2014. augusztus 5., kedd

Munkaközi fotók - egy melós nap krónikája

Most nem azért, hogy sajnáltassam magam, de szívesen bemutatom, hogyan telt a mai napom, amikor nem kevés fizikai munkát is magamra vállaltam. A "puzzle" eredménye:
Egyik mukám helyszínére, a felújítás alatt álló családi házhoz megérkezett ugyanis a természetes mészkövet megtévesztésig utánozó (nyomokban csigamintákat is tartalmazó) Otti burkolat, amelyet a darabok össze-vissza méretei miatt fel kellett szerkesszünk a padlón, mielőtt a burkoló a falra rakta volna. A cél egyfajta természetes kő hatás, mintha egy provence-i ház (vagy a budai várfal) kőburkolatát látnánk. Két szép nagy falról beszélünk - meg volt egyéb elintéznivaló is - így nem kevesebb, mint 9 órát töltöttem a helyszínen. A megrendelő pedig dokumentálta az eseményeket, ezúton is köszönöm neki a képeket.

Nem csak kamu, hanem igazi mészkő is van a házban… A szülői füdőben például, ahol kis mintájú cementlappal kombináltuk.  Szegény burkolók, gondolom nem áldották a nevemet, amikor készítették a felburkolt polcos részt a falon. Kértem ugyanis egy "apróságot": minden látszó él legyen szépen gérbe vágva. Az is fontos apróság, hogy előre kihagytuk az üvegfalat tartó síenek helyét a burkolatból (a padkán és az oldalfalon), így nem látszik majd az üveg tartószerkezete.
A mosdó oldalán bevésettem a falba a cementlapot, így teljesen síkban látszik a fallal, és nem adja ki magát a 2 cm-es anyagvastagság. 
És a konyha összerakásában is volt néhány eldöntésre váró kérdés. Az Ikea bútort a mi asztalosaink szerelik, így sokkal szebben oldunk meg néhány egyedi apróságot. 
Rettenetesen elfáradtam a nap végére, de örömmel látom alakulni munkám gyümölcsét… Még két-három hét és berendezett fotókkal érkezem… :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.