2014. augusztus 11., hétfő

Új kincseink a Pecsából

Tegnap reggel megérkezett nagyon kedves unokatestrévem és barátnője Svédországból, hogy együtt töltsünk egy hetet, ők persze főleg a Szigeten... :) Igazi trendi nyugat-európaiként teljesen rá van kattanva mindenre, ami vintage, használt, titkos kincs. Így jutottam ki tegnap a Pecsába, ahol egész augusztusban minden hétvégén (szombaton és vasárnap 8-14-ig) megrendezik a bolhapiacot (INFO). Külön nagyon vicces, hogy 150 Ft a belépő.
Mindenki vásárolt valamit, én persze vadul alkudoztam. 4.000 forintról indult ez a gyönyörű fém tükör, de akárhogy küzdöttem (otthagytam, mentem egy kört, visszamentem, stb...) 3.500 alá nem tudtam levinni az árát. :) Ennyiért is elég baráti, igaz, sok mindenre nem tudom használni, azért jól mutat majd a fürdőnkben.
Záráskor, útban kifelé megláttam egy cigány asszonyt, ahogy csomagolja el ezeket a cuki kis poharakat. Kérdeztem, mennyi: "Árányoskám, a talpa színtiszta ézűst, és eredeti csiszolt az üveg, legyen csak magácskának 6.000 az összes"... Annyira vicces, mert fogom, kopogtatom a talpát, mondom neki, hogy szerintem ez inkább alpakka, de tényleg szép csiszolt, erre ő: "Óóóóóó, hát gondolja, hát látja, hogy engem is hogy becsaptak. Én ezüstnek vettem..." :))) Az ilyen párbeszédekért is érdemes kimenni. Végül nagyon hamar lealkudtam 3.000 forintra, kicsit sajnálom is, mert valószínű még kevesebbért is elhozhattam volna. Kijöttem a gyakorlatból...
A készletnek azért nagyon örülök, ebből isszuk majd az erdélyi barátainktól múlt héten kapott isteni pálinkát...
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.