2014. december 30., kedd

Szilveszterre készülünk

…illetve előszilveszterre. Kisebb összejövetel lesz ma nálunk, és a hangulatot a tavaly karácsonyra beszerzett gömblámpáink szolgáltatják. Mintha trófeára teremtették volna őket!
SHARE:

2014. december 29., hétfő

Karácsonyi átalakulás

Egy ideje érlelődött bennünk pár dolog... Például, hogy a Togo kanapé nagyon kényelmes, de nem igazán családos, sokan összebújós üzemmódra találták ki. Aztán - kicsit több, mint egy hónapja - száműztük a tévét a mindennapokból. Hétvégénként van egy-egy dvd a gyerekeknek, vagy most karácsony alatt persze kicsit több, de alapvetően nem nézünk tévét. Ez elég drasztikus változásnak hangzott az elején, aztán gyakorlatilag meg se érezzük... Meg beleszerettem egy réz zsúrkocsiba, és leütöttem a Vaterán (ITT a poszt róla).

Szóval - még nyáron - nekiindultunk Danival, és kipróbáltunk egy csomó kanapét. Én már egy ideje szemeztem az IDdesign BIG-jével, és ebben meg is tudtunk egyezni. Nem éppen vendégváró darab, inkább olyan sokan elfekvős, hentergős, kártyázós. Olyan mély, hogy 2in1-ban lábtartó is egyben... :). Imádjuk, bár a kivitelezés minőségében van hiányosság (például egy tépőzárat fordítva varrtak bele - ezt kicserélték volna, de végül egy egyeztetési elcsúszás miatt erre nem került sor, aztán meg már hagytuk a fenébe), de igazság szerint az ára is elég normális volt (400.000 Ft).
Azzal, hogy sikerült elszakadnunk a tévétől, térrendezésben is megléphettünk egy fontos dolgot. Egymással szembe rakhattuk a két kanapénkat, a tévé pedig kikerült oldalra. Így tárgyiasultan is kifejezzük azt a hitvallásunkat, hogy a közösen eltöltött idő sokkal fontosabb a virtuális valóságnál... 

A raklap dohányzóasztalunk végre távozott, túl nagy volt az így keletkezett térhez, ráadásul már 5 éve is átmeneti állapotnak készítettem, amíg meg nem találom az ideális asztalt, csak időközben nagyon bevált. Dani tegnap összeszerelte a fél éve becsomagolva várakozó zsúrkocsit. Tök jól néz ki! Szerintem. 

Most már tényleg őrült kaotikus lett a lakásunk. Megértem, ha valakinek nem annyira jön be ez a "rumli", de én nagyon élvezem, hogy csupa olyan "beleszeretős" tárggyal vesszük körbe magunkat, amelyeket a közös életünk során szép lassan gyűjtögettünk.

Egyik legnagyobb kedvencünk, a sárga pulcsis nő most tényleg saját falat kapott, így a tér még hangsúlyosabb eleme lett.
A vitrin bekerült a bőrkanapé korábbi helyére, a sarokba pedig beraktuk a Csigó malomból beszerzett dán olvasófotelt, 
Dani ötlete volt, hogy a szilveszterre való tekintettel díszítsük fel a trófeát világító gömbökkel. Annyira jó fénye van este, hogy elképzelhető, állandósítjuk a megoldást... 
Hát ilyen aktívak voltunk mostanában. Imádom, hogy megint megújult a nappali... Valószínűleg soha nem fogok leállni, még jó, hogy a család ezt ilyen jól tolerálja... 


SHARE:

2014. december 27., szombat

Karácsonyi pihi paleo pizzával

Az elmúlt fél év nagyon rendszertetlenül és rettentő melósán telt, ez sajnos az étkezésemen is meglátszott. Még nincs két hete, hogy úgy döntöttem, nem várom meg az új évet az új életmóddal, és nagyjából áttérek a paleo táplálkozásra. A barátok elég szkeptikusan fogadták így karácsony előtt, én viszont büszkén jelentem, hogy úgy dobtam le - mondjuk nem sokat, az tény - az ünnepek alatt is, hogy közben halálra ettem magam. A családjainknál is, csak megválogattam, miből szedek.

Ez pedig ez első paleo pizzám, amit ma sütöttem, és Daninak stílusosan - saját készítésű, erről poszt ITT -  ApaCuka kerámián tálaltam… Szép, ugye?


SHARE:

2014. december 24., szerda

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok!

Ez az első igazi karácsonyunk a házban. Tavaly alternatív, létra karácsonyfát állítottunk (ITT), hiszen 25-én már repültünk Argentínába, értelmetlen lett volna igazi fenyőt vásárolnunk.

Idén viszont megadtuk a módját egy jó magas, majdnem plafonig érő szépséges fával. Most nagyon boldog a család. És a cica, akinek a fekete feje hátul kikandikál, ahogy az ablakpárkányról játszik a díszekkel. :)

Nagyon, de nagyon boldog ünnepeket kívánok Nektek! Kívánom, hogy békében, tényleg a közösen eltöltött időre koncentrálva éljétek meg ezt a pár napot.
SHARE:

2014. december 23., kedd

2014. december 22., hétfő

2014. december 21., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Hollandiában töltötte a karácsony előtti hétvégét… 
Forrás: style-files
SHARE:

2014. december 19., péntek

2014. december 17., szerda

Napi Karácsonyfa

Utolsó pillanatban, könnyedén elkészíthető alternatív karácsonyfa ötleteink közül fogadjátok szeretettel a raklap változatot. Tudom, hogy lerágott csont, de én nem tudom megunni... Mit gondoltok?

Forrás: homedit
SHARE:

2014. december 16., kedd

Napi Karácsonyfa

Elindult  nálunk a visszaszámlálás...  Ezerrel készülődünk, a projektjeinket még ünnepek előtt össze kell ráznunk, szóval vannak teendők. Ebben a káoszban fogadjátok szeretettel last minute karácsonyfapótló ötleteinket. Mára dekor tapaszból. :)

Forrás: homedit
SHARE:

2014. december 15., hétfő

Napi kutya

Méltatlanul hanyagolt rovatunk új energiával tölt újra: szuper-cuki egy éves border collie mix kan kutyus keres karácsonyra álomotthont! Kis masnival a fa alá? :)
Minden információ ITT
.Kép forrása: itt
SHARE:

2014. december 14., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Oroszországban töltötte a hétvégét. Murmanszkban. 
Forrás: homeadore
SHARE:

2014. december 12., péntek

2014. december 11., csütörtök

2014. december 10., szerda

2014. december 9., kedd

Kis lakás a belvárosban - koncepció tervek

Tegnap érkezett egy telefonhívás, amelyben egy fiatalember segítséget kért lakása berendezéséhez. Mondtam neki, hogy én sajnos most nagyon be vagyok táblázva, de vannak új segéderőim, és ők tettrekészen várják az újabb kihívásokat. Még a munkamenetet se sikerült elmondanom - miszerint minden ponton folyamason egyeztetünk a kollégákkal, és közösen alakítjuk a koncepciót - már köszönte is szépen, de hogy ő kifejezetten velem szeretett volna dolgozni, és letette.

Mit is mondjak, első körben nagyon hízelgő egy ilyen hívás, de azért el is szomorodtam, mert az is a bizalom része, hogy én pontosan fel tudom mérni, kikkel dolgozom együtt és hogy biztos nem fogunk rossz dolgot kiadni a kezünkből.

Nézzük például ezt a kis lakást, amelyen főleg Sátori Edit kolláganő dolgozik éppen most… Az alaprajzi szituációt, a kis finomságokat, az anyaghasználatot átbeszéltük és közösen alakítottuk, de a tablók, a finom részletek teljes egészében az ő munkái. Én ezt annyira tökéletesnek találom, hogy bármelyik pillanatban felvállalnám sajátként, így a legnagyobb örömmel mutatom be az ügyfélnek is.

Meg is mutatom az egész első koncepciós anyagot, hogy bebizonyítsam, mennyire jól tudunk működni teamként is. A titok nyitja, hogy sikerült megtalálnom a tökéletes kollégákat! :)

Az alaprajzi szituációba annyit nyúltunk bele, hogy a külön WC-t lezártuk, a fürdő felől nyitottuk meg, és zuhanyzóvá változtattuk. Így nagyobb és dögösebb helyet tud kapni a zuhanyzó és a mosdó is.
A régi konyhából hálószoba lesz, a speizből beépített gardrób, ahol be fogjuk gipszkartonozni az ablakot, hogy egy teljes értékű, jó nagy szekrényt kapjunk. De még az ablak alatt is lesznek tárolók. Meg persze az ágy alatt. Minden cm-t kihasználunk.
Az egyszerű fehér konyha bekerül a nappali azon lyukába, amelyet a fürdőszoba fala jelöl ki. A konyhapult egyben étkezőasztal is és betonból készül.
A konyhával szembeni nappali falon bioetanol kandalló kap helyt. A falon visszaköszön az étkező betonja, még a könyvespolcokat is mikrocemettel kenjük le. A TV-t konzollal rögzítjük a falhoz, amelyet használat esetén kiforgathatunk a kanapé elé. Kifejezett kérés volt hogy a nappali ne a tv köré legyen felfűzve.
Ez első koncepciónk a kislakásra, amelyet igényes tulajdonosa hosszútávú bérbeadásra szán kifejezetten külföldiek számára.

Köszönöm Editnek a szép munkát, és remélem a poteniális megrendelőket is sikerül meggyőzni, hogy a kollégák pont azt a színvonalat és ízlésvilágot képviselik, amelyeben én is hiszek. :)
SHARE:

2014. december 8., hétfő

Olvasó kuckót otthonra? :)

Ez a kép a Cisco san franciscoi irdájában készült, de akár otthonra is bevállalnám... Nem állat?
Köszi, Betti a képet! :)

Forrás: dezeen
SHARE:

2014. december 7., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Dániában töltötte a hétvégét.
SHARE:

2014. december 5., péntek

MAT kandallók - Herczeg Zoltán víziójában…

Nagyon érdekes kiállításra kaptam meghívót: tegnap vadi új, egyedi design cserépkályhák bemutatóját tartották a VA Design friss bemutatótermében. A legmagasabb minőségű, német és olasz design bútorokat forgamazó cég maradt a VAM Design Király utcai épületében, de az emeletről leköltözott a hatalmas, és minden igényt kielégítő felülvilágítós  helyiségbe. Az impozáns tér tökéletes környezetet biztosít a már-már múzeumnak beillő, a 20. század legnagyobb bútorklasszikusait tömörítő kollekciónak, azaz ezzel a közös projekttel a kályhacsempe gyártó MAT Kerámia Kft új design-kandallói (vagy cserépkályhái - függően a technológiától) a világ legnagyobbjai közé kerültek… :)
Az itt bemutatott darabok formáját első sorban a hazai divattervező, Herczeg Zoltán jegyzi, de érkezett egy különleges darab Apagyi Zsolt, a MAT ügyvezetőjének "tollából" is. 
A kiállított kályhákat a műfaj "haute couture"-jeként fognám fel - azaz a szobor szerű tárgyak inkább a tervezők vad és egyedi gondolatait prezentálják, lényegük a meghökkentés, az atraktivitás, és - bár tökéletesen működőképesek - biztos, hogy nem az átlagos fogyasztókat célozták meg velük… A cserépkályha a régebbi korokban is szoborszerű szépségével emelte az enteriőrök fényét, és most lenyűgöz a technológia modern korra adaptált verziója! Herczeg Zoltán víziójának hála kiderül, hogy gyakorlatilag bármi megjelenhet kályhaként a térben - akár egy kólás doboz is… Vagy a Scrabble társasjáték…  
Még, ha nem is tudok maradéktalanul azonosulni a dizájnnal - vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem feltétlen szeretnék egy, akár a nevemmel ellátott kólásdobozt a nappalimba… - mindenképpen lenyűgöz a projekt gondolatisága, az ötlet, és már be is indította a fantáziámat. Szeretném megtervezni a saját design kandallómat!
Köszönöm, hogy inspiráltatok! :)
A kályhák megtekinthetők a VA Design bemutatótermében (1061 Budapest, Király utca 26.)
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.