2014. április 28., hétfő

Üdvözlet Toszkánából! - Villa Santa Lucia

Úgy döntöttünk, kihasználjuk a lehetőséget, hogy idén május 1-je csütörtökre esik, és 3 nap szabival 9 napos előnyaralásra indultunk Olaszországba, Toszkánába. Az időjárással ilyenkor már akár szerencsénk is lehetne, de ezúttal annyira sajnos nincsen…. Nyilván nem sajnáltatom magam, egy-két (három-négy) jó üveg - helyi borásznál beszerzett - Chiantival bekuckózunk a kandalló mellé, a gyerekek meg alaposan bebugyolálva, esőkabátban, gumicsizmában rosszalkodnak a kertben. 
Sokat fogunk ide-oda autózni is, elmegyünk Pisaba, Firenzébe és Sienaba, megkóstolunk itteni ízeket, meglátogatunk helyi boltocskákat, és ha valami nagyon izgalmasat találok, természetesen beszámolok róla. 

Mindjárt kezdem is a szállásunkkal, amelyet nagy gonddal választottunk ki: romantikus, szép házikót kerestünk, ahol otthonosan tölthetjük el ezt a hetet… Megkapó fotói alapján jutottunk el a Toszkána közepén található Panzano in Chianti falucska szélén álló Villa Santa Luciaba, amelyet hosszú évek alatt Janine,  a hollandiából ideköltözött keramikus egy lepukkant pajtából épített újra. 
Ez a ház gyönyörű példája annak, hogyan lehet a modernet az antikkal, a korszerűt a bontott anyaggal ízlésesen és harmonikusan ötvözni. 

Legjobb tudásom szerint fotóztam, de a borongós időjárás nem könnyítette meg a dolgom. Azért talán a lényeg átjön! :)

A bejárat egyenesen a konyhába nyílik.
A konyhából lépcsőn felfel lehet eljutni a kandallós nappaliba. 
A fő hálószoba még magasabban található. 
Itt van a fürdőszoba is. 
Mindenhonnan csodás a kilátás. 
A konyhából néhány lépcsőfokon lefelé lehet eljutni a másik vendégrészbe. Ennek is van egy nagy teraszos társalgó része, egy abból nyíló kicsi hálóval.
És ehhez is tartozik egy romantikus, zuhanyzós fürdőszoba. 
A kert még ilyen esős időben is csodálatos!
Minden kis részlete… 
Körös-körül toszkán táj… :)
Több (profi fotós által készített) képet, a bérlésre vonatkozó információt megtaláltok a Villa Santa Lucia honlapján ITT
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.