2014. augusztus 18., hétfő

Munkaközi fotók: modern-rusztik családi ház

Jó kedvem kerekedett a hétvégén, amikor kiugrottam megnézni egyik éppen futó munkám befejező momentumait. A Budapest agglomerációjában található családi házat egy fiatal kétgyermekes pár vásárolta meg, és alakította át teljesen, amihez az én segítségemet kérték.

A házat - a nyílászárók kivételével - gyakorlatilag "kipucoltuk", és mindenhová teljesen új anyagokat választottunk. A  padlóra például simított cement került. A fenti képen látható kályha/kandalló pedig tégla szín helyett fehér lett, a körülötte található padka hegyeket is elbontottuk, egyik oldalról egy minimál, épített TV állványt csatlakoztattunk rá.

A konyhát az Ikeából választottuk, a falra gyönyörű, szürke metró jellegű csempe került. A pultot vastag natúr MDF-ből vágattuk le, amelyet hamarosan bevonnak betonnal.
Az étkező kőfalakat kapott... Nagy gonddal, személyesen válogattuk össze a köveket. A fal még világos fugára vár. 
A fürdőszobában kifejezett kérés volt egy kicsit "pompázatosabb" hangulat, így választottunk egy dekoratív cementburkolatot és igazi mészkövet.  
A zuhanyzó polcokat kapott. Hosszas helyszíni diskurzus után találtuk ki a burkolás menetét. A burkolók csodás munkát végeztek, minden él tökéletesen összecsiszolva! :) A cementlap falat itt már kétszer impregnálták, sőt még viaszolva is lett! Ezen aztán nem megy át a víz!
Az üveget tartó U profil a burkolás közben, a mészkőlapok közé került felhelyezésre, így nem is látszik más, csak a kőből kiálló üveg.
Szép formájú, tartályos WC-t választottunk.
A gyerek-/vendégfürdő nagyon pici, de sikerült olyan kádat találnunk, amely szépen elfér. A tér optikai növelését egész falas tükörrel igyekszünk elérni. Alatta 5x5-ös üvegmozaik "balhésít".
Öröm ez a munka nekem, hiszen a tulajdonosok nagyon aktívan részt vesznek a tervezés és kivitelezés folyamataiban, így azt lehet mondani, hogy a végeredmény valóban hármunk (tulajdonos-kivitelező és én) csapatmunkája - és persze ne hagyjuk ki a remek szakembereket, akik valóban szívüket-lelküket beleadva építik a házat. A csodás bútorok/kiegészítők már a garázsban várják helyüket, így nemsokára érkezik egy bútorozott lakásbemutató! :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.