2014. június 3., kedd

Itt a nyár és kész a kertünk! :)

Őszintén bevallom, a kert nálunk nem az én terepem. Dani imádja a növényeket/virágokat, mindent ő tervez meg, szerez be és ültet el. Én maradok lelkes szurkoló és még lelkesebb haszonélvező.
A munkálatok egész tavasszal folytak: locsolóberendezést telepítettünk, füvesítettünk, fákat, bokrokat, virágokat ültettünk. Bemutatom, hol tartunk...

A teraszra tálaló került. Nem ide vettem, hanem a kerttervezés egy következő fázisához (szuper-izgi projekt, nemsokára írok róla), de átmenetileg jól szolgál az ablak alatt is. Kicsit magasabb a parapetnél, így bentről furcsán mutat, ám hamarosan úgyis átkerül eredeti helyére. Igazság szerint véletlenül olyan jó szolgálatot tesz (kerti partik alkalmával tálalóként), hogy keresni kell egy hasonló dolgot alacsonyabb mérettel.
Szerintünk egy terasz akkor szép, ha tele növénnyel.
Meg kell egy stílusában passzoló bútor is.
Imádom a giccset. Egy kerti törpének mindenhol helyet kéne szorítani! Ahányszor ránézünk erre az ellenszenves kis gnómra, mindig mosolyognunk kell.
Azért van szép dekorációnk is, például ez a műkő angyalka. Elég régen szereztük Vácott, a Tolerián Antiknál.
A kalitkát is onnan hoztuk, igaz, most alig látszik, úgy benőtte a virág. A tartóról jut eszembe, hogy kitaláltuk, lesz a családunknak saját zászlaja. Még tervezgetjük, milyen legyen, hogy mindenkinek megfeleljen. Nehéz ügy, mert Léna szerint legyen benne rózsaszín és lila, Szása szeretné, ha Darth Vader is megjelenne rajta, Dani póker motívumokra vágyik, én meg a Bauhaust gondoltam megjeleníteni. Képzeljétek, hogy fog ez kinézni! :)
Egyik nap, amikor elmentem otthonról, még sártengeren küzdöttem át magam, este meg angol gyepre tértem haza... :) Látványos dolog, amikor felgöngyölve érkezik a fű. 
Hát így állunk. Jól állunk. Megyek is, csinálok egy jeges eperturmixot, és élvezem kicsit a délelőtti napsugarakat a csíkos napágyakban... Csók!!!!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.