2015. február 26., csütörtök

Marsala... Melyik falszín legyen?

A Pantone cég minden évben kikiáltja az év színét, ami idén - ahogy az már a csapból is folyik - a MARSALA nevű lilás-bordós-barnás árnyalat lett. Ez ugye már nem hír...
Tegnap felhívott a kivitelező barátunk, hogy segítsek már neki színt választani, mert egyik megrendelője Marsala falat szeretne. Hárman álltunk neki Marsala árnyalatot keresni az irodában. Nagy viták, összeveszések, monitor versenyeztetés lett belőle. Közben az irodánkban dolgozó online marketinges kollégánk is beszállt a keresésbe, mert nem hitte el nekünk, hogy nem lehet megtalálni az egyértelmű megfeleltetést. És jól tette, mert megoldotta  problémánkat... A Pantone színnek megkereste az RGB megfeleltetését egy online converterrel, majd az RGB-nek az NCS-ét szintén egy converter segítségével.

Így kijött az egzakt eredmény... Pantone 18-1438 = 150 79 76 RGB (ITT). Ezt konvertáltuk CMYK-ra (ITT), és így kijött a szín... A Marsala szín CMYK kódja (amivel többek között a Trilak is dolgozik): az S4040-Y90R és az S4040-Y80R között van, mindkettő majdnem az. Talán az első jobb...

Köszönjük, Bence!!! Egyúttal ajánlom is Nektek az InteliArtot (ITT), ha bármilyen online sztoriban vagyok, mert minden problémához hasonló vehemenciával közelítenek, számukra nincs megoldhatatlan.  Ezt nap, mint nap tapasztalom az irodánkban, a DeskOffice-ban (még van hely ITT...). Hát ezért annyira klassz dolog ez a közösségi iroda, de tényleg! :)

Ami nagyon érdekes, hogy a monitorbeli beállításaink miatt mindnyájunknak más fogalmunk volt a Marsala árnyalatról. Tamás kolléga monitorja (de az én egyik képemé is) sokkal kékesebbre van állítva, így kicsit lilábbnak gondoltuk, a MacBookom által visszaadott szín viszont sokkal közelebb állt a valósághoz. Hát, ma is tanultunk valamit. Használjátok egészséggel! :)



Képek: itt, és itt




SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.