2014. május 22., csütörtök

Közösségi iroda - jönnétek velem? :)

Muszáj kikiabálnom magamból, hogy hurrááááááááááááááá!!! Hosszú hónapok iroda mizériája után ma kifizettem a foglalót, így hamarosan birtokba vehetjük új irodánkat! De - ahogy ez nálam lenni szokott - érdekes csavart vett fel a történet... :)

Az elmúlt időszakban elég sok lakást/irodát megnéztem a környékünkön, de mindnek volt baja... Ronda volt/drága volt/kicsi volt/messze volt, és így tovább... Aztán egyszer csak megtaláltam... Maga a tökély. Egy műemlék szecessziós házban, hatalmas terekkel, csodás nyílászárókkal, klassz beosztással. Egyetlen "hibája" van csak, hogy az én igényeimhez képest óriási. Nézegettem, gondolkodtam, és arra jutottam: belevágok! Majd csak lesznek csatlakozók! És képzeljétek, még ki se béreltem az irodát, a két különálló helyiségre már találtam is jó fej, fiatal bérlőket az ismeretségi körömből.

De még így is maradt egy csomó hely, úgyhogy érkezzen egy felhívás!


Egy ingatlanról Pest egyik legszebb utcájában, karnyújtásnyira a belvárostól, mégis zöld környezetben, a Városliget közvetlen szomszédságában, tömegközlekedéssel, biciklivel és autóval (ingyenes parkolással) is könnyedén megközelíthető helyen.
Az lakás alapvetően jó állapotban van, de előző bérlői jelentősen lelakták... Jövő héten kezdjük a parkettázás, festés, szőnyegpadló, roló  javítás, dekorálás, berendezés, felszerelés munkálatokat. Fiatalos, balhés, de ízléses, igazán irigylésre méltó környezetet fogunk varázsolni a csodálatos műemlék falak közé.


Ez lesz például a tárgyaló. És itt tartjuk a hobbi lakber tanfolyamokat is, de erről később még megy ki információ...
A télikertben ketten fognak dolgozni:
Az mi irodánk se kismiska... Itt nyomjuk majd Kingával és Tamással, a kisebb létszámú heppeningeket is itt tartjuk. Persze a sárga katedrálüvegeket áttetszőre cseréljük...
És végül, de nem utolsósorban, beszélni szeretnék a közösségi szobáról. Ennek a helyiségnek az ablakát látjátok az első képen. Ez a másik oldala. A sárga üveg innen is megy (a lámpa is), és mindent gyönyörűen felújítunk, berendezünk, dekorálunk.

Ahová ki akarok lyukadni... Ebben a helyiségben 8 munkaállomást (asztalt) helyezünk el, amelyekre várjuk az érdeklődő bérlőket! :)


A jól bevált coworking stratégiát szeretnénk ötvözni a hagyományos iroda modellel. Ez azt jelenti, hogy nem helyeket adunk ki, hanem konkrét asztalokat. Mindenkinek lesz egy saját asztala, fiókos tárolóval, székkel, lámpával, konnektorokkal. Ehhez jár majd egy zárható kis szekrény, ahol az olyan céges iratokat, akár laptopot, stb... lehet tárolni, amelyek nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Kialakítunk olyan polcos tárolót, ahol szabadon kint hagyhatod, a katalógusaidat, prospektusaidat, termékmintáidat, vagy amit akarsz. A nagy tárgyaló pedig - foglalási rendszerben - mindenki számára nyitott lesz, nem szabunk korlátot a használatának. Persze az "osztozkodás" részleteit majd kidolgozzuk.

A konyha bár igen aprócska, minden funkciót el fog látni: lesz benne mosogató, hűtő, mikró, az étkezőbe kerül a pult, kávéfőzővel és vízforralóval.

A hallban kényelmes kanapé és babzsák szolgálja majd a kikapcsolódást.


Egy asztal bérleti díja 30.000 Ft/hó. És képzeljétek, ebben minden benne foglaltatik (asztal, szék, tároló, fűtés, villany, heti egy takarítás, őrölt kávé, internet kapcsolat). Ez tök jó ár, nem?
Lesz nyomtatási lehetőség, ezért természetesen külön kell majd fizetni. A bérbeadás ugyanúgy történik, mint egy iroda esetében. Két hónapos felmondással, két havi kaucióval.
A felújítás/bútorozás folyamán már meg lehet tekinteni a helyszínt, július 1-jétől pedig várjuk új kollégáinkat!


Mi ezt az egészet úgy képzeljük el, hogy nem pusztán egymás mellett dolgoznánk, hanem egy együtt gondolkodó, egymást segítő közösséggé válnánk. Jó volna, ha mindenféle területről csatlakoznának hozzánk, hiszen ez a struktúra ugyanúgy alkalmas egy könyvelőnek, mint egy számítógépes szakembernek, újságírónak, vagy szabadúszó tanácsadónak... És milyen jól jön majd nekünk, ha egy problémás ügyünkre házon belül találunk segítő megoldást. Egy ilyen közösség legnagyobb erőssége az információ áramlás: senki nem fog lemaradni egy izgalmas budapesti heppeningről/egy fontos pályázati lehetőségről, csak mert nem tudott róla!
Szeretnénk időnként iroda bulikat tartani, szakmai előadásokat szervezni, közös programokon részt venni...
Egyszóval jó lesz a hangulat! :)


Akkor keress meg telefonon, vagy e-mailben. Az elérhetőségeimet megtalálod a "Kapcsolat" menüpontban. VÁRUNK!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.