2014. november 30., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Moszkvában töltötte a hétvégét.
Forrás: HomeAdore
SHARE:

2014. november 28., péntek

Végre-végre IZZÓSZÁLAS LED villanykörték!

Az eddigi led fényforrásoknak az árukon kívül még volt egy nagyon kellemetlen tulajdonságuk: bűn rondák voltak… Sok helyen, pl. az irodába kristálycsillárjába csak azért nem ilyeneket csavartunk, mert egyszerűen nem engedtem meg, hogy a csodás darabot elrondítsa az a brutál ronda fehér műanyag kehely, amiből "kinőtt" a fél led villanykörte. Ennek ezennel vége. A szép led fényforrások alapja egy lapos és vékony Chip On Board LED, amelyből több, egymástól eltérő szögben van felszerelve, így biztosítva a nagy sugárzási szöget.  Még mindig nem olcsó (teljesítményétől függően olyan 2500 és 4000 Ft körü mozog darabja), de legalább mind teljesítményében, mint küllemében valós alternatíva a régi villanykörtékre.
Két helyen már könnyedén beszerezhető a neten: ledlob és anro

Ledesítésre fel!
SHARE:

2014. november 27., csütörtök

Mai vatera - eladó csodák...

Antik tálalókat keresek egy éppen futó munkához. Azt persze nem találok, de minden olysmit, amiért a szívem fájdul meg, pont igen… Nézzétek meg ezt az art deco csodát, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem tudom, hova rakjam. Vegyétek meg azonnal (ITT)!!!!! 39.900 Ft-ot villám áron elhozható, én már majdnem leütöttem. ÁÁÁÁ!
Ezek a fogantyúk... Eldobom az agyam…
Ugyanennek az eladónak van egy cuki kis zsúrkocsija (ITT). Na, elég kókadt állapotban, szóval kell majd még rá költeni, de ez is különlegesség… 26.900 Ft a villám ára, de lehet, hogy sokkal kevesebbért is el lehet hozni licittel.
Csinos retro komód licittel megvásárolható (most éppen 20.000 Ft-on áll). ITT.
Szintén retro szakadt kis fehér komód, de szuper cuki fazonnal. 15.000 Ft a fix ára ITT.
Ezt a tálalót sajnos a ma divatos "mindnet lefestek" hagulatban fehérre mázolták, de azért így is nagyon dögösen mutathat egy vintage enteriőrben… Modernben is el tudom képzelni, ahol ez a darab bolondítja meg a teret… ITT beszerezhető 99.000 Ft fix áron.
Mind klassz, de a pipere asztal egészen elképesztő kuriózum…  Most megint majdnem leütöttem. :)
SHARE:

2014. november 26., szerda

Burzsuj Balu repül - Amex VIP lounge

Mi már azt is luxusnak érezzük, ha utazhatunk... Én például imádok repterek Duty Free boltjaiban sminkes cuccokat, parfümöt vásárolni, már attól is olyan menőnek érzem magam... :)
És akkor itt van Balu barátom, aki állandóan úton van (a rovat előzménye ITT), és olyan kártya lapul a zsebében, amellyel utazás közben is különleges ajtók nyílnak meg. Igen, a repterek különböző VIP várói igazi dizájn kuriózumok, és most Burzsuj Balu legfrissebb fotóinak köszönhetően mi is beleshetünk egy ilyen helyre. Az American Expresshez. Azt hiszem, beneveznék egy hosszabb átszállásra, ha itt kéne töltenem a köztes időt...
Terülj-terülj asztalkám, ahol szabad a fogyasztás... 
Utaznátok? :)
SHARE:

2014. november 25., kedd

Zuhanyoznál itt? :)

…mert én ki se szállnék alóla… :)

Forrás: style files
SHARE:

2014. november 24., hétfő

SZEMÉLYI ASSZISZTENST, IRODAVEZETŐT keresek!!!

Eljött a pillanat, amikor már tényleg nem megy tovább, és az irodának - pláne nekem - szükségünk van egy igazi, vérbeli személyi asszisztens-irodavezető kollégára.
Kérlek, olvassátok el az alábbiakat, és jelentkezzetek, ha magatokra illőnek találjátok a leírást, munkát kerestek, és szívesen dolgoznátok egy jó hangulatú irodában, kedves kollégák között. De tényleg nagyon figyelmesen olvassátok el, és csak akkor jelentkezzetek, ha megfelelőnek tartjátok magatokat! :) Nagyon várunk már!!!!

Személyi asszisztensi munkakör
- Segítséget keresek a mindennapi munkámhoz. Ebben benne lehet excel táblázatok készítése, levelezés, kapcsolattartás a könyvelővel, a facebook oldal karbantartása, nyomtatás, scannelés, prezentáció készítés, naptáram kezelése, stb, stb, minden, klasszikus asszisztensi feladat. Olyan embert szeretnék magam mellé, aki hasonlóan pörgős mint én (brutál-nagyon), képes felvenni a tempót, sőt, előttem gondolkodni, Nem fél tőlem, mer "cseszegetni" akár 10 percenként, ha valamilyen dolog miattam áll - pl. át kéne utalnom valami pénzt valahova, vagy időpontot egyeztetnem valakikkel... Mobil - azaz ki tud szaladni a könyvelőhöz, bankba, postára, adott esetben festék boltba... :) Nagyon önálló embert keresek, aki magától felveszi a ritmust, és bizonyos dolgokat akár úgy megold, hogy azt se tudom, létezett a probléma... Az is fontos, hogy bírja a stresszt, a gyorsan változó igényeket. Egyik pillanatban még ez kéne gyorsan, másikban pedig az. Ebből ne csináljon lelkiismereti kérdést.

Irodavezetői munkakör
- Biztosítani az iroda mindennapos működési feltételeit. Segíteni a bérlők problémáit megoldani, figyelni, hogy mindig legyen hideg víz a hűtőben, ha valami kifogyóban van a készletből, akkor intézni a beszerezést (online tesco...:)), legyen mindig wc papír, figyelni, hogy a törölközők tiszták legyenek, a szemét kerüljön a lenti kukába, ilyenek... Kezelni kéne az iroda kasszáját, figyelni, intézni a bérleti díjak beszedését. Intézni a közművek bediktálását, befizetni a számlákat, közös költséget. Ügyelni arra, hogy a meghibásodások mihamarabb kijavításra kerüljenek.

A két munkakörre EGY embert keresek, 8 órás munkavégzésre. Aki agilis, pörgős, tuti-szupi problémamegoldó képességgel rendelkezik. Jó lenne, ha tudna angolul - ha külföldi megrendelőkkel kell kapcsolatot tartani. Saját laptop fontos! Nem baj, ha konyít valamit a weboldalak kezeléséhez (wix, wordpress), de ez nem feltétel. Photoshop is előny, de ez se feltétel. Jogosítvány és aktív vezetési tapasztalat is erős előny. Nem ragaszkodom felsőfokú végzettséghez, de fontos az értelmiségi hozzáállás a dolgokhoz. Gyakorlat - főleg személyi asszisztenciában - előny, de nem elvárás. Lényeg az összeszedettség, rendezettség, gyorsaság, határozottság, képesség több dolog egyidejű kezelésére.
 
Mit kínálunk?
- kreatív munkakörnyezetet, fiatal(os) kollégákat
- bérezést megegyezés szerint és mobil telefont
- hosszú távú lehetőségeket

A lakberendezés, dizájn iránti érdeklődés ezúttal nem számít! :) Persze, ha valakit ez vonz, akkor biztosan jobban fogja magát érezni nálunk!

Jelentkezés: petra@terkultura.com. Egy motivációs levelet és egy fényképes önéletrajzot kérek. Köszönöm!!!!

SHARE:

2014. november 23., vasárnap

Hétvégi matiné

Máyás Amsterdamban töltötte a hétvégét.
Forrás: homeadore
SHARE:

2014. november 21., péntek

Laza fordrászat San Franciscoban

Imádom!!! Itt nem paráznék azon, hogy trendi frizkót vágnak-e nekem… :)
Fotó: Radostina Bosseva a French By Design bolognak
SHARE:

2014. november 20., csütörtök

Boldog születésnapot Térkultúra!

Egy blog életében 5 év nagyon hosszú időnek számít...Szeretném megköszönni, hogy pontosan 5 éve követtek engem, és - ha nem haragszotok meg érte - gratulálok magamnak is a kitartáshoz, hogy ilyen hosszú ideje képes vagyok következetesen, az eredeti elképzeléseim szerint nap, mint nap posztolni. Képzeljétek, nem kevesebb, mint 2259 poszt született meg az évek alatt! 
Nem voltam én mindig ilyen pedáns. sőt... De ha az ember megtalálja azt, amit szívvel-lélekkel szeret csinálni, akkor minden megy magától. Nem mondom, az évek alatt voltak - na nem komoly...- mélypontok, amikor kicsit belefáradtam, vagy csak úgy éreztem, nem vagyok képes már megújulni, de ilyenkor a Tőletek kapott bátorítás, akár egy kedves kis gesztus (néha elég egy "lájk", vagy egy "menő"...) seggbe billentett, hogy igenis van értelme, gyerünk tovább!
És a ritka mélypontoknál millószorta több magaslatot éltem meg az öt év alatt. A munkáimhoz fűzött sok elismerés, az olyan olvasói kommentek, vagy fotók, ahol én inspiráltam valamit, hónapokra feltöltenek. 

Minden évben készítek egy kis számvetést, ezeket összegyűjtöttem. Ha van hozzá kedvetek, visszatekintésképpen ajánlom  nektek a szubjektív retrospektíveket: 
2010 (ITT), 2011 (TT), 2012 (ITT), 2013 (ITT

Köszönöm Nektek!!! És semmi izgalom: indul a következő öt éves terv!!! :)

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.