2014. december 9., kedd

Kis lakás a belvárosban - koncepció tervek

Tegnap érkezett egy telefonhívás, amelyben egy fiatalember segítséget kért lakása berendezéséhez. Mondtam neki, hogy én sajnos most nagyon be vagyok táblázva, de vannak új segéderőim, és ők tettrekészen várják az újabb kihívásokat. Még a munkamenetet se sikerült elmondanom - miszerint minden ponton folyamason egyeztetünk a kollégákkal, és közösen alakítjuk a koncepciót - már köszönte is szépen, de hogy ő kifejezetten velem szeretett volna dolgozni, és letette.

Mit is mondjak, első körben nagyon hízelgő egy ilyen hívás, de azért el is szomorodtam, mert az is a bizalom része, hogy én pontosan fel tudom mérni, kikkel dolgozom együtt és hogy biztos nem fogunk rossz dolgot kiadni a kezünkből.

Nézzük például ezt a kis lakást, amelyen főleg Sátori Edit kolláganő dolgozik éppen most… Az alaprajzi szituációt, a kis finomságokat, az anyaghasználatot átbeszéltük és közösen alakítottuk, de a tablók, a finom részletek teljes egészében az ő munkái. Én ezt annyira tökéletesnek találom, hogy bármelyik pillanatban felvállalnám sajátként, így a legnagyobb örömmel mutatom be az ügyfélnek is.

Meg is mutatom az egész első koncepciós anyagot, hogy bebizonyítsam, mennyire jól tudunk működni teamként is. A titok nyitja, hogy sikerült megtalálnom a tökéletes kollégákat! :)

Az alaprajzi szituációba annyit nyúltunk bele, hogy a külön WC-t lezártuk, a fürdő felől nyitottuk meg, és zuhanyzóvá változtattuk. Így nagyobb és dögösebb helyet tud kapni a zuhanyzó és a mosdó is.
A régi konyhából hálószoba lesz, a speizből beépített gardrób, ahol be fogjuk gipszkartonozni az ablakot, hogy egy teljes értékű, jó nagy szekrényt kapjunk. De még az ablak alatt is lesznek tárolók. Meg persze az ágy alatt. Minden cm-t kihasználunk.
Az egyszerű fehér konyha bekerül a nappali azon lyukába, amelyet a fürdőszoba fala jelöl ki. A konyhapult egyben étkezőasztal is és betonból készül.
A konyhával szembeni nappali falon bioetanol kandalló kap helyt. A falon visszaköszön az étkező betonja, még a könyvespolcokat is mikrocemettel kenjük le. A TV-t konzollal rögzítjük a falhoz, amelyet használat esetén kiforgathatunk a kanapé elé. Kifejezett kérés volt hogy a nappali ne a tv köré legyen felfűzve.
Ez első koncepciónk a kislakásra, amelyet igényes tulajdonosa hosszútávú bérbeadásra szán kifejezetten külföldiek számára.

Köszönöm Editnek a szép munkát, és remélem a poteniális megrendelőket is sikerül meggyőzni, hogy a kollégák pont azt a színvonalat és ízlésvilágot képviselik, amelyeben én is hiszek. :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.