2015. február 27., péntek

Juhúúúú, két hét Argentínában!!!

Nagyon fel vagyok dobva: ma indulunk Buenos Airesbe, hogy megint meglátogassuk testvéreméket. Tavaly maratoni 6 hetet sikerült Argentínában tölteni, ezt persze nem tudjuk minden évben hozni, de azért ez a két hét se lesz rossz, pláne, hogy most gyerekek nélkül megyünk... 
Egy nagyon kedves kerületben fogunk lakni, amit Palermonak hívnak, és szerintem ez a legvonzóbb és legélhetőbb városrész Buenos Airesben, nem véletlen, hogy tesómék is ezt nézték ki maguknak. 
Az utcák nagy része csodás fákkal teleültetett, a házak jellemzően egy emeletesek, és tüneményesek, ráadásul százféle színben pompáznak. A kerület egyes utcái tele színvonalas bárokkal, kávézókkal, izgalmas dizájnboltokkal... 
A buenos airesi graffitikre külön turistaútvonal épül. 
Minden hétvégén több piacot is tartanak a környéken. Ezeket már nagyon várom, tavaly vettem egy csúcs bőr pénztárcát, amit azóta is használok, kicsit viseletes, jól jönne már egy új. Aztán szemezgettem egy csodás - és hatalmas - ezüst gyűrűvel, amit kicsit drágállottam (én marha... pedig hát itthoni szemmel egyáltalán nem volt sok...). Szerencsére pontosan emlékszem az árusra! :)
El is felejtettem, pedig kint jókat derültem rajta, hogy Buenos Airesben mindenki köteles a saját portája előtt megépíteni a járdát. Így teljesen össze-vissza az egész. :)
Ez pedig konkrétan a mi utcánk... Juhúúúúúúú!!!!!
Ha érdekel néhány érdekes hely, nézd meg néhány tavalyi beszámolóimat. Válogattam a kedvenceim közül... Például kicsit megmutattam a házat, ahol lakunk (ITT)
Aztán beszámoltam egy csodás régiségboltról (ITT). 
Tangó showt néztünk a Starck tervezte Eaena Hotelben (ITT). 
Komppal áthajóztunk Uruguayba... Colonia olyan  Buenos Airesnek, mint Pestnek Szentendre (ITT). 
Aztán meglátogattam a helyi "Ecserit" is... Mercado de las Pulgas (ITT).
Buenos Airesben mindenkinek jó ízlése van... Komolyan. Tele a város ilyen boltokkal.. (ITT). 
A MALBA nagyon nagy múzeum élményem volt... (ITT)
Persze a tavalyi 6 hétbe ennél sokkal, de sokkal több is belefért... De biztos maradt látnivaló idénre is. Majd tudósítok! Sziasztok!!!!

Képek: itt, itt, itt és itt

SHARE:

2015. február 26., csütörtök

Marsala... Melyik falszín legyen?

A Pantone cég minden évben kikiáltja az év színét, ami idén - ahogy az már a csapból is folyik - a MARSALA nevű lilás-bordós-barnás árnyalat lett. Ez ugye már nem hír...
Tegnap felhívott a kivitelező barátunk, hogy segítsek már neki színt választani, mert egyik megrendelője Marsala falat szeretne. Hárman álltunk neki Marsala árnyalatot keresni az irodában. Nagy viták, összeveszések, monitor versenyeztetés lett belőle. Közben az irodánkban dolgozó online marketinges kollégánk is beszállt a keresésbe, mert nem hitte el nekünk, hogy nem lehet megtalálni az egyértelmű megfeleltetést. És jól tette, mert megoldotta  problémánkat... A Pantone színnek megkereste az RGB megfeleltetését egy online converterrel, majd az RGB-nek az NCS-ét szintén egy converter segítségével.

Így kijött az egzakt eredmény... Pantone 18-1438 = 150 79 76 RGB (ITT). Ezt konvertáltuk CMYK-ra (ITT), és így kijött a szín... A Marsala szín CMYK kódja (amivel többek között a Trilak is dolgozik): az S4040-Y90R és az S4040-Y80R között van, mindkettő majdnem az. Talán az első jobb...

Köszönjük, Bence!!! Egyúttal ajánlom is Nektek az InteliArtot (ITT), ha bármilyen online sztoriban vagyok, mert minden problémához hasonló vehemenciával közelítenek, számukra nincs megoldhatatlan.  Ezt nap, mint nap tapasztalom az irodánkban, a DeskOffice-ban (még van hely ITT...). Hát ezért annyira klassz dolog ez a közösségi iroda, de tényleg! :)

Ami nagyon érdekes, hogy a monitorbeli beállításaink miatt mindnyájunknak más fogalmunk volt a Marsala árnyalatról. Tamás kolléga monitorja (de az én egyik képemé is) sokkal kékesebbre van állítva, így kicsit lilábbnak gondoltuk, a MacBookom által visszaadott szín viszont sokkal közelebb állt a valósághoz. Hát, ma is tanultunk valamit. Használjátok egészséggel! :)



Képek: itt, és itt




SHARE:

2015. február 25., szerda

Kedvencünk, a Vasarely minta

Nem újkeletű a divat, de mi még mindig nagyon szeretjük a Vasarely mintás cementlapokat! Ez, a jellemzően fekete-fehér burkolat nagyon sok helyen felüti a fejét, és - legyen az magánház, vagy vendéglátóhelyiség - mindhová játékosságot csempész be.

Egyébként szerintem akár egy finomabb, akár kicsit erősebb színnel is szuperül néz ki!
Ha kedvet kaptatok hozzá, a MOZA Cementlap Manufaktúra bármilyen színkombinációban legyártja Nektek! :)

Képek: itt, itt, itt, itt, és itt
SHARE:

2015. február 24., kedd

Nemsokára érkezik: Ravak Freedom

Annyira csoda ez a forma! Alig várom, hogy elkészüljön ez a fürdőszobánk! Imádni való lesz!!! :)
SHARE:

2015. február 23., hétfő

A havas hegycsúcs megint menő?

Tudom, naggyon beteg, de nekem abszolút bejön ez a gyerekszoba részlet…. Atyavilág… 80s rulez! :)
SHARE:

2015. február 22., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Dániában töltötte a hétvégét.
Mini helyen se kell feladni a kádat, ha fontosnak gondoljátok… :)
Forrás: fashionsquad
SHARE:

2015. február 20., péntek

Pénteki hangulat

Pihenjetek nagyon sokat a hétvégén! :)

Kép: itt
SHARE:

2015. február 19., csütörtök

Fekete bika pata kopog...

…a pepita patika köveken… :)
Nemsokára indul a burkoláááás!
SHARE:

2015. február 18., szerda

Beköltözött a MOZA

A mai napon beköltözött az irodánkba a MOZA Cementlap Manufaktúra. Isten hozta őket!
Aki még csatlakozna, jelzem, hogy van 4 szabad hely. Info: www.deskoffice.hu
SHARE:

2015. február 17., kedd

A sötét fal szexi

Nem csak a hófehér fal nagy divat manapság, hanem néhány extremitás is. Például az egészen sötétre festett helyiségek. És szerintem ezek gyönyörűek!!!!
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, és itt 
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.