2014. március 27., csütörtök

LAKBERENDEZÉSI HOBBI TANFOLYAM - IGÉNY FELMÉRÉS

Hetente jó pár kérdés érkezik hozzám a témában, hogy ha valaki lakberendező szeretne lenni, milyen iskolába menjen, illetve ha nem, akkor melyik tanfolyamot ajánlanám...

Egyikről se tudok nyilatkozni, hiszen hobbi tanfolyamon soha nem voltam, és egy iskolába jártam csak, arról jót is tudok mondani, de rosszat is. Összességében persze megtanultam, ami az induláshoz kell, szóval sokat köszönhetek neki, de sok problémám is volt az oktatás struktúrájával és néhány tanárral is. Magyarán, szűk ismereteim a lakber oktatás területén nem jogosítanak fel a tanácsadásra a témában...

Ámde, levezettem már jó néhány építkezést... Családi háztól kezdve az aprócska garzonig, lakást, nyaralót, bérbe adandó ingatlant. Szűk, és nagy költségvetésű projekteket. Szóval van tapasztalatom a témában. Ismerek sok kis trükköt, vannak kedvenc lelőhelyeim, mesterembereim, stb. Ezeket egyébként felmerülésük idejében, apránként megírom itt a blogon, mert nem gondolom, hogy a munkám értéke azzal csökkenne, ha megosztom Veletek a tapasztalataimat.

De úgy tűnik, ez nem elég, hiszen tanfolyamok után érdeklődtök...

Innen jött az ötlet, hogy akkor személyesen is találkozzunk. És mi lenne egy ilyen alkalomnak a lényege?

- Kötetlenül, de koncentrálva az aktuális anyagra (nappali/konyha/fürdő/háló, stb...) végigmegyünk a tervezés során felmerülő legfontosabb kérdéseken. Egy mindenki által könnyedén elsajátítható módszerrel megtanuljuk felrajzolni, ábrázolni leendő otthonunk berendezését. Szó esik stílusokról/színekről, mit-honnan-mennyiért érdemes beszerezni. Mi a dolgok normális ára (hogy ne tudjanak átvágni). A kivitelezés költségei. Bútorboltok és alternatíváik. Készet, vagy gyártassuk? Miből gyártassuk? És így tovább...

- Konkrét árat még nem tudok mondani. Modulokban gondolkodom, ahol egymástól függetlenül megyünk végig a "tananyagon" - ha Te csak a konyhádat szeretnéd felújítani, nem kell foglalkoznod a WC optimális elhelyezésével. Persze - kedvezményesen - bérletet is válthatsz, ha például egy teljes házat újítasz fel. Szeretném viszonylag alacsonyan tartani az árat, hogy ez egy olyasmi heppening legyen, mint egy főzőtanfolyam, ahol közösen, jó társaságban olyan emberekkel töltünk el egy vidám és hasznos délelőttöt/délutánt, akikkel hasonló az érdeklődésünk és a problémánk.

- Nem ragaszkodom a pontos befejezéshez... Minden kérdésre felelni szeretnék, legyen az "tananyaggal" kapcsolatos, vagy egyéni probléma (családi ügyekben persze nem tudok segíteni, de szívesen meghallgatom azt is...:))

- GYERMEKMEGŐRZÉS - plusz alacsony díjért (jelszó a méretgazdaságosság, hiszen nekem is van kettő...:)), megbízható bébiszitter vigyáz a gyerekekre, ad nekik tízórait/uzsonnát. Rajzolás/festés/kézimunka/levegőzés a kertben, stb, stb... Hogy a gyerekeknek is élmény legyen... :)

Részt vennétek ilyen tanfolyamon? Kérlek, írjátok meg, hogy tetszik-e a dolog, érdekel-e benneteket, mert most vagyok benne a helyiség bérlésbe (iroda és oktató terem együtt, hogy minden információ egy helyen legyen), és át kéne gondolnom, hogy kábé mekkora területre lenne szükségem (és mit engedhetek meg magamnak) az érdeklődéstől függően.

Köszönöm a kommenteket!!! :)

SHARE:

41 megjegyzés

 1. Engem érdekel!! Remélem, minél hamarabb lesz belőle valami, mert már elkezdük a felújítást :) Tudnád munka utánra / hétvégére tenni ezeket az alkalmakat?

  VálaszTörlés
 2. Szia,
  - én szeretnék részt venni
  - a modulos kialakítás nagyon jó ötlet
  - gyerekmegőrzés szintén zseniális ötlet :)

  Lisztes Saci

  VálaszTörlés
 3. Szia, engem is érdekel, nagyon jól hangzik! Kíváncsian várom a további részleteket :-)

  VálaszTörlés
 4. Köszi, Dea, persze úgy gondoltam! :) Főleg hétvégére.

  VálaszTörlés
 5. jaj de nagyon jó ötlet! hozzád mindenképpen mennék:)

  VálaszTörlés
 6. én részt vennék, nagyon jó ötlet

  VálaszTörlés
 7. Engem is érdekel, kizárólag 7végén, gyerekmegőrzés tuti 5let ;) , remélem árban is megfelelő lesz szàmomra...

  VálaszTörlés
 8. én részt vennék szívesen és a gyermekmegőrzést nagyon jó ötletnek tartom

  VálaszTörlés
 9. Nagyon jól hangzik! Kíváncsian várom a részleteket! (A gyerekmegőrzés itt is szükségeltetik.)

  VálaszTörlés
 10. Hát, ez szuper! Én nagyon mennék - de erősen függ az ártól a dolog. Gyerekmegőrzés remek gondolat - bár ha hétvége, akkor lehet, hogy nem veszem igénybe. Helyszín hol várható? Belváros? Vagy?

  VálaszTörlés
 11. szia!
  én is mennék!
  nekem a hétköznap is jó.

  VálaszTörlés
 12. Jó ötlet, egy jó bloggertől és még jobb lakberendezőtől. Mennék!

  VálaszTörlés
 13. Szia! Engem is érdekelne! Bármikor! :)

  VálaszTörlés
 14. Én is jelentkeznék :o)
  lud

  VálaszTörlés
 15. Szia!
  Érdekel, munka után vagy hétvégén. Gyerekmegőrzés nem . Szimpatikus, jó ötlet. Zsuzsa

  VálaszTörlés
 16. Jönnék, minél előbb, annál jobb!

  VálaszTörlés
 17. Engem is érdekel. Persze ár-, időpontfüggő.

  VálaszTörlés
 18. Engem is érdekel - és mind a 3 (rész)ötlet nagyszerű!

  VálaszTörlés
 19. Gondolatolvasó vagy :) Már kérdezni akartam, hol tanultál lakberendezés mesterséget, és hogy Nálad lehet-e tanulni... kupálódni?

  VálaszTörlés
 20. Engem is érdekel nagyon, főleg délután és hétvégén lenne számomra ideális.
  Brok Hajnalka

  VálaszTörlés
 21. Engem is érdekel az összes modul, máj 19től (munkaidőn kívüli időpontban). Köszi

  VálaszTörlés
 22. Szuper ötlet! Annyira jó lenne egy kis iránymutatás egy profi részéről mert mindíg csak a kételyeim között tipródom a berendezést illetően.
  Nekem a hétvége lenne a legjobb, akkor még a gyereket is a nagyira lehet bízni. A belváros szuper lenne, vidékiként könnyebben megközelíthető.

  VálaszTörlés
 23. Szívesen mennék. Hétvége lenne jó, metróközelben.

  VálaszTörlés
 24. Engem is érdekelne, főleg hétvégén. Eddig két teljeskörű lakásfelújításon vagyok túl és mindkettőre büszke voltam a maga idején, de amióta olvasom a blogodat, egyre szaporodnak az ötletek, hogyan is lehetett volna jobban csinálni. Nemrég költöztünk új házba, annak a felújítását tervezgetem és klassz lenne, ha ezzel tartósabban lennék elégedett, mert a következő kb. 15 évet egyelőre itt tervezzük leélni.:-) Márti

  VálaszTörlés
 25. Mennék szívesen és a környezetemben még vannak páran, akik csatlakoznának. Várom a részleteket! Napi blog olvasó vagyok:-)

  VálaszTörlés
 26. Hétvégén engem is bagyon érdekelne a dolog!
  S. Tóth Ágnes

  VálaszTörlés
 27. nagyon-nagyon :D
  S.T.Á

  VálaszTörlés
 28. Nagyon érdekelne, de mivel vidéki vagyok, fontos, hogy olyan időpontban kezdődjön, amikorra fel tudok érni vonattal (Pécsről). Ja, és szuper ötlet a modulos megvalósítás!
  Üdv,
  Gabi

  VálaszTörlés
 29. Vidékről mennék, hétvégén. Egésznapos részletezős jó lenne, hogy ne 3 óra miatt utazzak 4-et, 8000-ért.

  VálaszTörlés
 30. Izgalmasan hangzik! :)

  VálaszTörlés
 31. Személyemben itt egy újabb érdeklődő! :)

  VálaszTörlés
 32. Kárpáti Bernadett2014. március 28. 22:57

  Néhányunkhoz hasonlóan részemről is erősen árfüggő (főleg, hogy egyetemista vagyok, szóval kissé szűkös a büdzsé), az időpont tekintetében viszont rugalmas tudnék lenni. Üdv, Kárpàti Bernadett

  VálaszTörlés
 33. Tok jo otlet! Mar regota gyozkodom baratnomet, hogy kezdjen mar lakberendezest tanulni, mert szerintem van erzeke hozza es neki valo lenne. Pont egy ilyen tanfolyam kellene, hogy meghozza a kedvet. Siman befizetnem egy-ket modulra legalabb. Es szerintem csatlakoznek is. :) Kivancsian varom a reszleteket!

  VálaszTörlés
 34. Kedves Petra! Szuper ötlet, ott a helyem:)! Inkább a hétvége lenne jó nekem is, gyerekfelügyeletet megoldom, mert még nagyon pici. Üdv: Horvát Bogi

  VálaszTörlés
 35. Erdekel:)
  Udv:Ladanyi Edit

  VálaszTörlés
 36. Köszönöm a sok visszajelzést, az időpont és egyéb javaslatokat! Nagyon jól esik, hogy ekkora az érdeklődés!!! Dolgozom az ügyön, ha megtalálom a megfelelő helyiséget, meghirdetem az alkalmakat, lehet majd jelentkezni! :)
  A környék elég behatárolt - nem lehet túl messze tőlünk, ahol a gyerekfelügyelet lesz - azaz a Városliget mellett. Tömegközlekedéssel megközelíthető lesz a következőkkel: 7-es busz, 72-es, 75-ös troli, kis sétával a sárga metró. Ingyenes parkolási lehetőség mindenképpen lesz a környéken. Több időpontban lesznek meghirdetve ugyanolyan modulok: hétköznap délután-este (kb. 17-21 óráig) ezek gyerekmegőrzés nélkül, illetve hétvégén gyerekmegőrzés lehetőségével. Ezek még nem konkrétumok, ha más ötlet, felvetés van, most várom a tippeket! :)

  VálaszTörlés
 37. Én is, én is! Gyerkőc nem játszik, jó a délután is, de a hétvége a legjobb :). A modulos is nagyon jó ötlet, de a bérletes még jobb. :)

  VálaszTörlés
 38. Szia Petra! Engem is érdekelne, szintén inkább hétvégi időpontban.
  üdv, Kata

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.