2014. december 5., péntek

MAT kandallók - Herczeg Zoltán víziójában…

Nagyon érdekes kiállításra kaptam meghívót: tegnap vadi új, egyedi design cserépkályhák bemutatóját tartották a VA Design friss bemutatótermében. A legmagasabb minőségű, német és olasz design bútorokat forgamazó cég maradt a VAM Design Király utcai épületében, de az emeletről leköltözott a hatalmas, és minden igényt kielégítő felülvilágítós  helyiségbe. Az impozáns tér tökéletes környezetet biztosít a már-már múzeumnak beillő, a 20. század legnagyobb bútorklasszikusait tömörítő kollekciónak, azaz ezzel a közös projekttel a kályhacsempe gyártó MAT Kerámia Kft új design-kandallói (vagy cserépkályhái - függően a technológiától) a világ legnagyobbjai közé kerültek… :)
Az itt bemutatott darabok formáját első sorban a hazai divattervező, Herczeg Zoltán jegyzi, de érkezett egy különleges darab Apagyi Zsolt, a MAT ügyvezetőjének "tollából" is. 
A kiállított kályhákat a műfaj "haute couture"-jeként fognám fel - azaz a szobor szerű tárgyak inkább a tervezők vad és egyedi gondolatait prezentálják, lényegük a meghökkentés, az atraktivitás, és - bár tökéletesen működőképesek - biztos, hogy nem az átlagos fogyasztókat célozták meg velük… A cserépkályha a régebbi korokban is szoborszerű szépségével emelte az enteriőrök fényét, és most lenyűgöz a technológia modern korra adaptált verziója! Herczeg Zoltán víziójának hála kiderül, hogy gyakorlatilag bármi megjelenhet kályhaként a térben - akár egy kólás doboz is… Vagy a Scrabble társasjáték…  
Még, ha nem is tudok maradéktalanul azonosulni a dizájnnal - vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem feltétlen szeretnék egy, akár a nevemmel ellátott kólásdobozt a nappalimba… - mindenképpen lenyűgöz a projekt gondolatisága, az ötlet, és már be is indította a fantáziámat. Szeretném megtervezni a saját design kandallómat!
Köszönöm, hogy inspiráltatok! :)
A kályhák megtekinthetők a VA Design bemutatótermében (1061 Budapest, Király utca 26.)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.