2014. február 28., péntek

2014. február 27., csütörtök

Berendezem: Eklektikus nappali

Szerencsések vagyunk: olyan időszakot élünk, amikor minden divatos… Mostanában összeszorul a szívem, ha meglátok egy olyan lakást, amely nagypolgári, vagy indusztriális környezetben minimalista bútorozással (értem ezalatt, hogy kevés és egyszerű vonalvezetésű bútorral) van berendezve, és arra gondolok: EZ AZ. Aztán körülnézek a lakásunkban, és rájövök, hogy a gyűjtő szenvedélyemet úgyse tudom fegyelmezni, szóval inkább reménykedem, hogy kapok egy ilyen megrendelést, magamnak meg folytatom a guberálást, amíg teljesen meg nem bolondul az otthonunk. Mint ezek…
Készítettem egy montázst is a témában….
Kanapé: Ikea Stockholm
Tapéta: Wall and Deco  (forgalmazza a Bambuszmánia)
Dohányzóasztalok: BoConcept Valencia
Csillár: Preciosa
Fotel: retro áthúzva 

Fényképek forrásai: itt, itt, itt, itt, és itt
SHARE:

2014. február 26., szerda

Csoda lakások kiadók Budapesten! :)

Ha városlátogatásra megyünk, legtöbbször az interneten bérelhető apartmanokon nézünk körbe elsősorban az airnbn portálon, ami egy szállásközvetítő oldal, ahol lakásokat lehet kiadni/bérleni elsősorban rövid távra, nyaraláskor.
Múlt héten a milánói szállásunkat foglaltuk le (megint érkezik majd beszámoló a világ legnagyobb bútorkiállításáról, az iSaloni-ról), és kíváncsiságból lecsekkoltam, mi várja nálunk a külföldi érdeklődőt. Őszintén mondom, lehidaltam! Még a milánói kínálattal is büszkén felvehetjük a harcot, rengeteg az ízléses, friss, és ötletes kislakás… Szóval, aki ezt az üzelti lehetőséget fontolgatta, jól kösse fel a gatyáját! :)
Én két lakást válogattam ki. Az egyik egy nagy méretű, különlegesen jó ízléssel, végtelenül visszafogottan, mégis - szerintem ütősen - berendezett klasszikus aparman (ez a nehéz műfaj…) az Opera környékéről, a másik egy kislakás a skandi-modern vonalon, gusztán kialakított konyhával, és szépen kivitelezett galériával. Mindkettőben elturistáskodnék… :)

A klasszikus lakásfól ITT találjátok több infot. De jöjjenek a képek…
És íme a kis modern darab a VIII. kerületből (info ITT).
Mit gondoltok? 

UPDATE! 
A poszt megjelenése nyomán érkezett néhány megkeresés, amelyből kiderült, hogy a második lakásról több fórumon is kaphattok információt. A MiOtthonunk februári számában szép képes anyag jelent meg rengeteg tippel, ötlettel.
Az "Egy nap a városban" blog pedig a menő budapest lakások rovatában írt a felújítás projektről, amelyet ár információkkal, előtte-utána fotókkal gazdagítottak (ITT). 



SHARE:

2014. február 25., kedd

Belső kert? Minden stílusban jöhet!

Imádom a belső kerteket! Amikor a ház körbeveszi a zöldet, és mindenhonnan rálátni. Még, ha csak falatnyi is.
Egy kis életet visz a modernbe:
Jut eszembe, medencével megbolondítva az igazi... :)
De vintage-ben is mennyire bájos! 
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2014. február 24., hétfő

Színes lenyomatok gyerekszobába. AJÁNDÉK! :)

Gyerekeim óvodájába készítettem ezeket a printeket. Az eredetie alkotásokat az Interneten találtam kis méretben, ezért felnagyítva körberajzoltam őket vektorosan, kiszíneztem, stb, hogy a megfelelő méretben is élesek legyenek. 
Szóval dolgoztam a képekkel rendesen, és most gondoltam, megosztom Veletek. 30x40 cm-es képként kinyomtatható 4 db poszter ingyen letölthető a webodalamról. ITT. Jó dekorálást! :)
SHARE:

2014. február 23., vasárnap

2014. február 21., péntek

2014. február 20., csütörtök

Otthon összerakható mozaik figurák

Tegnap a DuoColornál jártam egy kis előadáson, ahol egy átfogó "kiképzést" kaptunk a mozaikkal kapcsolatos tudnivalókról. Érintettük a dizájn részét, és izgalmas volt a burkolással kapcsolatos tudnivalókat is mélyebben megismertni. Tanultam újat, pedig már sokat dolgoztam ezzel a burkolattal.

Amikor körbejártuk az irodákat, felfigyeltem erre a két cuki kis ábrára, amint az asztalon árválkodtak. Rákérdeztem, és kirajzolódott a zseniális koncepció… Egyelőre csak a DuoColor bemutatóteremében (ITT)  kapható a mozaikkirakó "kit", azaz egy doboz, amely tartalmaz egy - a figurának megfelelő - sablont, a hozzávaló üvegmozaikot, egy kis zacskóban, ragasztót, alapot, fóliát, stb, azaz mindent, ami ahhoz kell, hogy össze lehessen állítani a képet, és meg is maradjon egyben. Kisgyerekeknek számára tervezett, könnyen összerakható képekről van szó, amelyeket bekeretezve klassz gyerekszoba dekort kaptok.

De ez a kis kép nem csak bekeretezve jelenhet ám meg a falon! Ha ugyanis a sablonra rárakosgatod a mozaikokat, utána meg felülről ráhelyezed az öntapadós fóliát, kész is a saját elkészített mozaik-burkolatod, amelyet egy egyszerű fehér csempe (vagy mozaik) mellé felburkolhatsz, hogy feldobja a fürdőszobádat… :)

Menő, nem?
SHARE:

2014. február 19., szerda

Új szerelem: lánccsillárok

Tegnap a saját vécénkben történt meg a dolog: halálos szerelembe estem…
Az Ukrajnában vásárolt lakberendezési magazint lapozgattam, amikor egyszer csak megakadt a szemem egy rettenet-csicsa szentpétervári bolt berendezésében a csodálatos lámpán, és nekem annyi lett… Dolgom végeztével rohantam a számítógéphez csekkolni, hogy milyen típusok léteznek hol lehet kapni őket, mit kell róluk tudni.
Megosztok Veletek néhány képet.
Szegény Dani a szívéhez kapott - nem a féltékenységtől… - vizionálta az újabb lámpabeszerzési projektemet (mert, hogy éppen csak befejeződött az előző - ITT), és milyen jól ráérzett! Pont egy ilyen darab hiányzik az előszobánkból. :)

Még nem döntöttem el, hogy a modern formák tetszenek-e jobban….
….vagy a klasszikus. 
Nektek? 

Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.