2015. augusztus 31., hétfő

Könnyedén lemásolható klassz gyerekágyak

Itt a szeptember, holnap reggel - életünkben először - mind a két gyereket iskolába viszem! :)

Félelmetesen gyorsan nőnek, innen jutott az eszembe, hogy ma foglalkozhatnék egy "gyerekes" témával. Nálunk is lassan akutális lesz az ágy kérdés is, bár egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Szása már 5 éve nyomja saját, első gyerekágyát…

De most kanyarodjunk vissza az első kiságy témához. Csupa olyat választottam, amely teljesen egyszerűen, egy fotó felmutatásával elkészíttethető asztalossal. Igaz, egy ikeásnál nem lesz olcsóbb, de mennyivel dögösebb, ha ez a nagyobb kiterjedésű bútordarab a tér meghatározó dizájnelemévé válik.
Persze nem muszáj harsánynak lennie… 
Úgy tűnik, a ház témára vagyok rákattanva. Lehet, hogy nem véletlen… Láttátok már a logómat? :)
Forrás: itt, itt, itt és itt 
SHARE:

2015. augusztus 28., péntek

Extra kocsma, Klauzál tér

Szentpéteri Annamari facebookjáról loptam le Nektek ezt a képet a klauzál utcai Extra kocsma WC-jéről.  Kúlság!!!
SHARE:

2015. augusztus 27., csütörtök

Vietnámi selyemlámpát akarok!!!

Sokat és sokféle színben. Valakinek nincsen tippje? Köszönöm!!!! :)
SHARE:

2015. augusztus 26., szerda

A kertünk: régi autósbeállóból lounge

Amikor beköltöztünk a házba, állt a bejárat mellett egy finoman szólva se szép konstrukció. Autósbeállónak tervezték, a rozsdás fekete fémszerkezet három oldalról sárga, koszos hullámpala borította, csak úgy, mint a tejetejét. Én szerettem volna elbontatni (a szép nagy fa alá kis szökőkutat vizionáltam kerti paddal), de a tulajdonos nem járult hozzá, mert hátha valaki valamikor majd még beáll oda…. Így maradt a barátságtalan szerkezet, amivel azért valamit kezdeni kellett…
A beköltözés előtti kis ráncfelvarrás alkalmával megkértem a srácokat, hogy a szerkezet oldaláról vegyék le a csoda-palát. Ezután egy darabig így árválkodott a dolog, de a tavalyi kertépítés során új lendületet vettem. Körülbelül ekkor készült a street view kép, amit most találtam a google-on, mert képzeljétek, egy darab előtte fotót se készítettünk a szerkezetről, pedig marha sok képet tárolunk a házról és a kertről is előtte/utána. Hát ennyire utáltuk. Ott hátul, az a sötét kis izé az…
Nahát, lekapattam a tetejét is, tetettem rá egy réteg kerítésnek való nádat, arra pedig egy réteg átlátszó plexit. Ez nem annyira látszik, viszont jól véd eső ellen.
Elkészítettem egy szuper egyszerű raklap kanapét, aminek 2 db oldalára állított raklap volt a támlája, és 2-2 db egymásra fektetett raklap az ülőfelülete. Éppen készütem lefesteni az egészet, amikor forgatást szerveztek a kertünkbe, ami után otthagytak egy már kész, finoman szürkére pácolt - ugyancsak - raklapból készült kanapét, amire - kellő önkritikát gyakorolva - kicseréltem a saját darabot.  Vettem kötelet, és felkötöttem egy raklapot hintának. Ezt imádják a gyerekek, de én is, mindig itt lógunk…
Pár ezer forintért vettem egy szakadt kis tálalószekrényt a neten, ez került az egyik oldalra, ugyancsak fillérekért vateráztam egy üveglapos rézlábas asztalt. A régi nyaralóból kikukázott szivacsok pont jó szolgálatot tesznek a kanapén, ezeket az ikeában vásárolt anyaggal takartam le, de előbb-utóbb varratok már végre belőle egy rendes huzatot.
Kicsit mindent fordítva csináltam, mert mindez már rég kész volt, amikor fogtam magam, és enyhén "piszkos" fehérrel lekentem a szerkezetet (egy réteg Trinát alapozó, egy réteg Trinát zománcfesték). Utána vettem az Ikeában pár olcsó párnát, meg egy - szokásos… :) - Lenda függönypárt dekorációnak.  Ha már ott jártam, hónom alá kaptam egy olcsó fonott fotelt is, ez pont tök jó hangulatot ad.
A lámpának tűnő fonott méhkast Erdélyben vettem, Korondon, ezt csak a látvány kedvéért lógattam fel, mert elektromosság nincs a tetőn.
És tegnap feltettem az i-re a pontot. Néhány héttel ezelőtt frankón 4000 Ft-ért találtam az Interneten egy vidám színű gépi perzsa szőnyeget, ezt végre kicsomagoltam - pechemre, vagy szerencsére - éppen itt kint: méretében és színében annyira istenien passzol a lounge-ba, hogy szegényből kerti szőnyeg lett…
De nem lesz baja: ahogy megjön az igazán rossz idő, a textilek amúgy is mennek a száraz, zárt tárolóba.
Hát így fordítottuk előnyünkre ezt a problémát, és amilyen jó használatot tesz nekünk, már el se hiszem, hogy le akartam bontatni. Klassz, nem? :)
SHARE:

2015. augusztus 25., kedd

Fair Bank and Cafe - MAGNET

Fair bank, új koncepció… Na, és ki tervezi? :) Hamarosan érkezem a részletekkel! 


SHARE:

2015. augusztus 24., hétfő

Akácfa vintage

Annától, az Akácfa utcában található, frissen újáépített csodás kislakás tulajdonosától kaptunk friss fényképeket… Annyira bámulatosra sikeredett a végeredmény, hogy természetesen azonnal meg kellett osszam veletek! :)
A lakást rövidtávú kiadásra alakították ki, akit érdekelnek a részletek, az Airbnb-ne csekkolhatja (ITT).
A képek megint igazolják azt a véleményemet, miszerint aki ma ilyen típusú befektetésre készül, jobban teszi, ha felköti a gatyáját. A nagy versenybe a lokáció mellett már csak a legjobb dizájnnal lehet beszállni.











Gratulálok Csupor Annának a rengeteg jó ötlethez, és a színvonalas kivitelezéshez!!!
SHARE:

2015. augusztus 20., csütörtök

2015. augusztus 17., hétfő

Mai fürdő tipp

Ma minden lakásban kismetrócsempe kerül. Azt javaslom, most már csak mértékkel alkalmazzátok, mert annyira elterjedt, hogy lassan igazán unalmassá válik. Ez persze nem azt jelenti, hogy bizonyos koncepciókba nem mutat jól a metrócsempe, vagy indokolt a használata, csak annyit, hogy óvatosan...

Mai tipp. Használjatok helyette például Zalakerámia Carneval csempét 15x15 cm-es méretben 2000 Ft/m2 ár alatt…. :) Egyszerű és nagyszerű, én ma már mindenkit inkább efelé terelgetnék.


Egy másik tipp… Divat a finoman vintage hatás a fürdőben is. A metrócsempés, cementlapos fürdőkre gondolok. Vagy ahova például antik hatású mosdókagyló kerül. Ilyen fürdőkbe gondlkodjunk nyugodtan porcelántartályos WC-ben. Sokkal jobban erősítik a régies hatást.

Szeretem pl. a Roca Meridiant. Egyszerű, elegáns forma és nagyon jó az ár-érték (kb. 97.000 Ft tartállyal együtt)
Az Alföldinek is szép a Liner családja (WC tartállyal kb. 85.000 Ft).
Egy egyszerű Laufen Pro komplett darab 100.000 Ft körül van.

Képek forrása: myparadissi





SHARE:

2015. augusztus 14., péntek

Hippi hangulatban

Mindenkinek üzenem, hogy irány fesztiválozni! :)

Kép: homeadore
SHARE:

2015. augusztus 13., csütörtök

Brazil betonhasáb

A bazil 3,4 Arquitetura tervezte ezt az egyedülálló férfinak készült, egyszerű, nyitott betonotthont. 

Két alapelv mentén folyt a tervezés: az épület minél jobban illeszkedjen a leejtős terephez, ugyanakkor a kiváló panoráma minél jobban legyen megélhető a belső térben is. 

A képeket elnézve a megvalósítás ennél jobban nem is sikerülhetett volna… :)
Forrás: homeadore
SHARE:

2015. augusztus 12., szerda

Megérkezett az Ikeába a Sinnerlig!!!

És persze, hogy muszáj volt jól bevásárolnom belőle! :)

Amióta olvastam (ITT), hogy az angol design istennő, Ilse Crawford limitált szériás kollekcióval érkezik az Ikeába, na azóta tűkön ülök. Ültem tegnapig, amikor más okból kifolyólag beestem az Ikeába, és láttam, hogy a bejárat mellett már éppen megépítették a bemutató sarkot az új holmikkal…

A Sinnerlig bútorok végtelenül egyszerűek és mégis csodálatosak. Az parafa remekül működik a matt fekete lábakkal, amiket arany csavarok tesznek elegánssá.  Kész voltam, szerelembe estem, AZONNAL vásárolnom kellett. (Most már megértem Toncsi barátnőmet, aki ugyanezt képes eljátszani designer ruhákkal… Szorri vagyok, és soha többet nem szörnyülködöm rajta, esküszöm!!!)

Képzeljétek, ebből a kis barna ülőkéből nem volt, csak egy db, amit éppen akkor tettek ki a bemutató sarokba. Miután nem lehet tudni jön-e még (a limitált széria állítólag annyit tesz, hogy egy évig kapható - vagy túlzott kereslet esetén - nem), így leértékelve megkaptam a kiállított darabot… Azért (véletlenül) vettem hozzá egy íróasztalt is… :)
Ezt a két darabot egyébként nem is magunkhoz szánom, hanem a kiadott Falk Miksa utcai lakásba, ahol bérlőváltás történik, és kértek pár új bútort… De szeptemberig az ülőkét én élvezem!!!
És ha már elkapott a vásárlási hév… Rájöttem, hogy a "dohányzóasztalnak" nevezett alacsony pad szerű dolog tökéletesen kiváltaná az eddigi tv állványunkat, amely már annyira megzuhant, hogy nem lehetett becsukni az ajtaját. És akkor kitaláltam, hogy a hozzá való kis ülőke meg milyen jó lenne a hangfalaknak. Hát így. Egész egyszerűen IMÁDOM. 
Mindenkit figyelmeztetek! A budapesti Ikeában mindenből nagyon kevés van. A világos parafa ülőkékből pl. 17 db volt, ebből kettőt elhoztam.  A sötétbarnából jó darabig én vagyok az egyetlen, akinek van Budapesten… Nem tudom, a budaörsiben van-e még.  Éa vettem egy lámpát is (a konyhánkba szánom), na hát AZ valami csoda. Majd hozom a képeket. Abból is 17 volt raktáron… 

Csekkoljátok, hogy tetszik-e valami (ITT), és rohanjatok vásárolni, mert "aki kapja, marja"!

Na azért ezt még ide biggyesztem utólag! Kiszedtem a tehénbőrt, így jobban mutat egészben.  Így csalunk a fotókkal… :)

SHARE:

2015. augusztus 11., kedd

Mai menő

Egy igazán nagypályás…

Forrás: itt
SHARE:

2015. augusztus 10., hétfő

A sárga kanapé kúl

A sárga nagyon klassz szín: vidám és gyakorlatilag nincs olyan szín, amihez ne passzolna. Kanapénak szerintem nagyon menő, főleg fehér és szürke fal előtt. 
Fekete-fehérrel kifejezetten nagyot üt. 
Sima fehér falak között is mutatós.
És mos ttaláltam egy naggyon klassz darabot leárazva! 247.000 Ft az IDdeisgnban! 
Forrás: itt, itt és itt

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.