2015. január 30., péntek

Kocka - bárpultra-szekrényre

Nézztek a bárpultot! Egyszer én is terveztem hasonlót. Csak éppen magánlakásba. :) Ezt:
Felső kép: designboom
SHARE:

2015. január 29., csütörtök

Az év lakberendezője 2014. Jelentkezzetek!

Olyan jó lenne ha idén valami igazán különleges nyerne. Pályázzatok!!!!!

Az Év Lakberendezője 2014 – nyílt pályázati kiírás

A magyar Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ), mint országos és szakmailag elismert szövetség, kiemelt feladatának tekinti a magas színvonalú lakás- és környezetkultúra népszerűsítését, a szakma megfelelő elismerését és megbecsülését, illetve a lakberendezők személyes kibontakozási lehetőségének megteremtését.

A 2003 óta minden évben kiírt, 2012 óta teljesen nyílt pályázaton azok is részt vehetnek, akik nem tagjai a Szövetségnek, így minden magyarországi, minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettséggel rendelkező személy beadhatja pályázatát egyénileg (lakberendező és pályakezdő lakberendező kategóriában), illetve csoportosan is.

 A 2015-ben 20 éves LOSZ az idei pályázattal a lakberendezők szakmai elismerése, a magas minőségi színvonalon végzett lakberendezői munka díjazásán túl a szakmai összefogás fontosságára, a társszakmákkal történő hatékony együttműködésre és a szakmailag képzett, hagyományokat őrző, de az innovációs lehetőségeket is figyelembe vevő új és megújulni képes szakmára szeretné felhívni a figyelmet. Az Év Lakberendezője 2014. pályázat fődíja egy nagyértékű exkluzív szakmai út a 2016-os Il Salone Internazionale del Mobile milánói kiállításra.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése, díjainak átadása a szövetség születésnapjának ünneplésével esik egybe, így 2015. március 28-án a Design Gála – Épített környezetünk tervezőinek ünnepi estélye elnevezésű rendezvény keretén belül történik. A pályázati feltételekről, az eddigi díjazottainkról és a tavalyi nyertesekről részletesebben a www.lakberendezok.hu oldalon olvashat.)

Év lakberendezője pályázat kiírás 2014 A pályázati anyag tartalma: Az „Év Lakberendezője” és az „Év Lakberendező Teamje” kategóriában a feladat egy-egy megvalósult munka bemutatása. A szokásos pályázati tabló mellé idén a megvalósult munka tervdokumentációját is be kell nyújtani a pályázat mellékleteként, melyet Szakmai Zsűri bírál el.

 Az „Év Pályakezdő Lakberendezője” kategóriában idén – az újjászületés jegyében – egy fiktív 51 és 34 négyzetméteres alapterületű, új építésű lakóparki lakás egybenyitása és berendezésének megtervezése a feladat, a megadott családmodell, és a kiírásban szereplő szempontok alapján.

A pályázatok leadásának határideje: 2015. március 2. (hétfő) 16.00 óra
A pályázatok leadásának helyszíne: a LOSZ Titkársága (2045 Törökbálint, Tópark u. 1/A. -MaxCity Áruház, 219-es üzlet). 

A 2014. évi pályázat feltételei megtalálhatók a www.lakberendezok.hu oldalon.

A pályaművek értékelését, elbírálását neves szakemberekből álló zsűri (dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész) végzi.

A zsűri a munkákat egységes pontozási rendszer szerint pontozza és a pontszámok összesítését a zsűri választott elnöke, illetve a bizottsági személyek közösen végzik. A zsűri elnöke minden pályaműről, helyezéstől függetlenül, írásos értékelést ad. (Az értékelés folyamatáról és az értékelési szempontokról bővebben a www.lakberendezok.hu oldalon olvashat.)

A 2014 év „Az Év Lakberendezője” nyílt pályázat díjai, a pályaművek díjazása: Az Év Lakberendezője Pályázat 2014. Arany fokozatú támogatói: Europa Design Kft., Internorm Ablak Kft., Miele Kft., Roland East Europe Kft., Spatrend Kft., akik a nyertesek fődíját biztosítják. A fődíj mellett számos különdíj, meglepetés várja a pályázókat. Egyéni kategória (lakberendező és pályakezdő lakberendező): • Az „Év Lakberendezője 2014.” és az „Év Pályakezdő lakberendezője 2014.” cím elnyerője elismerő oklevelet és egy, a LOSZ logójával ellátott míves emlékdíjat kap. • Az „Év Lakberendezője 2014.” győztese a 2015. évben egy éven át a „Szövetség Arca”-ként jelenik meg a közszférában, a médiában, a kiállításokon és egyéb fórumokon; képviselve ezzel a lakberendezői szakmát és önmagát. • Az „Év Lakberendezője 2014.” és az „Év Pályakezdő lakberendezője 2014.” cím nyertesei ezentúl folyamatosan használhatják és kiadványaikban feltüntethetik az őket megillető titulust. • Meghívást kapnak a Szövetség részvételével egy 2016-ban esedékes kiállítás LOSZ-standjának tervezésére. • Ha a nyertes nem tagja a LOSZ-nak, akkor a Szövetség egyéves teljes jogú LOSZ-tagságot biztosít számára. Csoportos kategória: • Az „Év Lakberendező teamje 2014.” díjat elnyerő csapat egy, a LOSZ logójával ellátott míves emlékdíjban részesül, illetve a csapat személyre szóló oklevelet kap. • A csapat meghívást kap a Szövetség részvételével egy 2016-ban esedékes kiállítás LOSZ-standjának tervezésére. • A „Év Lakberendező teamje 2014.” cím nyertesei folyamatosan használhatják és kiadványaikban feltüntethetik az őket megillető titulust. Mindezen díjak mellett az idei évben is van közönségdíj az összes kategóriában, hiszen a zsűri értékelését követően a pályamunkák kiállításra kerülnek a MaxCity Áruházban, valamint ezzel egy időben a LOSZ-portálon is megtekinthetők. A Szövetség 2015. március 19-én a támogatók és a pályázók közös közreműködésével szakmai konferenciát szervez, ahol a pályázók lehetőséget kapnak pályaművük bemutatására. Szavazni személyesen és az interneten lehet. A közönségszavazás feltételeit a szakmai zsűrizés napján tesszük közzé a Szövetség internetes felületein.

Az Év Lakberendezője 2014 Közönségdíjasainak nyereménye: • „Az Év Lakberendezője 2014. Közönségdíjasa”, „Az Év Lakberendező Teamje 2014. Közönségdíjasa” illetve „Az Év Pályakezdő Lakberendezője 2014. Közönségdíjasa” feliratú oklevélben részesülnek és jogosultak e cím folyamatos használatára és kiadványaikon történő feltüntetésére. • A nyertesek a 2016. évben kiemelt kiállítási stand tervezésére való meghívást kapnak. Különdíjak: Szponzorok és egyéb cégek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlanak fel. A szponzorok listája és a felajánlások sora folyamatosan bővül. Az aktuális lista megtekinthető a Szövetség internetes felületein. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ÉS INTERJÚKÉSZÍTÉSI LEHETŐSÉG EGYEZTETÉSE: Török Bernadett Lakberendezők Országos Szövetsége titkárság telefon: +36 20 428-2739 e-mail: losz(kukac)lakberendezok.hu

További információk ITT.
SHARE:

2015. január 28., szerda

Napi MCM

A hóesésre gyógyír az üde pink… :)

Forrás: ITT
SHARE:

2015. január 27., kedd

Elegáns nappali visszafogott színekkel

Én nagyon sok féle stílust szeretek. És ez is nagyon bejön…

Forrás: itt
SHARE:

2015. január 26., hétfő

Még egy kis tégla fal...

Mondhatnánk, hogy lerágott csont... Megunhatnám már, hiszen nagyon sokat csináltam... De nem és nem és nem!!! IMÁDOM a téglafalat még mindig. És állandóan találok olyan inspiráló fotókat, amelyek megerősítenek a véleményemben. Következzen most néhány ilyen... :)

(Ha pedig téglafal kialakításán gondolkodsz, feltétlenül nézd meg a témában írt összefoglalómat: ITT)
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2015. január 25., vasárnap

Hétvégi maginé

Mátyás Ausztráliában töltötte a hétvégét.
SHARE:

2015. január 23., péntek

2015. január 22., csütörtök

MCM mánia - még mindig...

Még tartja nálam az MidCenturyModern mánia… Ezek a színek és formák… ÁÁÁÁ
Forrás: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2015. január 21., szerda

Ikea fürdő - olcsón szexit...

Lehet így-úgy utálni az Ikeát, de ennél egyszerűbben ki tud olcsó és szép fürdőt összerakni? :)

A háttérben ott figyel új kedvencem, a létra imitátor HJÄLMAREN... :) 22.990 Ft.

SHARE:

2015. január 20., kedd

Padlót a cementlaphoz

Tamás Moza cementlapot tervezett, aztán megtalálta a tökéletes padlólapot is hozzá! Készül a fürdőszoba… :)
SHARE:

2015. január 19., hétfő

Inspirációk a fürdőszobánkhoz

Még egy-két hónap, és nekilátunk a fürdőszobánk felújításának... Sajnos az ideiglenesen fehérre festett csempéről már itt-ott mállik le az anyag, előkandikál a csodás bugyi-kék, meg aztán a pincében várakozó szépséges lábaskád is már nagyon kéri az új helyét... 
Az elrendezést illetően már elég határozott elképzelésem van, a dizájn is nagyjából adott, de most nagyon rákattantam a klasszikus témájú fürdőszoba képekre, hátha találok valami egészen extra megoldást, aminek nem tudok majd ellenállni... :)
Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2015. január 18., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás egy naggggyon futurisztikus házban töltötte a hétvégét. Spanyolországban. 
Forrás: homeadore
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.