2015. május 5., kedd

Berendezem: provence-i hálószoba olcsón

Tegnap a csodás Babérligetet bemutató posztom kapcsán (ITT) a Balaton partra tett megjegyzésemre reflektálva kaptam egy barackot a fejemre, miszerint ne keverjem össze az igénytelenséget az olcsósággal... Erre csak annyit szeretnék válaszolni, hogy a jellemző Balaton part az össze-vissza bodega rendszereivel, fehér és fenyőzöld műanyag bútoraival - és itt tisztelet az egyedi és kivételes próbálkozásoknak - merőben igénytelen a szó nagybetűs értelmében, ellenben nem olcsó... :)
A dolgot nem veszem magamra, aki rendszeresen olvassa a blogomat, az pontosan tudja, hogy mit hirdetek, viszont szeretném megköszönni a hozzászólást, mert ez adta az ihletet, hogy bebizonyítsam a dolog fonákját: az igényesség nem drága. Sőt, néha olcsóbb, mint az igénytelenség... :) Például bemenni a Kikába és megvenni a szobabútort.

Szeretném lemodellezni nektek, hogy a mai napon - a most ténylegesen kapható használt bútorokból - hogyan raknám össze a fenti hálószobát.

Az első és legfontosabb szabály: NE FÉLJETEK A FEHÉR FALAKTÓL!!!!

Ha ez megvan, akkor jöhet a bútorozás... :)
1. Vegyetek egy egyszerű ágyat.
Legtöbben ebből azért szeretünk újat venni. Az Ikeában kapható a fakeretes matrac, amire egyszerű lábat szerelve kész a fekhely...
Matrac: Sultan Slastad (160 cm széles 49.990 Ft - ITT). Ezt lehet kényelmesíteni még ágybetéttel.
Ágyláb: Sultan (nyírfa - (3.980 FT/4db - ITT). Ezt lefesthetitek fehérre, ha akarjátok, bár az ágyterítőtől úgyse látszik.
Varrjatok össze kb. 6,5 méter lenvásznas anyagból egy egyszerű "szoknyát" hozzá. Lenda (6.500 Ft a 6,5 méter - ITT)

2. Dekoráljátok az ágyatokat...
Dobjatok rá hanyagul egy fehér ágytakarót még, ettől dögös lesz...  Ikea Indira (3.990 Ft - ITT)
Tegyetek rá még két párnát... Én az egyszerűség kedvéért az H&M Home kínálatából néztem ki egy sárgát és egy beige kötöttet... (1.990 Ft és 3.990 Ft - ITT és ITT)

3. Vegyetek egy parasztbarokk szekrényt és fessétek le/antikoljátok, stb... Találtam egy nagyon szépet a neten, 20.000 Ft-ért... Komolyan. ITT.

4. Kéne még egy fésülködő asztal? Na azt is lehet viccesen olcsón találni. Például ezt a tömör-gyönyört 15.000 Ft-ért. ITT. Ezt is festhetitek, ha szeretnétek.
5. Kell hozzá szék. Egyszerű Thonet-et 4000 Ft/db áron is kaphattok (ITT), ezt is fessétek! Ilyen van egyébként a hálószobánkban is, nálunk éjjeliszekrényként funkcionál... :)

6. Vegyetek szép festékeket.  Az Annie Sloan chalk paintet "amatőröknek" készítik, olyan egyszerű használni őket, ráadásul nagyon jó színekben kaphatóak, nehéz tehát mellé nyúlni. Ez egyébként fontos szempont, mert a színeken sok múlik, és egy árnyalatnyi hibázás már nagy bajt okoz...

7. Nem tudom pontosan belőni a függöny színét a képről, de egy szép kékkel, vagy szürkével biztos jól jártok. Erre is az Ikeát ajánlom - ha a belmagasság meg nem szivat... Ikea Blekviva 11.990 Ft-ért - ITT.

Ennyiből meg is van az egész. Nézzük, ez mennyi lesz összesen...  122.000 Ft + szállítás + festék + beleölt munkaórák áron kész is a csodás hálószoba. Ennyiből egy fancy ágyat se kaptok, nem? :)

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.