2014. február 20., csütörtök

Otthon összerakható mozaik figurák

Tegnap a DuoColornál jártam egy kis előadáson, ahol egy átfogó "kiképzést" kaptunk a mozaikkal kapcsolatos tudnivalókról. Érintettük a dizájn részét, és izgalmas volt a burkolással kapcsolatos tudnivalókat is mélyebben megismertni. Tanultam újat, pedig már sokat dolgoztam ezzel a burkolattal.

Amikor körbejártuk az irodákat, felfigyeltem erre a két cuki kis ábrára, amint az asztalon árválkodtak. Rákérdeztem, és kirajzolódott a zseniális koncepció… Egyelőre csak a DuoColor bemutatóteremében (ITT)  kapható a mozaikkirakó "kit", azaz egy doboz, amely tartalmaz egy - a figurának megfelelő - sablont, a hozzávaló üvegmozaikot, egy kis zacskóban, ragasztót, alapot, fóliát, stb, azaz mindent, ami ahhoz kell, hogy össze lehessen állítani a képet, és meg is maradjon egyben. Kisgyerekeknek számára tervezett, könnyen összerakható képekről van szó, amelyeket bekeretezve klassz gyerekszoba dekort kaptok.

De ez a kis kép nem csak bekeretezve jelenhet ám meg a falon! Ha ugyanis a sablonra rárakosgatod a mozaikokat, utána meg felülről ráhelyezed az öntapadós fóliát, kész is a saját elkészített mozaik-burkolatod, amelyet egy egyszerű fehér csempe (vagy mozaik) mellé felburkolhatsz, hogy feldobja a fürdőszobádat… :)

Menő, nem?
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Nagyon király!!! Minden elismerésem, neked is, a cégnek is. :) Sőt, érdemes lenne az ötletet továbbfejleszteni, és hasonló kreatív csomagokat létesíteni felnőtteknek is. Motívumokhoz inspirálódni gyak. bárhonnan lehetne: cementlapok "pixelesítve"; art deco bútorintarziák, vázák, tálak és tálcák dekorcsíkjai képkeretszerűen összerendezve; marokkói épületkerámiák és mozaikok alapmotívumai, a geometrikusak főleg ;), design-székek szintén pixelben. Öööö, így hirtelen ennyi jutott eszembe. :D A pesti belváros egy aranybánya lenne mintagyűjtésnek.

    Szvsz lenne piaca abban a rétegben, ahol komoly felület mozaikozására nincs keret, ízlés és igény viszont lenne.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.