2014. március 3., hétfő

Berendezem: glamúros nappali

Egyszerű, de csodaszép szobarészletre bukkantam a kanadai stylist, Christine Dovey otthonában…
Ez ugyan egy gyerekszoba, de most elvonatkoztatok ettől, hiszen a plüssöket leszámítva alapvetően mégiscsak nappali hangulata van ennek az enteriőr részletnek.
Össze is állítottam egy kis montázst, hogy mit, honnan szereznék be, ha hasonlót kéne terveznem.
Először is szükségünk lesz egy szép kárpitozott antik ágyra… Ez lesz a szűk keresztmetszet, mert itt az éppen aktuális piac diktál. Most szenzációs áron (legalábbis egyelőre 30.000 Ft-os licit van rajta) találtam egy íves heverőt a Vaterán (1 - ITT). "Csak" a kárpitot kell fehérre cserélni, de ennek az árát azért ne bagatellizáljátok el…
A látványt uralja még a két Serge Mouille falikar. Ezeket - illetve a replicakat - nagyon jó áron (bár hosszú szállítási határidővel - részletekről írtam már) megvehetitek az Infurntól (4 - ITT).
Marokkói bőrpuffot Marokkóból… :) Az Etsyn egyenesen az őshazájából szállítják (3 - ITT). Az eladó elég megbízhatónak tűnik a visszajelzések alapján, én bátran rendelnék tőle.
A szoba alaphangulatát a tágas tér, a szép belmagasság adja. Budapesten elég sokan lakunk régi épületben, ez nem éppen luxus, kis ráfordítással pedig nagyon is luxus hangulatot varázsolhatunk. A Planalto Kft forgalmazza az NMC díszléceket (5 - ITT). Innen szerzem be egyébként a szép, magas fehér lábazati szegőket is, amelyekről rendszeresen kérdeztek.
Kell még egy réz (vagy arany) függeszték is. az Alkonylámpánál tök jó áron találtok ilyet. A képen szereplő Tilago lámpa például jól passzol a koncepcióba, és az ára is rendben van (2 - ITT).
Marad még a suba jellegű puha szőrmeszőnyeg. A legszebb persze igazi báránybőrből, ezt én szűccsel legyártatnám. De megteszi egy puha, műszőr - úgynevezett - shaggy szőnyeg is. Szálhosszúságokból és minőségből elég nagy a kínálat az Inkuban (6 - ITT).

Így állnék én most neki a költséghatékony verziónak… :) Azért ez se lesz két fillér…

Fotó: thedesigndaredevil
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.