jön… Rámegyek a FOODPANDA (ITT) online ételrendelő oldalra, így hamarabb jól lakom! :)
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Csak zárójelben jegyezném meg, hogy az ipari stílus egyik leginkább markáns darabjai a lámpák, aminek igen nagy százaléka Közép-Kelet-Európából kerül el nyugatra. A képeken is van Cseh, Kelet-Német, és Magyar eredetű darab is :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.