2014. április 16., szerda

iSaloni 2014 - lámpák

Egész egyszerűen imádom a lámpákat! 

A milánói iSalonin a hagyományos bútorkiállítás mellett két évente váltja egymást egy specifikus konyha kiállítás (mint idén), és a lámpa kiállítás. Én ez utóbbiról sajnos le szoktam maradni, mert nem járok minden évben, és tapasztalatból tudom, hogy a konyha újdonságok fontosabbak az ügyfeleimnek. Ettől függetlenül rengeteg ötletet szedek magamra ilyenkor, hiszen a standok nagyon adnak a világítás megtervezésére, a lámpa ugyanis a legtrendibb kiegészítő.  

A kiállításon megjelent lámpák nagy részét két halmazba lehet csoportosítani. Idén is tartja magát a minimál divat, azaz még mindig a legmenőbb a textil, vagy más szép kábelen alácsüngő villanykörte körül megjelenő egyszerű drótszerkezet, és más semmi. A másik irányvonal az üveg gömb burák térnyerése,  amely egyértelműen az MCM divatjából eredetezhető. Persze ezek mellett számos izgalmas kreációval találkoztam, jöjjenek most a kedvenceim. 

Sajnos nem emlékszem, ez a lámpa honnan van, pedig nagyon bírom:
Modern vonalvezetés a Driade-tól:
Abszolút minimál az MDF Italia standjáról: 
Üveggömbös lámpa a Gallotti&Radice-tól:
Egy másik üveggömbös, amit Tom Dixonnál fotóztam.
Fémburás kedvenceim is vannak. Ezt egy olyan kis standon fotóztam, ahol több cég darabjait állították ki, sajnos nem tudom a lámpa kié:
Fényességes szépségek a pompát kedvelő Edra-tól:
Óriási falikar a Molteni & C standjáról:
A falilámpák minél nagyobbak, annál menőbbek...  Poliform:
Most csúcsosodott ki a "rose gold", azaz a vörösréz szín divatja. Minden standon van valami belőle... Itt például egy retro állólámpa, sajnos nem tudom, kitől, de élőben teljesen elájultam tőle:
Még mindig imádom a letisztult és ötletes Normann Copenhagen lámpát...
Még egy letisztult zseniális darab, de a gyártója ennek sincs meg. Itt már siettünk haza. Fizetek egy üveg jófajta vörösbort annak, aki megmondja... Komolyan! 
Update! A lámpa neve Rudi, és Lukas Peet tervezte.  Köszönöm Szőke Zsófiának az információt!
Vannak, akik vicceskedtek. A Minacciolo már két éve is láboslámpákkal nyomult (ITT): 
És jöjjön a legeslegeslegeslegeslegkedvencebbem... Az aranykalitkába zárt arany madár világító aljjal. Ha nem lenne ennyire komoly a kidolgozása, még giccsnek is mondanám. Tulajdonképpen így is az, de olyan nagyon menő!!! A Casamania állította ki. Akarom kategória. :)
Melyiket vállalnátok be? 
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.