2015. február 3., kedd

Családi ház Maglódon

Kitartó és hosszú tervező és gyüjtögető munka eredménye ennek a maglódi családi háznak a berendezése.
A tulajdonos, aki - ezt büszkén mondom - régi Térkultúra olvasó - határozott elképzeléssel, és konkrét ötletekkel indult neki az építkezésnek. A ház berendezésében végül egy kedves barátnőm, Bertóty Eszter enteriőrtervező (e-mail: info@bertotyeszter.hu) segített Annának, és a hosszú - 3 éves - együttműködésnek meg is lett a gyümölcse.
Az idő az enteriőrnek dolgozott: a költözés határideje miatt itt nem kellett kompromisszumkat kötni. Minden darab hosszas mérlegelés után, gondsan a koncepcióba illesztve került a térbe, mint például a nappali esetében. A kanapé és az állólámpa a ligne roset terméke, a fotelt a Vaterán vásárolták és kárpitoztatták át, a lába is más színt kapott. A dekorációk, kiegészítő kisbútorok jellemzően az artkraftból és a möbelkunstból érkeztek, de újak is kerültek az iddesign üzletéből. A burkolatokat a pointzeroban választották. A burkolatok homogenitása fontos szempont volt a megrendelőnek.
A világítást is gondosan tervezték, sor rejtett és indirekt világítást alkalmaztak.
A dolgozószoba és „gyerek”szoba berendezése a tulajdonos évekig tartó gyűjtő és kutatómunkájának eredménye. Néhány bútor eredeti színét megváltoztatták, Anna személyesen festette le őket. 
A konyha igényeglte a legtöbb tervezést…  A bútor teljes frontja a 3 mm-es kőporcelánból, a laminam-ból készült, az ebből kivágott fogantyúk minden sorban egyedi méretűek.  A munkalap is igényes anyag, technistone-t választottak. 

A hálószobában az ágy a fehér fa padlóból készített dobogóra került, ami a falon burkolatként is megjelenik. A maradék anyagokat szerették volna felhasználni, így született a tükrös dekoráció. 
A fürdőszobában sem érték be a szokványs megoldásokkal.  A kád impregnált fa burkolatot kapott, ugyanebből az anyagból készültek el a rejtett fiókos mosdó bútorok is, amelyek tetejére 2 cm-es technistone lap került. Falburkolat dekorációját az Ivanka Flaster burkolata adja. 
Hát ilyen az, ha egy dizájnra maximálisan fogékony építtető találkozik a pontosan hozzá passzló tervezővel, hogy a közös munka eredményeként létrehozzanak valami tökéleteset. Gratulálok Anna és Eszter! 

A fényképeket Rácz Dániel készítette. 
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.