2014. március 31., hétfő

Készítsd el a tányérodat! - ApaCuka Workshop

Amióta csak megláttam az ApaCuka csodálatos kerámia tányérjait (ITT), tudtam, hogy az én konyhám falát ezek fogják díszíteni. Itthon, a pajtában, és mindenhol... Hihetetlenül gyönyörű színei vannak, szépséges - kicsit összevissza - mintái, esetlegesen megvágott szélei. Tökéletlenségükben tökéletesek, szögletesben, kereken, bőrfüllel, vagy anélkül. 
Egy ideje már gyűjtöm az energiát, hogy megírjam nekik, kb. mekkora tányért szeretnék, milyen mintával, milyen színben, stb, stb... Aztán megtudtam, hogy workshop indul, ahol elkészíthetjük saját darabjainkat, és azonnal tudtam, hogy ott a helyem: nem kell semmit átgondolnom, leleveleznem, egyszerűen odamegyek, megcsinálom az elképzelésem szerinti tökéletes darabokat, és ennyi... Ráadásul milyen büszke leszek majd, ha mutogathatom, hogy azokat bizony én készítettem.
Nagyon rég vettem részt alkotó workshopon, szóval nekem extra élmény volt az összejövetel... Kreatívkodom én eleget, ilyen a munkám, és itthon is van teendő, de társaságban készíteni valamit - egy szuper-kedves instruktor felügyelete mellett - egészen felemelő dolog. És itt nem csak az alkotás örömét kapod meg, hanem biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény nem valami használhatatlan izé lesz, amit aztán évekig pakolsz ide-oda, mert nincs szíved kidobni (mint gyerekkori szakköreim eredményeit...), hanem egy egyedi és szépséges használati tárgy, amit minden alkalommal büszkén és örömmel veszel majd kezedbe.
Második nekifutásra sikerült megéreznem, hogyan helyezzem el jól a mintát. 
Na, és vajon mi került a tányérjaim hátára? Naná, hogy TK... :)
Izgatottan várom a végeredményt... Ez még időbe telik, a tányérokat ugyanis egyszer ki kell égetni, utána mázazni, utána megint visszatenni a kemencébe. Félkész tányérokon kipróbálhattuk a mázazást is, és még ezeket is hazavihetjük!!!

Nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek az ApaCuka Ceramics workshopjait! Jövő héten gyerekekkel lehet menni (jelentkezés ITT)!!! 

Folyamatosan frissülő információkat, új időpontokat a VintageBazaar website-ján (ITT), és facebook oldalán (ITT) találtok!

Fotók: ApaCuka Ceramics és saját
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.