2014. július 31., csütörtök

Indulnak a Térkultúra hobbi tanfolyamai!

Lassan minden munkálat befejeződik az irodában... Berendeztük az oktató helyiséget is, ahol 12 kényelmes szék várja a lakását berendezni vágyó, a témában elmélyülni szándékozó hobbitanfolyamistákat...

Ásványvízzel, pogácsával és sok szeretettel invitálunk az első tanfolyamainkra, amelyeket augusztusban tartunk.

Augusztus 14-én "A tökéletes fürdőszoba" etappal indulunk. A hobbi minitanfolyamon megtanulhatod, hogyan tervezz és kivitelezz - lehetőségeidhez mérten - tökéletes fürdőszobát. Tanulj mások hibáiból, és ismerkedj meg a lehetséges buktatókkal és az arra adott legjobb válaszokkal. Tudd meg,  mi mennyibe kerül, hogy a szakik ne nézzenek hülyének... Less el apró trükköket, vagy éppen hatalmas megoldásokat a lakberendezőktől. Dizájn tippek a teljesen elveszetteknek, haladó finomságok a koncepcióval rendelkezőknek. Anyagok, lelőhelyek, minták és egy kis tervezési útmutatás. 3 órával rengeteg ősz hajszálat megspórolsz! Ráadásul a nap végén felteheted egyedi kérdésedet, mi meg örömmel segítünk! :)

A "Tökéletes fürdőszoba" minitanfolyamra jelentkezni - kedvezményes áron - ITT tudsz!

Augusztus végén pedig belecsapunk a "Tökéletes konyha" projektbe... Itt megtanulhatod, hogyan tervezz és kivitelezz - lehetőségeidhez mérten - tökéletes konyhát. Kitérünk a lehetséges elrendezésekre, előnyeikre-hátrányaikra, hogy tudd, döntéseid milyen kompromisszumokkal járnak. Beszélünk a felhasznált anyagokról (kézzelfogható mintákon keresztül), és hogy mitől drága, vagy olcsóbb egy konyha. Rengeteg ötlettel ismertetünk meg, kitérünk a dizájnra, tanulhatsz mások hibáiból, és segítünk, hogy ábrázolni tudd elképzeléseidet. Megismertetünk elérhető árú technikai újdonságokkal, amelyek megkönnyíthetik életedet. Ajánlunk néhány remek beszerzési forrást. Egyszóval minden tudást rendelkezésedre bocsátunk, amelynek birtokában egyszerűen nem követhetsz el markáns hibát konyhád tervezésekor... És még abban is segítünk, hogy biztosan szép is legyen a végeredmény! Ez a 3 óra fenekestül felforgatja a konyháról alkotott elképzeléseidet...

A "Tökéletes konyha" minitanfolyamra jelentkezni - kedvezményes áron - ITT tudsz!

Az első két augusztusi tanfolyam ára kedvezményes 7500 Ft/fő/alkalom + opcionális 1000 Ft gyerekmegőrzési díj alkalmanként (amibe egy kis vacsi is benne foglaltatik a megőrzöttek részére...). A kedvezményes árért annyit kérünk, hogy írd meg véleményedet, tapasztalatodat az óráról, hogy tanuljunk belőle és fel tudjuk tenni a készülő honlapunkra. Előre utalás esetén 500 Ft/alkalom kedvezményt adunk. A részletekről érdeklődj a petra@terkultura.com e-mail címen.

Gyertek, találkozzunk, és tegyétek fel személyes kérdéseiteket is! 
SHARE:

Ma éjfélig lehet jelentkezni a játékunkra!

Egyre cukibb, sőt viccesebb jelentkezők pályáznak az egyedi portréra... Gyere, hívd ki őket ha mered, és nyerd meg kedvencedet egy klasszikus kép formájában! Még van rá néhány órád! Részletek és jelentkezés ITT
SHARE:

Már majdnem kész...

... az irodánk!

Tegnap a TV2 Stílusvadász műsora járt nálunk Tatár Csillával, hogy pár szót váltsunk a blogolásról, a hazai trendekről, ilyesmi... Így aztán megsürgettük a munkálatokat, hiszen koszhalomban mégse várhatjuk a tévét. Neki is veselkedtünk, és íme, a mi szobánk már kész...

Kinga és Tamás asztala a házikó alakú inspirációs tábla előtt. Az éppen aktuális projektekhez tartozó fotókat, magazinkivágásokat tesszük ide fel, aminek mentén tervezzük az enteriőrt...

A háttérben kedvenc külföldi magazinjaink gyűjteménye, felette pedig egy-két címlap:

Itt rendel dr Nikoletti... :) Egy látástesztet? :)
A gyerekek orvosságos szekrénye átkerült az irodába, ők kaptak helyette egy nagyobb, hasznosabb, játékokkal jobban megtömhető - igaz, kevésbé dizájnos - ikeás darabot. Ahogy beraktam új helyére a szekrényt, egyszerűen nem tudtam nem élni a geggel, hogy mellé akasszam, az anno Ikea Family (ITT és ITT) fotózáson nálunk hagyott ABC-s képet. Így lettem orvosi rendelő.
A hallban közösségi tábla várja a közösségi iroda bérlőit. Ide írjuk majd fel a híreket, üzengetünk egymásnak, és akasztjuk fel csipesszel az aktuális rendezvények, dizájn heppeningek, stb ismertetőit.

Köszönöm a csodás betonpadlót Havelka Zolinak a Betondekortól (ITT). A lábazat még érkezik hozzá...
És ide várjuk a munkatársakat... Az asztalokat elválasztó virágvályú, az  olvasólámpák, az asztal alatti konténerek, a dekoráció és a polcok ma-holnap megérkeznek. Két asztal (és két helyiség) már elkelt, de 4-6 még várja leendő bérlőit! Részletek ITT.
Gyertek! :)
SHARE:

2014. július 30., szerda

Friss fotó a kárpitostól...

Egy réges-régi art deco fotel kap új ruhát éppen, amely egy szép családi házba kerül majd... Lilás rózsaszín bársony huzatot választottunk hozzá a megrendelővel és egy türkiz mintás anyagot párnának. A kárpitos most küldte ezt a fotót az elkészült darabról, a lába és a karfája még szépítés alatt. Szerintem isteni lesz, de sajnos a párna nagyobb lett a kelleténél. Persze ez nem baj, majd kisebbre veszi, ez most itt a teszt üzemmód...

Ilyesmi volt leszakadtan (sajnos nem készítettem róla képet, ezt a neten lőttem):
SHARE:

2014. július 29., kedd

Gyertek játszani!!!!

Finisébe érkezett a "Játssz és nyerj egyedi portrét!" játékunk! Még három nap áll rendelkezésetekre, azaz július 31-én csütörtökön éjfélkor lezárjuk a játék jelentkezési szakaszát és megindul a szavazás. Aki szeretne vicces portrét nyerni kedvencéről, nem kell mást tennie, mint a játék linkjére klikkelni (ITT) és feltölteni vicces fotót kedvencéről, szurkolni, hogy a szavazás hetében benne legyen az első öt legtöbb szavazatot kapott képben. Részletek, jelentkezés ITT.

Újabb kihívók szorongatják az első feltöltőket:
Gyertek Ti is játszani!!!! :)
SHARE:

2014. július 28., hétfő

Elkészült az előszobánk is végre! :)

Hosszú hónapok készülődése után egy közelgő fotózás - amelyről majd mesélek - rávett arra, hogy befejezzem végre az előszobánkat. 

Így nézett ki az előszoba, amikor először beléptem a  házba... Impozáns, de kiaknázatlan. :)
Beköltözésünk előtt fehérre festettük a falait, leszedettük a réz korlátot, de a többit hagytuk annyiban. Vártam az ihletre... 
... ami egyszer csak megérkezett. Azt már a legelejétől tudtam, hogy mit fogok csinálni, de nagyon nehezen szántam rá magam a dolog melós részére. :)

A lábazatot fehérre festettem (egy réteg Otex, 3 réteg fehér Trinát Aqua selyemfényű zománc), kis visszacsiszolással antikoltam, hogy ne legyen olyan steril. Az eredeti réz szőnyegrudak a pincében várták sorsuk jobbra fordulását, így kérdés nem fért hozzá, hogy érkezik a szőnyeg.

Sokat gondolkodtam, hogy milyet válasszak, és mindig visszakanyarodtam a sztenderd megoldáshoz: legyen piros. Kiderült, hogy a DivanoDesign-nál (ITT) raktárról lehet kapni pont olyan méretű futót, ami nekem kell. A két rézbütyök között pont 117 cm a táv, éppen annyi, mint amilyen széles az ott kapható futószőnyeg. Lehet, hogy ez valami sztenderd?
(Zárójelben jegyzem meg, most nem azért hogy reklámozzam őket - pedig de, mert annyira jó fejek voltak - itt olyan zseniális padlószőnyeggel találkoztam, ami teljes mértékig szennytaszító. Ha kiöntesz egy pohár kakaót a kukoricaszőnyegre, szépen felmosod, és annyi, foltmentesen tiszta lesz és erre garanciát is vállalnak. Ráadásul ezek a szőnyegek olyan puhák, mint a ma született bárány bundája, és csodálatos színekben kaphatóak.)
Na, de visszakanyarodva a mi témánkhoz... Én a vonzó kínálatból végül egy meggypiros kókuszrost szőnyeget választottam (5,5 métert 6000 Ft/m-ért), aminek az az előnye, hogy teljesen adalék és vegyszermentes az előállítása, így a lehető legkevésbé környezetszennyező, természetesen érdes felülete pedig csúszásgátló, így kifejezetten lépcsőre ajánlják. Dolgoztam már vele, és minden megrendelőm imádja. Két oldalú ragasztóval rögzítettem a végeket, a hajlatokban pedig a rézrudak tartják.

A szőnyeg már önmagában eléggé feldobta a teret, de én a fejembe vettem, hogy drámai hatást szeretnék kelteni, ezért kontrasztos függönyt, például kéket fogok választani. Az Ikea Sanela bársonyfüggönyt nagyon sok lakásba beterveztem már. Az egyik legdrágább az Ikea függönykínálatából, de ha úgy nézzük, hogy a 17.990 Ft-ért kapsz 6 méter anyagot megvarrva, integrált függönykarikákkal, akkor rájössz, hogy 3000 Ft/m-ért sose jutsz bársonyhoz, nemhogy megvarrva...A felakasztáshoz egyszerű fehér rúdkarnist fúrtam fel az ajtó fölé.
A kovácsoltvas kis lámpácskát is mindenképpen lecserélni szándékoztam. Valami nagystílűre, hogy fokozzam a színházi hatást... Hosszas keresés után bukkantam erre a gyönyörű csillárra az OLX-en, 35.000 Ft-ért. A Falk Miksa utcai régiségboltokban ilyet minimum 150.000-ért kapsz meg, szóval jó boltot csináltam. Miután egy lakótelepi lakásból hoztam el, kellett vennem rá extra láncot és arany színű kábelt is. Ezekért 4000 Ft-ot fizettem a kedvenc csillárosomnál, aki mindig nagyon segítőkész (VI. kerület, Dessewffy u. 47.), majd saját magam összeraktam őket a lámpatesttel. 

Van egy csomó festményünk, amelyeket odapróbáltam a falra, de mindegyikkel túl komolyan és túl zsúfoltan hatott a tér. Végül arra jutottam, hogy 2-2 viszonylag kisebb méretű képet fogok felakasztani, stílusukban pedig modernet keresek, hogy oldjanak valamit a klasszikus hangulaton. Színek alapján keresgéltem grafikákat az Interneten, képszerkesztő programmal kicsit feljavítottam őket (és Rézi kutyánk feje is előkerült...), hogy A4-es méretben ne legyenek pixelesek, majd itthon vastag papírra nyomtattam a végeredményt. 4 db aranyszínű Ikea Virserum paszpartus képkeretben akasztottam őket a falra (2.990 Ft/db). 
És ilyen, az előszoba, amikor világít a csillár... 
Az előszobaprojekttel kivégeztem az összes helyiséget a lakásban. Innentől már csak kisebb munkálatokat fogok végezni. Azt hiszem ezzel el is jött az ideje, hogy összefoglaljam a tapasztalataimat az új életünkről. 

Egyszerűen imádok hazajönni… Igaz, hogy mindent megszokik az ember, de én a hatalmas szobákban sétálgatva időről időre rácsodálkozom, hogy olyan itt, mintha egy filmben lennék. :)

Ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmunkat, és régi villában lakhassunk, egyfajta paradigmaváltásra volt szükségünk… Ki kellett adni a lakásunkat, és találni egy bérleményt, amely megközelítőleg hasonlít az elképzeléseinkre, és árban is megengedhetjük magunknak a befolyt bérleti díjból. Kellett egy elhatározás, tettrekészség, de legfőképpen át kellett programozni az agyunkat és el kellett engednünk azt az alapvetést, hogy csak és kizárólag saját tulajdonra költ az ember, minden más kidobott pénz. Nem. Mi itt életminőségre költünk, és ha azt tekintem, milyen hosszú távra tervezünk, akkor ez egyáltalán nem sok. Az ingóságokat vihetjük magunkkal tovább, a lényegi munkákat magunk végezzük, egy-két apróságon kívül szinte csak festékre költünk. 
Sok a kompromisszum persze: egy high-tech lakást hagytunk magunk mögött (kandallóval, fal fűtés-hűtéssel, pöpec, vadi új konyhával és fürdővel (ITT), cserébe viszont megvalósítottuk egy álmunkat, és ennek minden percét kiélvezzük…

Remélem, sokáig lesz alkalmunk itt élni! 

(A lakásról írt többi poszt ITT)
SHARE:

2014. július 27., vasárnap

2014. július 25., péntek

Az előszoba falára...

... mindenképpen szerettem volna egy bekeretezett feliratot, mert - mit tagadjam... - divat, és így most természetesen én is rá vagyok kattanva. Keresgéltem a sok közhely között, és találtam egy tökéleteset magunknak: "dreams don't work unless you do". Ez egy erősen nyers vadfordításban úgy hangzik, hogy "Az álmok nem működnek/dolgoznak, ha te sem". Minél jobban nézegettem, annál inkább rájöttem, hogy semmi más nem kerülhet az előszobánkba. Ez ugyanis az ars poeticám. Csak eddig annyira ösztönből nyomtam, hogy fel sem merült megfogalmaznom. :)

Amikor kicsit kevesebb, mint másfél évvel ezelőtt feltettem egy angol kastélyszerűséget bemutató posztot (ITT), akkor belém nyílalt: én is valami hasonlóban szeretnék lakni. Nyilván (ha megnézitek a képeket...), ez itthon nem nagyon lehetséges... De a gondolat felmerülésétől nem egész egy hónapra rá már bérbe is vettük a mostani házunkat (bejegyzések róla ITT), és ki is adtuk a saját lakásunkat. Ha a hétfői posztban meglátjátok az előszobánkat, akkor megértitek, hogy abban a környezetben a fenti idézet megszűnik közhelynek lenni... :)
SHARE:

2014. július 24., csütörtök

NEVEZZ A JÁTÉKBA!!!

A kisállatok és gazdáik felvették a versenyt az első indulókkal (nevezz te is a "Játssz és nyerjél egyedi portrét" játékunkra ITT), és szuper-cukisággal támadnak. Az ágyból épp kikászálódott Bobek nyúl reggeli kávéjáért könyörög a fotón, ma már sajnos csak poszt-humusz dicsőség juthat neki... Pedig nem csak kegyeletből fog ő sok szavazatot kapni! :)

Amarettot az Isten is a Térkultúra hasábjaira teremtette... :) Ebben a fürdőszobában mindenképpen. 
És végül Lujza, a szelíd márciusi ifjú, aki harc helyett bűbájjal szerzi meg a jussát... Talpra magyar, hamarosan szavazás! :)
A játékba nevezni, a részletekkel megismerkedni ITT lehet.
SHARE:

Iroda projekt: a rozsdás öltözőszekrények reinkarnálódása

Alakul az irodánk (előzmények ITT és ITT), amely - mint korábban már írtam - közösségi térként fog funkcionálni, ahová szeretettel várjuk az eddig magánzó, de most már társaságba vágyó kreatív munkával, vagy érzelmekkel rendelkező leendő barátainkat (részletek ITT).

Arra gondoltam, hogy a közösségi térben dolgozó embereknek is biztos szükségük lesz egy olyan szegletre, ahová féltett "kincseiket" tudják rejteni (pl. nem akarják haza vinni a laptopot, de mondjuk tartanak tőle, hogy az éjjel eladom egy orgazdának...). Ezért sokáig gondolkodtam, hogy milyen típusú zárt szekrényt kéne bevetni a célra, amikor eszembe jutott egy igazán stílusos megoldás. Lakattal zárható fém öltözőszekrényekre lesz szükségünk... Addig kutattam, míg találtam két négyeset (ami nagy szerencse, mert összesen nyolc zárható egységre van szükségünk), 20.000 Ft-ért... Na nem mondom, elég mocskosak voltak, és rozsdásak, sokáig is tartott, mire rászántam magam, hogy elkezdjük a munkát. Őszintén szólva nem is én voltam a fő munkaerő, hanem Tamás és Kinga - a két már nem is olyan új kolléga... - vetették rá magukat a projektre, és kenték le a szekrényeket. :) Szerintem nem sejtették, mekkora meló ez...

Először korrózióvédelemmel láttuk el őket. Esküszöm, nekem nagyon tetszettek így is...
Aztán végül megvétózták a fáradt rózsaszín ötletemet, és a fekete mellett döntöttünk. Majd írunk rá krétával...
Most már az irodában várják, hogy mindegyik kapjon még egy-egy fa polcot és valami trendi lakatot...
SHARE:

2014. július 23., szerda

Alakul az oktató helyiség....

Gőzerővel zajlik az iroda felújítása/berendezése... A tárgyaló/oktató helyiség már bebútorozva, még a kiegészítők, dekorációk, szemléltető eszközök váratnak magukra, de már nem sokáig...
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS....
Augusztusban két modullal indítjuk lakberendező hobbitanfolyamainkat (korábban már írtam róla ITT)...
Aki a szeptemberi teljes gőz előtt, elsőként venne részt az óráinkon, figyelje a blogot, mert jövő hét elején lehet jelentkezni egy fürdőszoba és egy konyha etapra...
Részletek/árak hamarosan!!!
SHARE:

Érkeznek a pályázatok!

Bemutatom Fruzsit, a Játssz és nyerjél egyedi portrét! játékunk egyik esélyes pályázóját. A fotó telitalálat, ki ne venné a lapot a könyörgő tekintetek láttán...

De itt van Bodza, aki nem kizárólag önmagában gyönyörű, hanem figyelemreméltó a környezete is... :)

De, hogy ne vádoljanak pártossággal a kutyák irányába, bemutatom Nektek a "Csúcsragadozót", aki nem ismer kegyelmet... 

Vagy talán egy vörös démon lesz a befutó?

Ezt Pepsi nem biztos, hogy hagyná... 
Kedves Térkultúra Barátok! Nagyon várjuk a többi fotót is! :) A játék részletei, és jelentkezés ITT
SHARE:

2014. július 22., kedd

NYERJÉL KÜLÖNLEGES PORTRÉT!


Hát akkor összejött a 100 lájk, indulhat a játék!!!!

Ha szeretnél egy bekeretezett egyedi portrét a kisállatodról, nincs más dolgod, mint feltölteni egy fényképet kedvencedről a játék weboldalára (ITT) július 31. éjfélig, és megvárni, hogy a rákövetkező egy hétben minél több szavazat érkezzen a fotódra!

Augusztus 8-án éjfélkor lezárjuk a szavazást, és a legtöbb szavazatot kapott öt jelentkező már biztosan gazdagabb lesz egy egyedi képpel. Ezek közül a Térkultúra csapat zsűrije kiválasztja a kedvencét, ő kinyomtatva, paszpartuzva, bekeretezve is megkapja a választott portrét, a másik négy nyertes számára pedig e-mailben PDF formátumban juttatjuk el a képet. Ez szabadon felhasználható, kinyomtatható.

A szavazáson résztvevő fotónak nem kell portrénak lennie. Legyen cuki, megkapó, vagy vicces, lényeg, hogy minél több szavazatot lehessen bezsebelni vele!

A  nyertesektől a játék végén egy megfelelő minőségű fényképet fogunk kérni, amelyen jól látszik az állat feje, de ez nem kell azonos legyen a pályázati fotóval.

Érdekel?

Gyere és töltsd fel a fényképed!!!!

Részletek, jelentkezés ITT!
SHARE:

2014. július 21., hétfő

Az új családtag... :)

Azért érdemes időről időre felnézni a vaterára/olxre, mert ilyen csodákra lelhetünk - jelen esetben például - 35.000 Ft-ért. Egy kis tisztogatás, lánchosszabbítás után helyére kerül ez a hatalmas darab (nálunk), de még nem mondom meg, hova, legyen majd meglepetés... Hamarosan úgyis publikálom! :)
SHARE:

2014. július 19., szombat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.