2014. október 1., szerda

Bemutatom: sárga-fehér picike ház

Június elején keresett meg egy nagyon kedves pár, hogy újonnan vásárolt picike családi házukat (45 m2!) segítsünk kicsit felfrissíteni. A házat egy idősebb pár lakta korábban, a burkolatok, a beépített konyha mind jó állapotú volt ugyan, de hát kevéssé haladó ízlésvilággal...
Az első körben kicsit bátortalan párost megkértük, hogy nézzenek körül az interneten és küldjenek (válogatás nélkül és ömlesztve) olyan enteriőr fotókat, amelyek szimpatikusak számukra. Általában, a beszélgetéseken túl, mindig így kezdek egy új munkát. A sok fotót kivesézve mindig megtaláljuk az áhított stílust/színvilágot.
A fényképeken kívül érkezett egy link is (EZ), hogy a bemutatott lakás minden elemében nagyon szimpatikus nekik, és valami hasonlónak nagyon örülnének. Ahhoz képest, milyen szolíd elképzelésekkel indultunk, öröm volt nekünk a bátor vállalás... :) Ezúton is köszönjük a lehetőséget!
A tervezésnek Tamás kollégámmal láttunk neki.
A rendelkezésre álló anyagi keretet úgy osztottuk be, hogy a lényeges elemekből megvettük a drágábbat, de amúgy igyekeztünk a "földön maradni".  A húzósabb tételek közé tartozott például a tapéta (Eijffinger Kaleido), vagy a konyhában megtalálható sárga üvegmozaik, de a székek se tartoznak az Ikea kínálatának legolcsóbbikához (viszont elképesztően kényelmesek, és - szerintem - marha jól néznek ki, ITT).

Íme egy első körös hangulati montázs:
A gipszkartonban található szekrényelemeket az Ikea Besta kollekciójából választottuk ki, ezeket építettük körbe.  Az alábbi képen  a kémény és a fal közötti "rést" töltöttük ki vele.
A tapétával jól kommunikál a konyhacsempe sárgája. Lámpa: IKEA.
A kanapé nemsokára érkezik. Egy építkezés után kell még "erősödni..." :) Nagyon örülök viszont, hogy a lámpa (Ikea) ennyire összhangban van a falszínnel.
A konyhában csak tanácsadás jelleggel vettünk részt. Aztán persze nem bírtam magammal és kicsit megrajzoltam... A kivitelező asztalosa meg kicsit átrajzolta. A végeredmény szerintem nagyon klassz lett.
A lapos tévé is várat magára... :)
Bufi kutya viszont máris imádja... 
... és a tulajdonosok is. Hadd idézzek a legutóbbi levelükből, zárszónak mi se lehetne jobb: "Szép lett, és ezt nagyrészt Neked köszönhetjük! Naná, hogy jól érezzük magunkat itt."
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.