2013. december 12., csütörtök

Mozaikburkolat felirattal

Tegnap kint jártam a kis lakás építkezésén (már írtam róla ITT), ahol befejeződtek a fürdőszoba burkolási munkálatai. Annyira boldog vagyok a végeredménnyel, hogy nem bírom kivárni, míg csilli-villi teljesen elkészül, ma kell bemutatnom, és kész… :)

Az egész ötletet az íves fallal kiegészített ajtónyílásból kialakított zuhanyfülke hozta magával, az ívet ugyanis mozaikkal célszerű burkolni. Már amúgy is elindultunk egy szürke-fekete-fehér vonalon, és akkor beugrott nekem egy korábban posztolt szenzációs fürdőszoba, amelyet meg lehetne valósítani. Van egy mondás: "a kreativitás titka, hogy jól álcázzuk a forássainkat". Én meg se kísérelek idegen tollakkal ékeskedni, az ötlet annyira markáns, hogy úgyis lebuknék. :)
Nem csak az íves fal miatt jó választás az üvegmozaik, hanem mert az ici-pici térnek (most itt a mi fürdőszobánkról beszélek…) jól áll a kis osztású burkolat, optikailag tágítja a teret. 
Igazi bölcsességet kerestem a falra, amely útravalóként szolgál az egész napra. A nagy tanítók közül végül Mohandas Gandhira esett a választásom: "There is more to life than increasing its speed", amely nyers fordításban valami ilyesmit jelent: több van az életben, mint növelni a sebességét. 

Afürdőszobánk méretezett falnézeteivel együtt elküdtem a fenti fényképeket a Duocolornak, akik pontosan a megadott méretekre elkészítették a lapokat. Gondolom sokatokat érdekel az ár. A teljes fürdőszoba egyedi burkolata összesen 215.000 Ft-ot kóstált. De tényleg aprócska helyiségről van ám szó!

És akkor hadd mutassam meg a képeket, így állunk most:
Hamarosan szerelvényezünk, érkezik a beépített WC tartály edzett üveg borítása, a fél falat beborító tükör, és ha ez mind megvan, akkor készítem a további képeket! 


SHARE:

3 megjegyzés

  1. Wow, Ez zseniális lett! Pont ide illik ez az ötlet... és nagyon tetszik az idézet is, még a mozaik darabkák sűrűsödéséhez-ritkulásához (sebességéhez) is jól illik! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez meg se fordult a fejemben, de tényleg! :)
    Köszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Megvették értelmetlenül a drága összefolyót, hogy aztán mégis inkább építsenek egy olyan pitiáner küszöböt a zuhanykabinnak?
    Számíthatunk esetleg egyéb jópofa design-gagra is a lakásban?
    Fűrészporos tapétával letapétázott litrcon fal (csak hogy ne legyen olyan rideg szürke)?
    Aranyozott üvegmozaik a gardrób mögött?
    30*30-as darabokra felvágott kerlite lapból burkolat a spejzba?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.