2014. április 2., szerda

Gyerekszobát tervezek

Nagy munkában vagyok éppen, egy eredetileg legénylakást alakítunk át kis családnak alkalmas otthonná. A gyerekszobával már elkészültem...

Alapelvem, hogy a bababútorokra nem költök sokat - kivéve, ha dizájnérzékeny megrendelőim másképp nem kívánják - mert úgyis olyan hamar mennek a levesbe... Az Ikea Hensvik sorozata éppen megfelel a célnak. A kivehető oldalú rácsos ágy legalább két évig megfelelő fekhely lesz a baba számára, a pelenkázó később polcos játéktárolóvá alakítható. Ruhásszekrénynek nem a saját darabját szoktam választani, hanem egy később igény szerint bővíthető PAX szekrényt... Itt azért szoktam kreatívkodni: antik, vagy retro is szóba jöhet, de most olyan kicsike szobáról van szó, hogy minden bútordizájn a használhatóság rovására menne... Szóval marad a PAX.

Inkább olyan extrát választok, ami nem befolyásolja a szoba használhatóságát, azaz valami kúl tapétát keresek... Ez lett a MrPerswall Whole Wide World tapétája, amely akár egyedi méretben is elkészíthető. Nekünk megfelel egy sztenderdizált darab is (kapható a kedvencemen, a wallpaperdirect oldalon), ezzel viszont sokat spórolunk. :) Három kis Tilka függeszték kerül a mennyezetre, a padlóra pedig az Ikea Snekkersten szőnyege.
Erről jut eszembe: láttátok már a Tilka rusztikus porcelán mennyezeti rózsáját? IMÁDOM! És milyen jól passzol stílusban is a szobához:
Helyes kis szoba lesz ez szerintem, amely néhány új bútorral kiegészítve - dizájn szempontból - bőven az iskolán túl is megállja a helyét.
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Én is ilyen szőnyeget vettem a leendő gyerekszobába, fehér bútort szeretnénk hozzá, gulsporre függönyt, algört és berta ruta rózsaszín méterárut párnának, babzsáknak.... terveztem táblafestékes firkafalat.
    Nagyon tetszik az összeállításod, fiúnak, lánynak egyaránt tuti. Mi csajosban utazunk egyenlőre. :-)

    VálaszTörlés
  2. Eza tapéta tényleg 80 000 Ft lörül van?mai árfolyamon,mert 200 font.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.