2015. február 27., péntek

Juhúúúú, két hét Argentínában!!!

Nagyon fel vagyok dobva: ma indulunk Buenos Airesbe, hogy megint meglátogassuk testvéreméket. Tavaly maratoni 6 hetet sikerült Argentínában tölteni, ezt persze nem tudjuk minden évben hozni, de azért ez a két hét se lesz rossz, pláne, hogy most gyerekek nélkül megyünk... 
Egy nagyon kedves kerületben fogunk lakni, amit Palermonak hívnak, és szerintem ez a legvonzóbb és legélhetőbb városrész Buenos Airesben, nem véletlen, hogy tesómék is ezt nézték ki maguknak. 
Az utcák nagy része csodás fákkal teleültetett, a házak jellemzően egy emeletesek, és tüneményesek, ráadásul százféle színben pompáznak. A kerület egyes utcái tele színvonalas bárokkal, kávézókkal, izgalmas dizájnboltokkal... 
A buenos airesi graffitikre külön turistaútvonal épül. 
Minden hétvégén több piacot is tartanak a környéken. Ezeket már nagyon várom, tavaly vettem egy csúcs bőr pénztárcát, amit azóta is használok, kicsit viseletes, jól jönne már egy új. Aztán szemezgettem egy csodás - és hatalmas - ezüst gyűrűvel, amit kicsit drágállottam (én marha... pedig hát itthoni szemmel egyáltalán nem volt sok...). Szerencsére pontosan emlékszem az árusra! :)
El is felejtettem, pedig kint jókat derültem rajta, hogy Buenos Airesben mindenki köteles a saját portája előtt megépíteni a járdát. Így teljesen össze-vissza az egész. :)
Ez pedig konkrétan a mi utcánk... Juhúúúúúúú!!!!!
Ha érdekel néhány érdekes hely, nézd meg néhány tavalyi beszámolóimat. Válogattam a kedvenceim közül... Például kicsit megmutattam a házat, ahol lakunk (ITT)
Aztán beszámoltam egy csodás régiségboltról (ITT). 
Tangó showt néztünk a Starck tervezte Eaena Hotelben (ITT). 
Komppal áthajóztunk Uruguayba... Colonia olyan  Buenos Airesnek, mint Pestnek Szentendre (ITT). 
Aztán meglátogattam a helyi "Ecserit" is... Mercado de las Pulgas (ITT).
Buenos Airesben mindenkinek jó ízlése van... Komolyan. Tele a város ilyen boltokkal.. (ITT). 
A MALBA nagyon nagy múzeum élményem volt... (ITT)
Persze a tavalyi 6 hétbe ennél sokkal, de sokkal több is belefért... De biztos maradt látnivaló idénre is. Majd tudósítok! Sziasztok!!!!

Képek: itt, itt, itt és itt

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.