2015. szeptember 30., szerda

Térnövelő tükör pici hálóba

Micsoda dögös ötlet tükröt tenni az ágy két oldalára ebben a pici hálóban… Tiszára, mintha lenne még mögötte valami.

Forrás: casa e jardim
SHARE:

2015. szeptember 29., kedd

Mit bérelnék Londonban?

Időről időre felmerül bennünk, hogy jó volna kicsit külföldre menni… Nincsen ebben semmi konkrétum, de előbb-utóbb meg szeretnénk lépni. London soha nem volt vágyaink netovábbja, de Dani munkája miatt az tűnik a leginkább elérhető célpontnak. Néha megnyitok ingatlanos oldalakat és szemezgetek kicsit, álmodozom, hogy hova is mennék lakni… Hát én valami ilyenre gondolnék. 
Klassz, mi? Ha az árát tekintem, akkor több, mint ötszöröse, amit kint megengedhetnénk magunknak… Csekkoltam a valóságot, csak, hogy helyre tegyem magam… Körülbelül talán egy ilyet tudnánk megfinanszírozni… Ilyenkor azért elmúlik a mehetnékem. :)))
SHARE:

2015. szeptember 28., hétfő

Egy természetes fürdőszoba

Hiszen nem kell mindent feltétlenül lecsempézni… A falra és pultra mehet a hagyományos tadelakt technika, vagy a mikrocement, de kicsit modernebb felfogásban a műgyanta is. 
Fényképek: Paulina Arcklin
SHARE:

2015. szeptember 25., péntek

2015. szeptember 24., csütörtök

2015. szeptember 23., szerda

Megjelentünk az Otthon magazinban!

Tavaly nyáron készült el ez a budapest környéki ház, posztoltam is róla akkoriban többet. Vannak olyan munkáim, amelyket különösen szeretek, mert a megrendelőkkel egy rugóra jár az agyunk, és - ami a legfontosabb - a humorunk. Így volt ez itt is: miközben tök jól haladt a munka, és az elképzeléseink is istenien találkoztak, rengeteget nevettünk. 
Azért is áll még közel a szívemhez ez a ház, mert saját kétkezi munkám is van benne: a kőfalért majdnem a vérünket adtuk… A teraszon egyesével rakosgattuk ki a köveket, hogy belőjük miként legyen felburkolva a fal. Mindezt negyven fokban, tűző napon, hol én készültem elájulni, hol Misi, a kivitelező. Utólag már viccelődünk Misivel, akivel most is éppen együtt dolgozunk. És őt is itt ismertem meg… :)
Egy kis mit-honnan…
Kőfal: OTTI burkolat (ITT).
Kárpitos anyagok, függönyök: HTK-Horizonte (ITT)
Szőnyeg: Carpetvista (ITT)
Ipari lámpák: ArtKraft (ITT)
Egyéb lámpák: Vészi Lámpa (designlampak.hu)
Konyha: Ikea
Padló, és pultok (a konyhában és a fürdőben): Betondekor (ITT)
Köszönöm Annának és Bálintnak a megrendelést, és nagyon sok boldogságot kívánok benne! :) Köszönöm Kerekes Katának és Illés Barnának a szép fényképeket, Ványik Dórának a szép szavakat, és Horváth Verának az üde stylingot! És nagyon köszönöm az Otthon magazinnak a lehetőséget! Akit érdekel a kiadvány, nem csak print, de online formában is megvásárolható ITT
SHARE:

2015. szeptember 22., kedd

Keresem a stílust…

Letisztult, modern, színben szürke dominancia irányába kéne elmennem, de mindig berakok egy csomó csicsát.. SEGÍTSÉÉÉG! Ezek valószínűleg "mennek a kukába", úgyhogy legalább itt megosztom az első hangulati montázsaimat, ha már annyit dolgoztam rajtuk. :)

Nehéz kibújni a bőrömből… 
SHARE:

2015. szeptember 21., hétfő

Blog és kolléga ajánló: napi szemtorna

Egy - egyelőre - szuper-titkos projekt készül, amire sokan összejöttünk kreatív bloggerek. Vannak közöttünk, akik már együttműködtünk korábban is, de sok olyan "kollégával" is megismerkedtem, akikkel korábban csak virtuálisan találkoztam, vagy - be kell valljam tájékozatlanságom - még úgy sem. És most nagyon boldog vagyok, mert egy csomó remek embert sikerült megismernem!!!

Szeretném Nektek bemutatni Wein Krisztinát, aki nagyon tehetséges lakberendező (és ezt nem csak én gondolom így, hanem a Lakberendezők Országos Szövetsége is, hiszen 2014-ben az ő és Weinber Anta csapat katergóriában elnyerték a szakmai zsűri díját), és zseniális "csináld magad" szakember, vagy hogyis mondjam… :) Kriszta munkáit már ismertem a netről, de a különböző helyeken megjelent projekteket nem tudtam archoz társítani, és időnként az sem esett le, hogy ugyanaz az ember készítette őket. Most rámentem a blogjára (napi szemtorna ITT), és képbe tettem magam az ügyben.

Nagyon jó szívvel ajánlom Nektek, hogy nézzetek rá a napi szemtornára. Nem csak a lakások nagyon különlegesek, amelyeket Kriszta megoszt velünk, de a "csináld magad" projektjei is, amelyek egyszerűen elkészíthetőek, és szuper-szépek.

Mennyire király például ez az éjjeliszekrény-szék, aminek fiókot is gyárott.
Vagy a fűszer-hinta.
Nagyon élveztem a lakásbemutatót, ahol styling nélkül sütött el egy-két képet.
Ez a lakás pedig kiadásra készült.
Ez a projekt pedig nagyon ütős lett. Szintén éjjeliszekrény-szék, bőr lámpatartóval, és fiókkal kiegészítve. Hát be kell valljam, ez a tárgy minden kifejez, amit én a DIY-ról gondolok. Egyszerű és nagyon hasznos ötlet és igényes kivitelezés, szépérzék. Ennyike (ahogy Kópis Ben mondaná)… 
Minden képet Wein Krisztina napi szemtorna blogjáról töltöttem le. Utólag remélem, hogy nem bánja… :) Ja, és Kriszta, ha olvasol, nagyon köszönöm a varrás segítséget!!! Tényleg! :)
SHARE:

2015. szeptember 18., péntek

A montázs kúl!

Ebben a félévben a Werk Akadémián tanítok enteriőr stylist hallgatókat néhány alapfogalomra és bevezetem őket a montázskészítés rejtelmeibe…. 
Ezzel a két képpel azt szemléltettem nekik, hogy egy jó montázs mennyire áthozza a leendő enteriőr hangulatát. Egyszerűbb esetben még a 3D-s látványterveket is helyettesíthetik. 
Annyia bírom, hogy mennyire stimmelnek a színek!!!! :)

SHARE:

2015. szeptember 17., csütörtök

Építkezés van...

A házban még kaotikusak az állapotok, de a burkolók már csobogó víz mellett szívhatják a jól megérdemelt cigiket… :)
SHARE:

2015. szeptember 16., szerda

Öltözőszekrény - rózsaszínben

Kicsit már sajnálom, hogy Tamásék lebeszéltek a rózsaszínről…  (ITT a miénk…)

Forrás: itt
SHARE:

2015. szeptember 15., kedd

Szépségek a netről…

Imádom ezt a képet. Megpróbáltam összerakni, de sajnos ilyen típusú tükröt nem nagyon lehet kifogni Magyarországon.. A kis kanapét se hiszem, hogy megtalálnám, így vagy készíttetnem kéne, vagy beérni valami mással sárgára kárpitozva… Elkezdtem nézelődni az Interneten, és rájöttem, csípőből ezt nem tudom megoldani, de valami "ilyesmit" azért össze lehet hozni. Innentől a színeken múlik… 

Kis kanapé… Vatera (ITT), 75.000 Ft
Falikar pár. Vatera (ITT), licitálós.
Antik tükör. Galéria savaria (ITT), 66.000 Ft.


Ezután elkezdtem a Vaterán keresgélni még tükör ügyben, és találtam egy-két szép darabot/jó vételt, ezért gondoltam, megosztom Veletek… :)

Nagyobb méretű antik faragott tükör, otthon egy kis arany sprayvel, ecsettel könnyen megszépíthető (ITT). 
Romantikus faragott tükörkeret (ITT) 28.000 Ft-ért. Ez nagyon jó ár ezért a darabért szerintem, igaz, kis javításra szorul. Kicsit átmennék a fehér részeken aranyfestékkel, és annyiba hagynám. A kopottsága külön dögös lehet. 
Mini asztali réztükör. Csak szép, és kész. 8.500 Ft-ért ITT
Ezt a faragott álló tükör nagyon jó állapotban van… Akár így, akár átfestve el tudom képzelni egy hálószoba padlóján a falnak támasztva… ITT

Hát ilyeneket nézegettem ma reggel. Legyen jó napotok! :)
SHARE:

2015. szeptember 14., hétfő

Fafotel...

Szimplán imádom!

Forrás: anthropologie
SHARE:

2015. szeptember 11., péntek

Fekete-fehér

Csoda ez fekete-fehér hangulat!!! Visszafogott, miközben minden darab külön-külön egy mestermű…
A lámpa régi nagy kedvencem, a Normann Copenhagen Bell lámpája.
És, ahogy keresgéltem, mire bukkontam... Egy másik képre, ahol a dán LightYears Caravaggio lámpáival készült ugyanaz az enteriőr. :)
Talán az asztal is megegyezik, bár a felső képen szerintem retusálták a fém merevítőket, a szék viszont mindenképpen ugyanaz, ez pedig a Magis Pina-ja… Szorrika, tényleg így hívják! :))))

SHARE:

2015. szeptember 10., csütörtök

Elkészült az új weboldalunk!

Szeretném bejelenteni, hogy hosszú munkás hónapok után elkészült végre a csapat új weboldala!!! Itt már mindenki bemutatkozik pár szóban, szólunk a munkamódszereinkről, az árazásról, és szép fényképeken megismerhetitek egy-egy munkánkat. Egyelőre a www.nikolettipetra.com címen elérhető.
SHARE:

Intellektuális enteriőr

Biztos ízlés és design műveltség mellett egyáltalán nem kerül sok pénzbe a kifinomut enteriőr. Elég, ha az ember jól tud halászni az Interneten, a bolhapiacokon, persze ehhez fontos, hogy felismerjük, mi az érték, és mi a "szemét". 
Ebben a nappali-étkezőben az a zseniális, hogy tökéletesen ötvözi a kifinomult darabokat, az olcsó kommersszel, és így az egészből valami nagyon különleges, intellektuális jött ki. 
Az az érzésem, hogy aki ebben a lakásban él, az nagyon tisztában van önmagával, átlag felett művelt és  érti a művészetet. Persze az is lehet, hogy a lakberendezője ilyen… :)
Ez például a legolcsóbb Hyllis polc az Ikeában… 
A székek pedig Mart Stam Bauhaus klasszikusai. 
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.