2014. április 25., péntek

iSaloni 2014 - konyhák



A milánói iSalonin készült képeket nézegetve be kell valljam, idén nagyon elégedetlen vagyok a teljesítményemmel konyha ügyben. Mentségemre legyen mondva a reggel hatkor induló repülőgép nem tett jót a délutáni munkamorálomnak, sajnos keveset fotóztam... Azért szemeztem egy-két érdekes dolgot, csapjunk is bele a lecsóba!   

A Minacciolo konyháitól már két éve is lehidaltam, és bár idén kevésbé volt izgalmas a standjuk (ettől függetlenül idén is az egyik legmenőbb), azért a bútorok még mindig hiper-vagányak...  Egyszerűen lekoppintható pici ötletet találtam: a fenti fotón található hajlított fém polcon (-nak támasztva) tányérok és fedők tárolhatók. 

Ha nagyon nagy alapterület áll rendelkezésre, nem kell tartani magunkat a kommersz (de jól kipróbált) megoldásokhoz... :) Idén hódítottak a különleges kiképzésű szigetek. Mind közül a legformabontóbb vitathatatlanul ez a hármas egység:
Az idei Mid Century Modern hangulat a konyhákra is átragadt. Sok szigetnek a stílusra  jellemző kifele álló, elvékonyodó, esetleg hengerelt lába van.
Az alábbi ELMAR konyhában ötletes, hogy a fiókos-főzőlapos inox egységet gyakorlatilag egy asztalra helyezték el.
Lábakon álló szigetekből nem volt hiány, íme egy másik elegáns darab lájtosan rusztikus beütéssel:
Az alábbi szekrénymegoldás is ötletes, és asztalossal könnyedén legyártatható. A pult gyakorlatilag lebeg, az alatta lévő nyitott rész polcos tárolóként funkciónál. Zseniális! 
A GeD cucine standján találtam a magas konyhaszekrények oldalát is kihasználó okos megoldást, az akasztó rudat. Érdekes, hogy elfelejtettek lógatni rajta dolgokat, pedig mennyivel jobban mutatna ilyen-olyan kütyüvel az oldalán.
Az idei kiállítás a technikai újítások, a különleges (inkább rejtett) finomságok jegyében telt... Nézzétek például ezt a csodás sarokszekrényt. 
Ezt a konyhát már két éve is láttam, de még mindig nagyon frankó a falba süllyesztett pult mögötti tárolás. Mindkét sor kinyitható. 
A pult mögötti tárolás divatja nem új, reméljük hamarosan itthon is több helyen hozzáférhető. Igaz, kell hozzá extra mélység... (Köszönöm a képet a Franco and Stefanonak! :))
Idén a nyitott ajtók opcionális elrejtése már alap megoldásként szerepelt a standokon. Az alábbi szekrénynek nem csak az ajtaja csúsztatható be két oldalra, hanem egy extra inox pultfelület is kihúzható belőle.
A Valcucine idén nagyon vad volt... Színes (természetesen eldugható) ajtókkal:
De mindenféle dzsesszes-vicces kis szekrényt is kiállítottak:
Persze még mindig vannak rusztikus standok. Azért én annnnnyira szeretem ezt:
Végezetül pedig kihirdetném a legszebb kiegészítő cím boldog nyerteseit, a gyümölcskosarakat.... :)
Kárpótlásként a hanyagságomért engedjétek meg, hogy ajánljam Aletta bőséges anyagát a kiállítás konyháiról a hna design blogon (ITT). Jó szórakozást kívánok!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.