2014. augusztus 28., csütörtök

Egy kis referencia: egy családi ház új élete

Sajnos a fényviszonyok nem kedveztek a telefonomnak, amikor az alábbi képek készültek, de mindenképpen szeretném bemutatni egy - néhány apróságot leszámítva kész -  projektem fényképeit...
A Budapest környéki családi házat egy kétgyermekes fiatal pár vásárolta meg, és felkértek, hogy segítsek az ízlésükhöz igazítani a meglévő állapotokat. A régi házból áthozott bútorok közül amit lehetett, megtartottunk, maximum kicsit átalakítottuk, de az újonnan vásárolt ház teljesen új ruhát kapott.

A nappali régi greslapját - a megrendelők kérésére és az én legnagyobb örömömre - simított cementre cseréltük, az egyik, korábban egyszerű fehér fala "várfal" szerű kőburkolatot kapott. Sajnos itt nem látszik, hogy a kanapénak milyen gyönyörű színe lett. Nem türkiz, inkább óceánkék, kis zöldes beütéssel. Eredetileg... Egyébként ilyen volt még a régi házban:
A kanapéval szemben a TV-fal és a kandalló.Tárolásra egyszerű fehér gipszkarton padot terveztem, a kandalló tégláját pedig fehérre festettük.
Ez így nézett ki, amikor az előző lakó birtokolta a házat. Korábban az egész mennyezet fa szerkezete látszott, most a gerendák között gipszkartonnal takartuk a felületet. Így sokkal légiesebbé vált a tér. A kandalló mellől lebontottuk az épített padokat, jobb oldalon az egész falat megnyitottuk, így a nappali jobban összenyílik a kandalló mögött található étkezővel.
A nappali és konyha jól kommunikál egymással.
A konyha volt korábban az étkező. Itt látszik például, hogy a lámpát is megtartottuk (szemben, az oszlopon), csak éppen fehérre festettük.
Az elszívó csövéhez plusz takaróelemet kellett rendelni, amit most fognak még csak felszerelni. A pultot 4 cm-es mdf-ből vágták méretre az asztalosok, ez lett a helyszínen lebetonozva. A konyhát az Ikeából választottuk. 
A sziget közepére kihúzható dugaljak kerültek, hogy itt is kényelmesen folyhasson a konyhai munka.
Az ipari lámpák az ArtKraftból érkeztek.
A konyhával szemben található az étkező.
Az asztalt a váci antikvitásból szereztük be, a székek az Internetről érkeztek. A háttérben áll egy fémig visszacsiszolt orvosi kis szekrény (szintén ArtKraft), amely itt vitrin funkciót kapott.
A vendég WC igazi gyöngyszem lett. Kár, hogy nem tudtam rendesen lefotózni... :(
A mészkő fal mellett remekül mutat a geometrikus mintájú tapéta. 
A hálószoba még kicsit változik, egyelőre a régi házból áthozott bútorokkal, textilekkel rendeztük be, de már így is nagyon mutatós. A Cole&Son tapétát a szülői fürdőszoba cementlapjához választottuk.
Mert ebből a helyiségből nyílik a kedvenc fürdőm! :) A cementlapokat bevéstük a falba, így nem állnak ki két cm-re. A pultot szintén mdf-ből vágta le az asztalos, amelyet aztán bevontak mikrotoppal. Tökéletes lett a színe a cementlappal és a mészkővel is.
A földig érő bútorban található a szennyesledobó csöve. És a kedvenc Gessi csaptelepem ide is bekerült! :) Ami még hiányzik: a héten megyünk keretet nézni a tükörnek. 
Ez így nézett ki korábban:
De a zuhanyzónál is nagy változás állt be... :) Ilyen volt:
És ilyen lett:
Megszüntettük a kádat, mert a szülők leginkább zuhanyozni szeretnek, a másik ici-pici fürdőbe pedig sikerült bevarázsolni egy kádat, így tökéletes gyerekfürdőt alakítottunk ki belőle.
Ez a helyiség korábban így nézett ki:
Aztán nézzünk be a gyerekekhez is. Itt két szobát nyitottunk össze egy naggyá, hogy a két és három éves gyerekek együtt tudjanak lenni. Később ez könnyedén visszazárható egy gipszkarton fallal, ha igény lesz rá.
Az egyik falon a mennyezet alatt gipszkarton polcot futtattunk végig, ez rengeteg apróságot elnyel. A fiúszoba egyik fala kék színt kapott a tapéta mellé.
A lány részben ez a fal púder rózsaszín lett. Ez a szoba még elég hiányosan bútorozott, szerencsére a gyerekek a nagyszülőknél bekkelik ki a végeredményt. :)
Hiányoznak még a függönyök,  jövő héten szerelik fel őket. Az nagyot fog dobni a lakályosságon. Persze néhány szőnyeg, dekoráció is érkezik még később, ezek is úton vannak.

Még egy-két hét, és minden a helyére kerül. Akkor aztán jöhet egy profi fotós, hiszen én tegnap - ebben - nem alkottam valami nagyot....

Nagy öröm volt nekem tegnap jönni-menni, dekorációt helyre tenni a házban. Megemlékeztem kicsit, hogy honnan indultunk, és mi lett belőle, és megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám! :)

Köszönöm a megrendelőknek a lehetőséget, a kivitelezőknek (és kollégáiknak), valamint az összes szakágnak a tökéletes munkát. 


SHARE:

11 megjegyzés

 1. Nagyon szép munka!

  VálaszTörlés
 2. Megkérdezhetem, hogy a nappali szőnyege honnan van és mennyibe került? Köszi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Petra mar tobbszor emlitette es ajanlotta a blogon a Carpetvista-t, ott lehet ilyen patchwork szonyegeket kapni. Persze lehet, hogy a kerdezett szonyeg nem onnan van :-)
   http://www.carpetvista.com/carpets/Patchwork/carpet_185827-Patchwork.html
   Udv,
   Zsuzsi

   Törlés
 3. Szia Petra! Csodás munka, mint mindig! :) A zuhanyzós fürdőben a csillár honnan van és mennyibe került? Köszi, üdv: Reni

  VálaszTörlés
 4. Klassz lett megint:)) Engem a mikrotop és beton bevonat részletei érdekelnének...
  köszi...

  VálaszTörlés
 5. Kedves Petra,
  A geometrikus tapéta a fürdőben hol vásárolható, rendelhető? az is Cole&Son?
  Amúgy nagyn cool az egész!
  Üdv.
  Bianka

  VálaszTörlés
 6. Kedves Petra,
  Még egy gratuláció, s kérdés..:)
  Orlya Kiely a gyerektapéta? Ilyen szinekben még nem láttam ( nem jelent semmit, csak nagyon tetszik, de az ára nem annyira..valami hasonmás létében reménykedem..)
  Köszi,
  Viki

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép lett! A fürdő meg egyenesen gyönyörű.

  VálaszTörlés
 8. Csak nekem nagyon nem? :-( Jó persze klasszisokkal jobb, mint volt, ez nem kérdés, de nekem nagy összevisszaság, és rideg :-(. Bocsánat.

  VálaszTörlés
 9. Összességében ez most engem sem varázsolt el annyira a korábbi munkáidhoz képest, viszont rengeteg zseniális részletet és inspirációt találtam, amiket nagyon szépen köszönök! A kanapé metamorfózisa egyszerűen lenyűgöző!!! Üdv: Anita

  VálaszTörlés
 10. Szia, a fürdőben az üvegfalat melyik cégtől rendeltétek?
  Üdv.
  Gabi

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.