2014. október 15., szerda

HBO TERÁPIA 2 - szuper titkos enteriőr fotók… :)

Nem tudom, Ti mennyire vagytok tévénézősek, de ha unjátok is a mai lebutított műsorkínálatot, egy ritka gyöngyszemet mégis kiemelnék, ez pedig az HBO saját gyártású sorozata a Terápia.
Én az első évadban későn ocsúdtam, így "on demand" néztem végig - néhány nap alatt - az összes részt, ráadásul ez volt az első olyan sorozat, ami elé Dani (a férjem) is odaszegeződött… Így aztán bátran ajánlom a második évadot, ki ne hagyjátok az első részt október 27-én!!!

Most egy dolog, hogy - a főhős pszichológust alakító - Mácsai nekem gyerekkori nagy szerelmem, és a sármja mit se kopott az évek alatt, és hogy a többi szereplő is zseniális volt, de ami miatt itt most felhozom az egész dolgot, az az, hogy "Térkulturális" vonakozásban se utolsó a sorozat… Végre egy produkció, ahol nincs semmi szégyenkezni valónk, sőt… Az eredeti izraeli sorozatot minden szempontból a magyar viszonyokra igazították, és ez az enteriőr vonatkozásában is igaz. Az első évadban a "rendelőt" egy budai társasház földszintjére vízionálták, olyan berendezéssel, amely végre nem egy üres tévés díszlet képét mutatta, hanem egy valódi (dögös…) pszichológus igazi munkahelyeként is megállja a helyét. Ezt már csak azért is állítom ilyen bátran, mert - talán éppen a sorozat hatására - én is elmentem pár alkalommal egy jó szakemberhez (amikor lebénult a lábam a gerincem miatt, és eléggé megviselt, hogy talán örökre sánta maradok… szerencsére ez nem így lett, és a fizikai állapotommal arányosan a kedélyem is helyére került), visszakanyarodva ahonnan kiindultam, az én terapeutám rendelőjének hangulata elég hasonló volt a sorozatban bemutatotthoz. Mondtam is neki, hogy a szakmai múltján kívül nálam ez is a választás domináns ismérve volt… :)

Mindezek tükrében már alig vártam az új évad új helyszíneit… Most olyan szerencsém van, hogy titkos beszerzési forrásból bekukkanthatok a kulisszák mögé, és ezt örömmel osztom meg Veletek.
Az enteriőrt Asztalos Adrienn díszlettervező jegyzi. A stáb épített díszlet előtt forgatta a második évad epizódjait is. Dargay András (szívszerelmem Mácsai Pál…:)) nappalijának hátterében a Múzeum körút egy része elevenedik meg egy hatalmas vászonra vetített képnek köszönhetően.
Herbai Máté operatőr egy héten keresztül reggeltől estig készítette a háttérvetítés felvételeit, így azok folyamatosan szinte élő képet mutatnak az ablakból.

„A díszletet néhány különleges darabbal sikerült igazán egyedivé tenni: Mácsai Pál édesapjának több festményét is kölcsönkaptuk, és az egyik operatőrünk, Dobos Tamás egy magányos fáról készített képe is bekerült a Dargay-díszletbe.” – monda a rendező.

Kerüljünk beljebb… Viccesek a dobozok: nem tudom, hogy a set design nem tudott-e még távozni a fotók készülésének idején, vagy ez szándékosan Daragy költözködésének mardványa… 27-én mindenre fény derül. :)
Nézzétek ezt a konyhát… Olyan igazi, nem?
Vidám gyerekszoba. Kicsit rumlis, amilyen az életben is. 
A másik helyszín Csákányi Eszter karakterének lakása, amely az előző részhez képest fiatalosabb dizájnt kapott. Kedvenc részeltem a patchowork retro fotel, de a geometrikus könyvespolc is nagyon mutatósra sikeredett!
Nagyon várom már az indulást, és arra is kíváncsi vagyok, hogy az operatőrök mit hoznak ki ezekből az állóképekből… Éljen-éljen! :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.