2013. december 10., kedd

Szuper-trendin albérletben

Több szempontból is különleges lakást szeretnék ma bemutatni Nektek. Először is fontos elmondanom, hogy ez az otthon nem külföldön, hanem Bel-Budán található. A másik rendhagyó momentum, hogy nem saját tulajdonról, hanem bérelt ingatlanról beszélünk, így külön dícséretes az a lendület, amellyel kedves barátaim folyamatosan szépítik-díszítik otthonukat (és amellyel teljes egészében azonosulni tudok, hiszen mi is így nyomjuk - posztok ITT). 
Egy éve győzködöm Brigit, hogy hagyja ott a multit és jöjjön nekem segíteni, de minden hiába. Túlzottan szereti a munkahelyét, amit nem is csodálok, hiszen rengeteget utazik, sokszor a tengeren túlra, így érkezett számos kiegészítő (párnahuzat, vagy például ez a csodás kék szőnyeg - West Elm) kofferből a lakásba. 
Vasárnap délután átszaladtunk néhány fotóra, estébe nyúló program lett belőle, így elnézést a képek vitatható minőségéért. A lényeg talán látszik.

Elég jópofa, hogy a lakás tele van helikopterekkel. Gábor mindennel szeret játszani, az elektromos helikoptereket viszont véresen komolyan veszi: állítólag csak jó minőséggel érdemes kísérletezni, de az itthon nehezen volt hozzáférhető, így mára már maga forgalmazza őket (ITT - remek ajándék karácsonyra felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt!) 
Olvasó sarok retro fotellel, hozzá tartozó lábtartóval, dizájn lámpákkal. A falon Brigi saját fotói, amelyeket utazásai során készített. 
Esti hangulat: a kilátás se rossz… 
A hálószobában fém levél-lámpák szolgáltatják a hangulatvilágítást, amelyek a korábbi lakásból érkeztek. Brigiék szerencséjére a bérbeadók nagyon rugalmasak voltak, és festés előtt még kialakították a kívánt elektromos kiállsáokat is. :) 
Az előszobát már Brigiék festették sötét szürkére, amelyet piros flekkek és tükrök dobnak fel. A fa keretre erősített színes textil a hálószobába nyíló ajtót takarja. A másik oldalról szekrény blokkolja az átjárást. 
A piros Ikea szekrénykét gyertyatartóbók stabilizálják, a polcok cuki, pöttyös viaszosvászon huzatot kaptak. Érdemes figyelni Woody és az óra összhangját… :) Annyira sajnálom, hogy nem tudtam nappal fotózni, az előszoba fényei is szépek olyankor.  
A konyha remek alapanyagnak bizonyult. Egyszerűen, de igényesen berendezett, szép inox gépekkel. Brigiéknek már csak a "lelket" kellett belerakniuk. 
Hát ilyen, amikor a lakás és lakója egymásra talál: a tökéletes szabadság. Bérelt ingatlan esetén nem görcsölünk, hogy az új darabok egy életen át jól szolgáljanak. Mindent éppen az adott hangulatra/helyzetre választunk, hiszen ha változik a szituáció, könnyedén odébbállhatunk, és újra optimalizlhatjuk otthununkat.  Ezért jó bérelni.
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Tényleg szuper lakás, bizony, jó lenne, ha többen tudnák akkor is sajátjukénak érezni a helyet, ahol laknak, ha papíron nem az ő nevükön van.
    A szürke-kék kombináció a nappaliban különösen tetszik.
    A házigazdának pedig ajánlom figyelmébe ezt az oldalt - ha már helikopter: http://rchelicopter.hu/ :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Petra!

    Nekem is nagyon tetszik a lakás. Szeretném megkérdezni, hogy a nappaliban a dohányzóasztalok honnan vannak?

    Köszönöm
    Mónika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Monika,

      Innen rendeltem oket:
      http://www.nest.co.uk/browse/designer/nendo/gan-aram-table
      Mindket asztalbol (33as/41es) van 1-1.

      Brigi

      Törlés
  3. Koszi Petra a meltato szavakat :)! Es szuper, hogy megemlitetted a berbeadokat mert fontos szerepuk van abban, hogy ennyire otthon erezzuk magunkat. Szerintem kevesen turnek rezzenestelen arccal,hogy az alberlok sotetszurkere mazoljak a falakat. Szoval jofej foberlo nelkul egyszeruen nem megy!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.