2015. június 30., kedd

Tégla a fürdőben

Nagyon sok helyre terveztem már be téglafalat. Hálóba, nappaliba, étkezőbe, előszobába… De fürdőbe még soha. Pedig mennyire dögös. Persze bizonyos helyeken nem túl praktikus, mondhatjátok, és igazatok is van. 
De én most ezt magamnak fogom megcsinálni, abba meg ugye nincs beleszólás. Maximum Daninak… 
Talán emlékeztek még a posztra, amiben bemutatom, hogy én lefestettettem a kék csempét, így lett gyorsan gusztusos fürdőnk (ITT). A már leírt tapasztalatok mindegyike megállja a helyét. Ahol pattogzani kezdett a festék, ott folytatta tovább, egyre nagyobb és csúnyább kék foltot kiadva a falon. Itt mechanikai behatásnak van kitéve: a zuhanyfej csapődik neki időről-időre. És igaz ez a kád melletti padkára is, ami szintén foszlik fel. A többi helyen viszont szépen tartja magát a festék, innen jött az ötlet, hogy csak ott kéne foltozni a rendszert, ahol nem működik, a többi helyen maradhatna minden. (Per pillanat minden forintnak meg van a jobb helye, mint egy full fürdő cserében - csak, hogy pl. a Szöszi villát ne említsem…). 
Szóval… A kád mögötti falat fel szeretném burkoltatni szeletelt téglával (szép fehéres fugával, kicsit összemaszatolva, hogy később a vízkő se zavarjon rajta túl sokat - de majd jól impregnáljuk is), a kád mellé vágatok tölgy pultból egy borítást, amit jó erősen beeresztek olajjal, ugyanezt ráteszem a sminkes asztalomra is, hogy meglegyen az összhang. A kád rúdját fekete kovácsoltvasra cserélem, és talán még a mosdó feletti tükör lesz fekete csarnokablakból. Meg új, dögösebb zuhanyfüggönyöket veszek, és kész is lesz a vadi új szuper fürdőnk. 
Esküszöm imádni fogom! Csak lenne egy kis időm elindítani a dolgot. De Szöszi nemsokára már teljesen kész, utána (nem létező) szabad energiáimat erre fogom összpontosítani. 
Fotók: itt, itt, itt és itt 
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.