2015. április 30., csütörtök

Kültéri munkákat is vállalunk... :)


Hamarosan megnyílik a margit-szigeti Holdudvar közvetlen szomszédságában található CsillagTerasz. Felkerestek minket, hogy segítsünk hangulatos, és trendi helyet készíteni, de úgy, hogy a költségvetést minimálisra vegyük. Az sem segített, hogy 2 napunk volt a teljes tervre, a lakatos ugyanis már ott toporgott a szigeten, hogy indítsa a munkálatokat...
A minőségi "vurstli" ételeket készítő, azaz friss gyümölcsöt, palacsintát, kürtős kalácsot, meg hasonlókat áruló bódé teljesen külön működik a nagy Holdudvartól, más tulajdonosi körrel. Mindkét oldalról az volt a kérés, hogy ez az elkülönülés valamilyen formában érezhető legyen, de közben legyen azért "dögös" is a végeredmény...
Sátori Edit kolléganőm vette kézbe az ügyet, akinek ez az utolsó éve az építész karon, így tőle igazán nem áll távol egy teljes "épület" megtervezése, gondolva az érzékeny csomópontokra (pl. hogy ne ázzon be a tető, mint a tavalyi, kevésbé átgondolt bodegáé...). 
Edit koncepciója volt, hogy az elkülönülést két úton is hangsúlyozzuk: egyrészt ne építsük össze az eredeti épülettel, másrészt vegyük egészen modernre a formavilágot... Az eredeti épület szürkéje lesz az összekötő kapocs, amely csíkok formájában köszön vissza az bódén. Az OSB-nél költséghatékonyabb építőelem nem létezik, ezt igyekeztünk kreatív módon felhasználni.
A kültéri bútorokban is visszaköszönnek majd a szürke csíkok, és a különálló fagylaltos pult is megkapja a passzentos dekorációját. Ezt a fotót tegnap kaptam a helyszínről, nekem már most is nagyon tetszik, de hamarosan érkezünk a végeredménnyel. Érdemes egyébként élőben is megnézni: a fagyit például már kóstoltam, és az nagyon, de nagyon finom lesz!!!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.