2015. május 4., hétfő

Nyári ajánló: Babérliget

Én úgy vagyok a Balatonnal, hogy gyerekkorom vidám emlékei, a retro életérzés még lehívnak a partra egy jó lángosra, de isten igazából már nem vonzódom a szedett-vedett bodegákkal patchworkozott - szorri vagyok az erős kifejezésért - proli vircsafthoz... Persze megvan a kedvenc part menti kávézóm, ahová reggelente leugrok újságot olvasni, és megbeszélem a régi barátokkal, (sőt szüleim és nagyszüleim barátaival) hogy mi történt az elmúlt évben, és a gyerekeim is vágynak a vízbe, meg a parton felállított "ugrálósba", de hosszabb távon annyira bosszant a nyolcvanas években gyökeret vert és azóta is egyre burjánzó ízléstelenség, a mit sem változott koncepciótlanság, az ihatatlan bor és a csizmatalp "grill steak", hogy muszáj mennem másfele... A Balaton-felvidék és az ott tanyát vert minőségi vendéglátás már nem újdonság, vannak viszont az országnak olyan szegletei, amelyek most kezdenek életre kelni...

Én például három-négy éve fedeztem fel, hogy érdemes elveszni a Somogyi-dombság korábban mellőzött falvaiban. És úgy tűnik, nem vagyok ezzel egyedül...

Barátaink például sokat meséltek már a Somogyban újjászületett régi épületről, amely  Babérliget Vendégház (ITT) néven kapott új esélyt. Idén végre biztosan meglátogatjuk, családi nyaralónk felújításának befejező stádiuma miatt úgyis több időt szánunk a déli partra... Ráadásul Polány mindössze 25 percnyi autózásra van Balatonlellétől, ahol a mi Szöszi villánk található.

A 900 nm-es vendégház eredetileg a Békeffy nemesi család 1800-as évek második felében épített kúriája volt, amelyet most csodálatosan ízléses "magyaros-provence-i" stílusban 10 szobás luxusvillává alakítottak át. A szobákon és közösségi tereken kívül az épület hátsó szárnyában helyet kapott egy panorámás szaunával, gőzkamrával és tusolókkal felszerelt fürdőház is, ahonnan könnyedén ki lehet jutni a hatalmas, szépséges zöld víztükrű, kültéri medencéhez.
Az épület szobánként és egyben is bérelhető, így kiváló helyszíne lehet esküvőknek, céges összejöveteleknek. A konyha főzőkurzusok rendezésére alkalmas professzionális felszerelést kapott.

A képeket nézegetve megint rácsodálkozom, hogy mennyire szép is Magyarország, és milyen jó, ha az érték igényes és jó ízlésű emberekhez kerül vissza.  
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.