2014. május 9., péntek

Az olvasó kérdezi: milyen vékony burkolatot válasszunk?

Kedves Petra és Nóra!

Burkolattal kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni.

Sajnos egy éve készült házunkban (minimalista, lapos tetős) csőtörés volt és a nappali/étkező/konyha részt elöntötte a víz és a PU bevonatos laminált padlónk (Witex Color) sajnos az enyészeté lett! :-(
A padlócsere aktuálissá vált, de nem szeretnénk laminált lapot használni. Bár előnye megvolt: meleg érzet, könnyű tisztíthatóság.

A kérdés, hogy milyen padlóburkolat legyen a kb. 53 m2-es helységben? A válaszadást bonyolítja, hogy 0 parapetes ablakunk van, kb. 1 cm vastag burkolatban gondolkodhatunk. Így kiesett a Moza betonlap,... A műgyantát túl érzékenynek találjuk.... Külföldi oldalakon szörfölve találtuk a Beton Cire/Beton floor kenhető beton(hatású?) padlózatot. Nem tudom hallottatok-e már róla vagy van-e esetleg olyan padlóburkolat ötlet, ami nekünk laikusoknak nem jutott eddig eszébe....

Persze ha olyan burkolat lenne, ami melegérzet nyújt (pl ha egy kisbaba csúszik-mászik a kövön, akkor fontos lehet...) az lenne a legszuperebb!!!! Gondolom nagyon sok kérdés érkezik hozzátok, de ha lehetséges, hogy hamarabb sorra vegyetek, megköszönném, ugyanis jelenleg az "elúszott " házban élünk, amelynek renoválását minél hamarabb szeretnénk megoldani, és számítunk hozzáértő tanácsotokra. Előre is köszönöm!

Rita


Kedves Rita!

Kicsit nehezen igazodom ki a leveleden, mert beton burkolatot és MOZA cementlapot emlegetsz, miközben meleg érzetű dolog kellene Neked... :) Persze, megesik, amikor az ember más esztétikumra vágyik, mint amit a józan ész diktál...

Nem említetted, milyen fűtésetek van, pedig ez jelentősen befolyásolja a választást. Padló fűtésnél például télen szerintem nem világtól elrugaszkodott ötlet akár a hidegburkolat sem...


Ami legelőször eszembe jutott a leveled kapcsán (minimál ház, cementlapos játékosság, kis vastagság, melegség érzet) az egy speciális, szőtt vinyl (műanyag) burkolat, amelyet a svéd Bolon gyárt, és amelynek legújabb kollekcióját idén is fájó szívvel  nézegettem Milánóban, mivel már jó sok éve várok egy olyan megbízásra, ahova betervezhetném. :) Mert ez a szuper burkolat nem csak a legmenőbb üzlethelyiségekben lehet mutatós, hanem bármely "egyszerű" otthon nappalijában is. Ha tetszenek a fenti képek, nézd meg a teljes kollekciót a Bolon weboldalán (ITT). Itthon keresgélve megtaláltam néhány cég kínálatában (itt, itt, és itt).
Ha mikrocement padlóra vágysz, akkor itthon jó szívvel ajánlom a BetonDekor csapatát, akikkel számos projekten dolgoztam már együtt magánlakásokban és vendéglátóhelyeken is. Csodás padlókat tudnak készíteni (referenciának megnézheted például a Nike boltot a WestEnd bevásárlóközpontban, vagy a Kolor és a Zizi bárok padlóburkolatát, de a Rákóczi téri metrómegálló föld feletti betontömbjét is ők készítették...)
Nem tudom, mi volt a gond a korábbi burkolatotokkal, de azért megemlítem az Exponát (ITT), amellyel az Álomépítők forgatása alatt ismerkedtem meg. Ez egy kiváló minőségű vinyl burkolat, amelynek magassága nem több, mint 2-3,5 mm. Nagyon szépek a kőhatású és a fahatású darabok is! 
De a hidegburkolatról se kell lemondanotok, ha nem áll rendelkezésre akkora magasság. Már sok helyen kapható 3 mm vastag greslap, amelyet sokszor 3mx1m-es óriás táblákban kaphattok meg. Beszerzési helynek jó szívvel ajánlom a Budán található PointZero-t (itt), illetve a pesti belvárosban a Rokfort stúdiót (itt). Ez ugyan nem felel meg a "melegség" hatásnak, de strapabíró, és nagyon szép felületeket találni közöttük!
Ha pedig rendelkezésre áll a hely az 1 cm vastag burkolatnak, és mégsem zárkóztok el a laminálttól, akkor így a végére megemlíteném a másik kedvencemet, a Kaindl beton hatású padlóját. Ebben - a nemrég megvalósult projektemben - is azt raktuk le, és finom, meleg hatása van: 
(A fenti projektről még több kép ITT). 

Sajnálom, ami a lakásotokkal történt, és remélem, hogy hamarosan boldogan táncikáltok a megújult nappali szipi-szupi padlóján afelett örömködve, hogy jobb lett, mint az eredeti! :)

Sok sikert kívánok hozzá!

Üdvözlettel,

Petra
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Kedves Petra! Remélem kapsz értesítést az ilyen régi cikkekről is, ha komment érkezik :)
    A belinklet BetonDekor holnap nem működik, az lenne a kérdésem, hogy róluk van szó?

    https://www.facebook.com/Beton-Dekor-ArtKft-191694127513413/

    Nagyon szeretnék mikrocement burkolatot és nehéz a neten infókat találni, viszont a te tanácsodban maxmiálisan megbízok, kérnék tőlük ajánlatot, ha tényleg őket találtam meg.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.