2014. augusztus 31., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Brooklynban töltötte a hétvégét egy olyan loftban, ahol kis házakkal oldották meg a szeparációt. 
Forrás: asmallspace
SHARE:

2014. augusztus 29., péntek

Újragondolt lépcső

Miért kéne szimmetrikusnak lennie? :)
Fotó: acaa
SHARE:

2014. augusztus 28., csütörtök

Egy kis referencia: egy családi ház új élete

Sajnos a fényviszonyok nem kedveztek a telefonomnak, amikor az alábbi képek készültek, de mindenképpen szeretném bemutatni egy - néhány apróságot leszámítva kész -  projektem fényképeit...
A Budapest környéki családi házat egy kétgyermekes fiatal pár vásárolta meg, és felkértek, hogy segítsek az ízlésükhöz igazítani a meglévő állapotokat. A régi házból áthozott bútorok közül amit lehetett, megtartottunk, maximum kicsit átalakítottuk, de az újonnan vásárolt ház teljesen új ruhát kapott.

A nappali régi greslapját - a megrendelők kérésére és az én legnagyobb örömömre - simított cementre cseréltük, az egyik, korábban egyszerű fehér fala "várfal" szerű kőburkolatot kapott. Sajnos itt nem látszik, hogy a kanapénak milyen gyönyörű színe lett. Nem türkiz, inkább óceánkék, kis zöldes beütéssel. Eredetileg... Egyébként ilyen volt még a régi házban:
A kanapéval szemben a TV-fal és a kandalló.Tárolásra egyszerű fehér gipszkarton padot terveztem, a kandalló tégláját pedig fehérre festettük.
Ez így nézett ki, amikor az előző lakó birtokolta a házat. Korábban az egész mennyezet fa szerkezete látszott, most a gerendák között gipszkartonnal takartuk a felületet. Így sokkal légiesebbé vált a tér. A kandalló mellől lebontottuk az épített padokat, jobb oldalon az egész falat megnyitottuk, így a nappali jobban összenyílik a kandalló mögött található étkezővel.
A nappali és konyha jól kommunikál egymással.
A konyha volt korábban az étkező. Itt látszik például, hogy a lámpát is megtartottuk (szemben, az oszlopon), csak éppen fehérre festettük.
Az elszívó csövéhez plusz takaróelemet kellett rendelni, amit most fognak még csak felszerelni. A pultot 4 cm-es mdf-ből vágták méretre az asztalosok, ez lett a helyszínen lebetonozva. A konyhát az Ikeából választottuk. 
A sziget közepére kihúzható dugaljak kerültek, hogy itt is kényelmesen folyhasson a konyhai munka.
Az ipari lámpák az ArtKraftból érkeztek.
A konyhával szemben található az étkező.
Az asztalt a váci antikvitásból szereztük be, a székek az Internetről érkeztek. A háttérben áll egy fémig visszacsiszolt orvosi kis szekrény (szintén ArtKraft), amely itt vitrin funkciót kapott.
A vendég WC igazi gyöngyszem lett. Kár, hogy nem tudtam rendesen lefotózni... :(
A mészkő fal mellett remekül mutat a geometrikus mintájú tapéta. 
A hálószoba még kicsit változik, egyelőre a régi házból áthozott bútorokkal, textilekkel rendeztük be, de már így is nagyon mutatós. A Cole&Son tapétát a szülői fürdőszoba cementlapjához választottuk.
Mert ebből a helyiségből nyílik a kedvenc fürdőm! :) A cementlapokat bevéstük a falba, így nem állnak ki két cm-re. A pultot szintén mdf-ből vágta le az asztalos, amelyet aztán bevontak mikrotoppal. Tökéletes lett a színe a cementlappal és a mészkővel is.
A földig érő bútorban található a szennyesledobó csöve. És a kedvenc Gessi csaptelepem ide is bekerült! :) Ami még hiányzik: a héten megyünk keretet nézni a tükörnek. 
Ez így nézett ki korábban:
De a zuhanyzónál is nagy változás állt be... :) Ilyen volt:
És ilyen lett:
Megszüntettük a kádat, mert a szülők leginkább zuhanyozni szeretnek, a másik ici-pici fürdőbe pedig sikerült bevarázsolni egy kádat, így tökéletes gyerekfürdőt alakítottunk ki belőle.
Ez a helyiség korábban így nézett ki:
Aztán nézzünk be a gyerekekhez is. Itt két szobát nyitottunk össze egy naggyá, hogy a két és három éves gyerekek együtt tudjanak lenni. Később ez könnyedén visszazárható egy gipszkarton fallal, ha igény lesz rá.
Az egyik falon a mennyezet alatt gipszkarton polcot futtattunk végig, ez rengeteg apróságot elnyel. A fiúszoba egyik fala kék színt kapott a tapéta mellé.
A lány részben ez a fal púder rózsaszín lett. Ez a szoba még elég hiányosan bútorozott, szerencsére a gyerekek a nagyszülőknél bekkelik ki a végeredményt. :)
Hiányoznak még a függönyök,  jövő héten szerelik fel őket. Az nagyot fog dobni a lakályosságon. Persze néhány szőnyeg, dekoráció is érkezik még később, ezek is úton vannak.

Még egy-két hét, és minden a helyére kerül. Akkor aztán jöhet egy profi fotós, hiszen én tegnap - ebben - nem alkottam valami nagyot....

Nagy öröm volt nekem tegnap jönni-menni, dekorációt helyre tenni a házban. Megemlékeztem kicsit, hogy honnan indultunk, és mi lett belőle, és megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám! :)

Köszönöm a megrendelőknek a lehetőséget, a kivitelezőknek (és kollégáiknak), valamint az összes szakágnak a tökéletes munkát. 


SHARE:

2014. augusztus 27., szerda

Csak egy kis festék és némi jó ízlés...

... kell ahhoz, hogy egy közepes csúnyácska fürdőszobából egy kis csoda készüljön. Nemrég Judittól kaptam egy e-mailt amelyben fotókat küldött elkészült kis fürdőszobájukról. Azt írta, hogy az én csempefestős posztom (ITT és ITT) indította el az úton... Az ő szavaival:
"A rövid története az, hogy rábukkantam az írásodra a ti fürdőtökről, és felcsillant a szemem, hogy a szülés előtti két hetes rohamtempójú felújításból kimaradt második számú fürdőnket valahogy esztétikailag elviselhető állapotúvá tehetem, bontás, sittes zsákok, por, stb. nélkül (amíg sor nem kerül a teljes felújításra). A csempék Otexet és fehér zománcfestéket kaptak, a padló famintás  lett. Számomra nagy meglepetés volt, hogy lehet textil zuhanyfüggönyt is kapni... A fürdőszobabútor szerelem első látásra, természetesen a végleges fürdőben is maradni fog.  A hortenziák barátaink kertjéből kerültek hozzánk, épp teszteljük a szárítási módszert :)"

Hát így nézett ki az a fürdő előtte. A jól felszerelt osztrák apartmanokban látni ilyet, nem? :)
Na de a lényeg... Hogy mi lett belőle!
Köszönöm Juditnak a beszámolót és a szép fényképeket! Gratulálok, egy csodát vittél végbe! :)
SHARE:

2014. augusztus 26., kedd

Andalúz csoda

Kíváncsi vagyok rá, mennyire csak az én problémám, hogy van egy olyan érzésem, mintha idén nem is lett volna nyár… Nem tudom, hogy ez a sok munkával van-e összefüggésben, vagy azzal, hogy az össze-vissza idő nem engedte igazán kihasználni a szabadtéri eseményeket. Passz. Mindenesetre úgy ment itt el most három hónap, mintha egy se lett volna… :(
A múltheti lájtos passzivitásomnak az az oka, hogy Balatonon töltöttük az időt, de a starandidő sajnos elkerült minket. 
Szóval megnézném most még itt a végén ezt az andalúz csodát, csobbannék egy nagyot a medencébe, és csak pihennék-pihennék-pihennék. JAJ, de mennék!
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.