2015. június 30., kedd

Tégla a fürdőben

Nagyon sok helyre terveztem már be téglafalat. Hálóba, nappaliba, étkezőbe, előszobába… De fürdőbe még soha. Pedig mennyire dögös. Persze bizonyos helyeken nem túl praktikus, mondhatjátok, és igazatok is van. 
De én most ezt magamnak fogom megcsinálni, abba meg ugye nincs beleszólás. Maximum Daninak… 
Talán emlékeztek még a posztra, amiben bemutatom, hogy én lefestettettem a kék csempét, így lett gyorsan gusztusos fürdőnk (ITT). A már leírt tapasztalatok mindegyike megállja a helyét. Ahol pattogzani kezdett a festék, ott folytatta tovább, egyre nagyobb és csúnyább kék foltot kiadva a falon. Itt mechanikai behatásnak van kitéve: a zuhanyfej csapődik neki időről-időre. És igaz ez a kád melletti padkára is, ami szintén foszlik fel. A többi helyen viszont szépen tartja magát a festék, innen jött az ötlet, hogy csak ott kéne foltozni a rendszert, ahol nem működik, a többi helyen maradhatna minden. (Per pillanat minden forintnak meg van a jobb helye, mint egy full fürdő cserében - csak, hogy pl. a Szöszi villát ne említsem…). 
Szóval… A kád mögötti falat fel szeretném burkoltatni szeletelt téglával (szép fehéres fugával, kicsit összemaszatolva, hogy később a vízkő se zavarjon rajta túl sokat - de majd jól impregnáljuk is), a kád mellé vágatok tölgy pultból egy borítást, amit jó erősen beeresztek olajjal, ugyanezt ráteszem a sminkes asztalomra is, hogy meglegyen az összhang. A kád rúdját fekete kovácsoltvasra cserélem, és talán még a mosdó feletti tükör lesz fekete csarnokablakból. Meg új, dögösebb zuhanyfüggönyöket veszek, és kész is lesz a vadi új szuper fürdőnk. 
Esküszöm imádni fogom! Csak lenne egy kis időm elindítani a dolgot. De Szöszi nemsokára már teljesen kész, utána (nem létező) szabad energiáimat erre fogom összpontosítani. 
Fotók: itt, itt, itt és itt 
SHARE:

2015. június 29., hétfő

Perchoir - tömör gyönyör sárgarézből

Új szerelem... Egyszerű és tökéletes. Perchoir a Lambert and Fils-től.

SHARE:

2015. június 26., péntek

Egyszerű és tökéletes

Érdekes, a sárga kezd visszakúszni az érdeklődésembe... Úgy tűnik, eltelt hét év... :)

Forrás: casahouse
SHARE:

2015. június 25., csütörtök

Csupa ötlet rusztik

Mondhatnánk, hogy ennek a lakásnak a stílusa már a könyökünkön jön ki, mert hát tényleg annyi rusztikus enteriőr készül manapság. De melyikben van ennyi ötlet? 
Szerintem isteni! 
Forrás: vtwonen
SHARE:

2015. június 24., szerda

2015. június 23., kedd

Babaágy üveggel

Vajon melyik a jobb? Ha ketrecbe zárjuk a csecsemőket, vagy ha terráriumba? :) Talán a rácsoságy jobban szellőzik, így ebből a szempontból kicsit praktikusabb, de ez az üveges megoldás teljesen levett a lábamról. Én már nem tervezek több gyereket, de más gyereknek örömmel betervezném! Szuper-dögös, nem?

Grátisz Mid Century Modern gyerekszobák a poszthoz:
Forrás: itt és itt
SHARE:

2015. június 22., hétfő

Kis szoba a Szösziben

A Szöszi legkisebb szobája készen van! Még egy jó ágytakaró és néhány díszpárna kell (amik egyébként már a szekrényben várják a takarítást…) és fullos lesz… A teljes házbemutatónál már azokat se hagyom le. Még egy-két hét, és minden a helyén!

Ágy: Ikea Lillesand (140cm), sajnos már nem kapható, én is használtan vettem…
Éjjeliszekrény: két kukázott hokedli félig és egészen kékre festve… A konyhánknál bevált Trilak SE1980 színnel (ITT).
Függöny: a kedvencem, Ikea Lenda, 5990 Ft.
Tégla vörös lámpa: ArtKraft
Festmény: Balaton címmel, a Pintér galéria aukciójáról. Egyébként augusztus 15-én Füreden tartanak egy tematikában passzoló aukciót! Ott a helyem!
Két kis asztali lámpa: nem olyan régi felfedezettem az Eglo Vintage szériája. Kb. 10.000 Ft volt darabja, és szerintem szuper dögös. Csak úgy oda dobva az asztalra a fém kalitkájával… Egyébként fali konzolra szerelve dögös falikarrá válik! Gyakorlatilag mindenhol kaphatóak ezek a lámpák, én a Kikából hoztam el.

SHARE:

2015. június 19., péntek

Technikai szünet... Ilyen se volt még!

Mindenkitől elnézést kérek a posztolási szünet miatt! Annyira vidéken vagyok, hogy az internet kapcsolat sem megoldott. Dolgozom a problémán!
SHARE:

2015. június 18., csütörtök

A csillár: OCHRE PEAR

Külföldi oldalakon, magazinokban rendre egy csodálatos, kerek lámpába botlottam. Hol szélesebb, hol kisebb verzióban, krómozott, vagy fekete kerettel. Elkezdtem kutatni, hogy mi lehet ez, mert pontosan bepasszolt volna az egyik enteriőrömbe. 
Megtaláltam. A Pear csillárt az 1996-ban alapított angol Ochre készíti kézimunkával, egyedi megrendelésre. 
Az igazi különlegessége a függesztékekben található. Az üvegbigyók nem lyukasztva vannak, hanem kis kunkori farkacskákon lógnak a lámpa fémvázáról.  Imádom!!! Üröm az örömben, hogy a kivitelezés minőségéhez híven, az ára is extrém borsos: milliókban mérhető.. Úgyhogy nem lesz Ochre csillárunk. Sajnos. 
SHARE:

2015. június 17., szerda

Provence sárga...

Igazából nem hiszem, hogy ez egy létező kategória, de az én fejemben így él ez a szín, amit most éppen keresek. A pinterestről töltöm le ezerrel a képeket, hogy majd színskáláról pontosan be tudjam lőni az árnyalatot, amit keresek.
Van a Szösziben egy szoba, amit teljes egészében a korábbi - jó állapotó - Ikea bútorokkal rendeztem be, de kicsit túlteng nekem az "antikolt fenyő" szín, ami amúgy sem a szívemnek legkedvesebb… A túlteng alatt most azt értem, hogy minden bútor olyan. Szóval az ágy és a komód más színű lesz, és úgy érzem, pont ez a "provence" sárga lenne dögös hozzá. Szóval keresem.
Nemsokára egyébként teljesen kész a ház. Jön majd a nagy beszámoló! :)
Asszem pont ezt keresem, bár én nem fogok antikolgatni:
Fotók: pinterest
SHARE:

2015. június 16., kedd

Újra lecsapott a Color Brigade!

Hegedűs Babett küldött nekem friss képeket egy legutóbb befejezett projektről. A Color Brigade (ITT) munkáival egyébként már nagyon sok helyen találkozhattatok. Babett művészeti vezetőként vesz részt a Dulux Let's Colour projektjében, amelynek keretében nagyon sok köztéri felület színesedett meg, de saját nevében is rengeteg szórakozóhely, étterem hívja őt dekorálni.

A most bemutatott falfestmény a Városligeti fasor egyik irodaházának hátsó falára készólt. A villa anno Klösz György fotóművészhez tartozott, Babett annyi iránymutatást kapott, hogy az ő szellemét idézze meg. A kort időző figurákon kívül olyan építészeti elemeket festett a homlokzatra, amelyek bizonyos távolságból nézve az árnyékokkal együtt térérzetet keltenek.

Tök jópofa lett, gratulálok!

Előtte/utána:
Klassz részeltek:

SHARE:

2015. június 15., hétfő

Korlát csoda

Csoda ez a korlát!!!!

Forrás: style files
SHARE:

2015. június 14., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Cordobában töltötte a hétvégét. 
Forrás: home adore
SHARE:

2015. június 11., csütörtök

"...Vedd ki az én lakásomat…" AIRBNB körkép

Nagyon fel kell kötnie a gatyáját annak, aki kiadásra lakást újít fel. 1000-nél is több szuper dögösen dizájnolt apartman várja a turistákat Budapesten…

Például ITT
Vagy ITT
Akár ITT
És ITT.
EZ különösen cuki. 
ERRE meg már egy magazinból emlékszem.
Szóval mindenki jól gondolja meg, amikor ilyen befektetésbe vág… Nem elég a lakásokat már csak úgy ímmel-ámmal felújítani… Hajrá! 


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.